500W vřeteno na 370W měniči (Atas FT4C52S / Lenze EVF8201-E)
Ahoj,
dá se to? Košer to asi moc nebude (v návodu mého Emotrona je vyloženě napsáno, že příkon motoru musí být stejný nebo menší), ani mi to moc nejede. Rozjezd motoru se při factory hodnotách zasekne zhruba po vteřině (5s rampa) na OC3 chybě (Overload inverter during acceleration or short circuit), největší úspěch jsem zatím docílil (nastavením C014 na 2) takový, že to jede na 10Hz s rozsvícenou ikonou IMAX (Set current limit exceeded).
Existuje nějaký podrobnější návod, jak nastavovat měniče pro Atase (v tom dvoustránkovém dtasheetu je toho o elektrice opravdu poskrovnu), je tam nějaký špek?
Díky, T.
Btw. mám to dočasně propojeno pouze 0,34mm² vodiči, ale zase celková délka je ani ne půl druhého metru, tak to asi nebude hrát roli..?
EDIT: Teď mě napadlo při těch 10Hz projet C052, C054, C056 (Motor voltage, Motor current, Controller load): 15(V?), 4.75A, 175%
dá se to? Košer to asi moc nebude (v návodu mého Emotrona je vyloženě napsáno, že příkon motoru musí být stejný nebo menší), ani mi to moc nejede. Rozjezd motoru se při factory hodnotách zasekne zhruba po vteřině (5s rampa) na OC3 chybě (Overload inverter during acceleration or short circuit), největší úspěch jsem zatím docílil (nastavením C014 na 2) takový, že to jede na 10Hz s rozsvícenou ikonou IMAX (Set current limit exceeded).
Existuje nějaký podrobnější návod, jak nastavovat měniče pro Atase (v tom dvoustránkovém dtasheetu je toho o elektrice opravdu poskrovnu), je tam nějaký špek?
Díky, T.
Btw. mám to dočasně propojeno pouze 0,34mm² vodiči, ale zase celková délka je ani ne půl druhého metru, tak to asi nebude hrát roli..?
EDIT: Teď mě napadlo při těch 10Hz projet C052, C054, C056 (Motor voltage, Motor current, Controller load): 15(V?), 4.75A, 175%
- Přílohy
-
- EVF8201-E.pdf
- (1.4 MiB) Staženo 4122 x
-
- FT4C.pdf
- (451.52 KiB) Staženo 1139 x
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Určitě to půjde, i když z praktického hlediska je to na prd (kromě studijních důvodů nebo pokusů v nouzi, kdy prostě není jiná šance.).
Jen musíš pomocí kombinace napětí a frekvence dostat proud dostatečně malý, aby to měnič unesl. A výkon této sestavy bude samozřejmě malý.
Popis toho meníče jsem nečetl (času je málo a život je krátký), ale předpokládám, že jako u každého slušného měniče to nastavit půjde.
Jen musíš pomocí kombinace napětí a frekvence dostat proud dostatečně malý, aby to měnič unesl. A výkon této sestavy bude samozřejmě malý.
Popis toho meníče jsem nečetl (času je málo a život je krátký), ale předpokládám, že jako u každého slušného měniče to nastavit půjde.
Určitě to nepujde , přesně tento měnič jsem měl a nehneš s tím , testoval jsem i novější wektor 350w a taky s atasem nehnul , max co udělal že s ním to čil cca na 10hz a psal překročen proud , nic nepomohlo , a to se dá nasatvit i 10% přetížení a stejně nešel.
věř že mám tyhle vřetena zmáknutý a to asi na 20 různých měničích
věř že mám tyhle vřetena zmáknutý a to asi na 20 různých měničích
ono je to docela zvláštní protože při pomalém rozběhu a naprázdno by se to do max proudu měniče mělo vejít , ale i přezto se vřeteno neodtrhne , a nebo do nějakýho záhadnýho skluzu a nereaguje na frekvenci . a to i když se mu nasatví o hodně nižšší napětí na uf křivce
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
presne tohle jsem resil s 9kw motorem na 6kw menici kdy vysledek by stacil kdyby motor daval 3kw
a ani ty 3 kw
problem byl ze i pri sebepomalejsim rozebehu to obcas nepochopitelne padalo na nadproud
a ani ty 3 kw
problem byl ze i pri sebepomalejsim rozebehu to obcas nepochopitelne padalo na nadproud
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Vidím že jsi z Prahy. Kousek od Novodvorské P4, je firma Frecon. K 500W Atasovi používám jejich měnič už dva roky a naprostá spokojenost. Co je důležité, mají tam pána, který ti na místě všecho vyzkouší, doporučí nejvhodnější, ale hlavně nastaví. Taky jsem po koupi Atase chtěl ušetřit a postupně koupil za 700 a pak za 1000 měniče, s žádným jsem to nerozchodil tak, abych byl spokojenej. U Freconů jsem sice zaplatil trojku, ale nastavení měniče na místě během čekání na fakturu. Od té doby jsem na měnič nešáhnul, tedy ano měnil jsem ovládání z potenciometru na Gravosí desku a zpět.
Díky za tip, já zatim posečkám, jestli se něco nevyvrbí, nijak zásadně to teď mít v provozu nepotřebuju, koupil jsem to spíš pro strýčka příhodu, když se to tu mihlo za dobrej peníz. Rozchodit jsem to chtěl teď hlavně proto, že ten panýlek s displayem mám jen půjčenej, tak abych ho mohl případně vrátit.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Tak jsem si opět zasoutěžil na Aukru a vyhrál 0,55kW YASKAWA VS mini J7, jak vidíte moje šance tentokrát? 

šance máš velký , tenhle měnič jsem už s tím vřetenem rozchodilThomeeque píše:Tak jsem si opět zasoutěžil na Aukru a vyhrál 0,55kW YASKAWA VS mini J7, jak vidíte moje šance tentokrát?
YASKAWA dorazila, až takovýho prcka jsem nečekal (oba moje slabší měniče jsou o dost mohutnější), navíc pouze s pasivním chlazením bez otravnýho větráku, paráda
A dokonce už mi zlehka zatočila Atasem. Marně u ní ale hledám funkci pro reset do firemního nastavení, fakt to tam neni?

Zdravím pánové, abych řekl pravdu, tak jsem z toho trochu zmatenej, takže bych si to chtěl ujasnit.
Chci koupit FT4C82R (750W) za 5000 Kč a k tomu frekvenční měnič SV 008iC5-1F za 3000 Kč.
Na stránkách výrobce http://www.frecon.cz/index.php?oid=2631094" onclick="window.open(this.href);return false;
je uveden rozsah 0,75 - 1,1 kW tzn. že si kupuju měnič, který má ještě výkonovou rezervu pro Atase. Nebo je lepší sáhnout po výkonějším typu?
Sice jsem konkrétní nastavení na fóru nenašel ale předpokládám, že s tím tady někdo frézuje, takže by to snad mělo jít nastavit?
Dík
Chci koupit FT4C82R (750W) za 5000 Kč a k tomu frekvenční měnič SV 008iC5-1F za 3000 Kč.
Na stránkách výrobce http://www.frecon.cz/index.php?oid=2631094" onclick="window.open(this.href);return false;
je uveden rozsah 0,75 - 1,1 kW tzn. že si kupuju měnič, který má ještě výkonovou rezervu pro Atase. Nebo je lepší sáhnout po výkonějším typu?
Sice jsem konkrétní nastavení na fóru nenašel ale předpokládám, že s tím tady někdo frézuje, takže by to snad mělo jít nastavit?
Dík