Samozřejmě že zakryju co půjde při broušení a těch nožů nebude tolik. Tak 2x-3x do roka líznu veškeré co mám.
Prosím tě vruboun jak si vymezuješ vůli na šroubu? Já když otočím noniusem tak mám vuli na šroubu asi 1mm. To je také normální? Vůli ve vedení jsem již odstranil, ale tato vůle mě příjde dost a co jsem viděl odstranit se asi nedá.
Nedávno se mě na soustruhu stala závada. Pro kasmaráda jsem odvrtával zarezlé šrouby ve speciálních matkách a najednou se zastavilo vřeteno. Než jsem stihnul vypnout motor malinko se začoudilo i z řemenu. Poté následovala rozborka. Škoda že jsem nic nenafotil. Rozebral jsem celé vřeteno a zjistil, že se uvolnila pojistná matka na dotahovací matce mosazného ložiska na straně univerzály. Tím se našla příležitost doladit vůle kde se vyskytovaly a vše očistit od starych maziv a nahradit je novými. Jenom mě mrzí že nefunguje spojka na pravý a levý chod. Popraskali v ní takové zvlástní přítlačné pružiny, které se už nedají nikde sehnat. A také ty poškozené ozubené kolečka. Buď jsou hodně ochozené a nebo kousky vyštíplé, popřípadě kombinace obojího. Nechat si udělat nové by vyšlo dost draho

.