testone píše:sorry, to jsem napoprvé nepochopil
těžko říct, co to bude dělat
nějak mi to ale připomíná prvek kterému se říká bimetal
když už žula, jestli by nebylo jednodušší lůžko pro ty lineáry vybrousit přímo v té žule
Dia kotoučem vhodné jakosti by to určitě šlo, asi to ale v příslušném rozměru bude otázka 10-tek tisíc a ochoty majitele patřičně velké brusky brousit na ní šutr
SiC kotouč ?????
končím, pouštím se do mně neznámé oblasti a kázal bych asi bludy
anebo rovnou koupit něco hotového, třeba ojetinu
Tak jsem už pokročil s granitem na vyšší level

)
Vyvrtal jsem cca 40 děr do dvou desek tloušťky 3 a 5cm, všechny díry skrz abych nemusel řešit lepení závit.pouzder.Šrouby pro lineáry půjdou skrz,ničemu to nevadí. Jedno mi hlava nebere.....všechny díry jsem vyvrtal DIA trubkovým vrtákem z Číny

.Drážky pro lineáry jsem vybrousil do hloubky 1.8mm což mi stačí, DIA kotoučem-přímo na granit. Bude to přístroj pro měření a ne obrábění. Rovnoběžnost kolejnic perfektní. V práci dělám celkem běžně díly který musí lícovat ale při malé vůli se to na sucho rádo přidře. U tohoto vůle žádná a kolejnice v drážce krásně klouže. Taky mně hodně překvapilo že kotouč na drážky se po obvodu prakticky vůbec nezmenšil a perfektně drží i hrany ,

.Mám i hrncový takže jsem schopný si přebrousit i větší plochu. Jde to pomaleji ale jinak paráda ! žádné kroucení jako když se brousí velké ocelové desky nebo lišty.
Fotka je jen z mobilu
dosavadní poznatky jen kladný ,jde to nějak moc snadno....aby mi při konečný montáži kamínek neloupnul