Stavba a provoz 3D frézky

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Pepa z depa

4. 3. 2014, 11:04

... hliník jsem naobjednal, ale mám teď dělat plexi tabulky prosvícené ledkami a dřevo a dřevo ... tak jsem na stůl našrouboval desky na upínání vruty, je to rychlovka, na hliník zas půjde dolů, je to sundávací ... přikládám video, jak jsem dělal kamošovi držáčky na kamery do kšeftu, dřevo si dodal sám (na sirky dobrý) + nesmát se stylu obrábění, CAM musím teprv hodně vychytat, je to pro běžného smrtelníka drahý ty pokročilejší strategie obrábění ...

http://youtu.be/j8g_eF9hFqg" onclick="window.open(this.href);return false;
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
m786
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2014, 5:37

pekne... :)
shaggy

13. 3. 2014, 11:20

mimo hru se chci zeptat proc pri zavrtavani kazdy najede kolmo do matrosu .. to vam nejde udelat zavrtavani po sroubovici :?:
Pepa z depa

13. 3. 2014, 12:28

... do dřeva, na co? to tou frézou projedu skrz na jeden šup a ani se nezakouří :D ... mmj. najíždění po šroubovi ve VCarve je, dokonce jsem objevil, že je tam i postupné přidávání Z, ne skokově na každé vrstvě, super pro frézy, které se nemůžou zavrtat, já na přímé sjetí dolů po Z-etku používám frézy s "nestejno broušenými břity", nebo jak se to jmenuje - u dvoubřité je jedno čelo kratší a jedno delší, že řeže i střed (v práci kluci i do nerezi) a pohoda jazz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Gulliver64

13. 3. 2014, 3:14

Pepa z depa píše:... používám frézy s "nestejno broušenými břity", nebo jak se to jmenuje ...
"s jedním břitem do středu"
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Mex

13. 3. 2014, 3:53

Pepa z depa píše:... do dřeva, na co? to tou frézou projedu skrz na jeden šup a ani se nezakouří
Ale najíždění po rampě je snad pro všechny frézy lepší, i pro tu s čelním břitem, ne?
A vzhledem k tomu, že v CAMu je to zakliknutí jedné volby, tak proč neudělat frézám dobře, když to nic nestojí.
Předpokládám, že ve VCarve to bude stejně jako v mém Aspire, takže jedno zatržení volby. Jenom mě mrzí, že si to Aspire napamatuje a nedá se to zvolit jako default, musím to vždyzky znovu zakliknout. Podobně jako třeba směr frézování při 3D finishi. Jinak si Aspire pamatuje snad všechny ostatní volby z minula.
Pepa z depa

14. 3. 2014, 5:43

.. do hliníku a pod, jo, ale do dřeva nevím, zdržuje to :D možná se pletu a časem změním názor, popř. na dub a pod jo, ale ten smrk je fakt jak molitan :D
shaggy

14. 3. 2014, 2:58

Pepa z depa píše:.. do hliníku a pod, jo, ale do dřeva nevím, zdržuje to :D možná se pletu a časem změním názor, popř. na dub a pod jo, ale ten smrk je fakt jak molitan :D
A co to vreteno si spokojeny?? Ukaz fotku chlazeni jak to mas vyresene diky i celkove jak ted vypada stroj ;)
Pepa z depa

14. 3. 2014, 5:54

čau, musím to teprve učesat, takže zatím z toho kouká trs kabelů, to čerpadýlko jede jako hasič, pak dám foto, ale jezdí super. Vřeteno je tichoučké a i když zajedu fakt šponu, že letí gejzír špon, tak se mi ho nepovedlo ani zpomalit ... dobré ... ALE je tu jedno ale :) na malé otáčky už je výkon malý, uvidíme jestli, až udělám chlazení frézy (další pětiletka :D ) utáhne třeba 800 ot./min. do oceli, ale zatím vyzkoušeno po dural 2007 a vynikající
shaggy

14. 3. 2014, 6:07

Pepa z depa píše:čau, musím to teprve učesat, takže zatím z toho kouká trs kabelů, to čerpadýlko jede jako hasič, pak dám foto, ale jezdí super. Vřeteno je tichoučké a i když zajedu fakt šponu, že letí gejzír špon, tak se mi ho nepovedlo ani zpomalit ... dobré ... ALE je tu jedno ale :) na malé otáčky už je výkon malý, uvidíme jestli, až udělám chlazení frézy (další pětiletka :D ) utáhne třeba 800 ot./min. do oceli, ale zatím vyzkoušeno po dural 2007 a vynikající
S-800 do ocele?? To pojedes nejalou HSS frezou?? Na cep s povlakem pocitej 70-80 rezna mozna i vic..
Pepa z depa

28. 4. 2014, 12:31

... jé, se dívam, že jsem ti ani neodpověděl, promiň ... mám na ocel nachystané Cobaltovky, vychází mi tam cca 2000 ot./min. tak to bude snad vřeteno stíhat. Jinak jsem musel něco udělat domů, abych nahnal nějaké plusové body, když jsem pořád v dílně, tak jsem udělal mojí koc věšák na klíče ...
1 - dřevo.jpg
2 - hliník.jpg
.. nekamenovat za ten svěrák na deskách - hrubá provizorka, jedu sérii a nechtěl jsem ty desky sundávat se stolu :D
.. nekamenovat za ten svěrák na deskách - hrubá provizorka, jedu sérii a nechtěl jsem ty desky sundávat se stolu :D
4 - final.jpg
Naposledy upravil(a) Pepa z depa dne 3. 3. 2015, 10:54, celkem upraveno 1 x.
stihacka
Kontaktovat uživatele:

28. 4. 2014, 6:04

Máš to pěkný. Jen mě zaráží to uchycení vřetena, proč tak vysoko, zbytečně si ubíráš možnou hloubku v Z ose, i na tom videu je to vidět, že to máš natěsno.
Pepa z depa

28. 4. 2014, 7:42

... bude tam ještě osa A - rotační, pak to bude akorát, ale teď bych teda potřeboval o kus dolů, myslíš, že můžu to vřeteno posunout dolů a chytnout v půlce, to právě raději držím na koncích, abych to nějak nepromáčkl nebo neponičil?? :)
stihacka
Kontaktovat uživatele:

29. 4. 2014, 5:23

Ja bych do ty desky Z osy udelal druhy uchyceni(zavity) a prehazoval to dle potreby.
Pepa z depa

29. 4. 2014, 10:45

stihacka píše:Ja bych do ty desky Z osy udelal druhy uchyceni(zavity) a prehazoval to dle potreby.
asi jo, taky už jsem nad tím špekuloval, že upnu vrtačku i se stojanem na stůl a frézka si "sama" provrtá desku osy Z, díky za postrčení, pudu do toho jak dodělám tu sérii
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“