Ebay DE

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4780
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

20. 4. 2014, 11:54

Skoro bych šel i tohodle , otázka je na kolika to zkončí ale myslím že by to mohl být dobrý kup
http://www.ebay.de/itm/Emco-Compact-6-C ... 43c879821e" onclick="window.open(this.href);return false;
možná si přihodím :-)
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lopollopol
Příspěvky: 124
Registrován: 22. 10. 2008, 6:21

12. 5. 2014, 12:50

Mám dotaz. Právě nyní jsem se zaregistroval na Ebay a chtěl bych se optat. Máte někdo zkušenosti s nákupem větších strojů (frézek, brusek, soustruhů atd.) z Ebay, které nelze zaslat přepravní službou ale je nutno pro to zajet? Jaký je postup při dražbě? Je to obdoba českého Aukra? Nebo jak probíhá převzetí, platba a další náležitosti?
Uživatelský avatar
GeeSnake
Sponzor fora
Příspěvky: 1041
Registrován: 14. 9. 2011, 8:56
Bydliště: Strakonice
Kontaktovat uživatele:

12. 5. 2014, 2:38

Ano, polské Aukro je obdoba amerického E-Bay, záleží na domluvě, angělicky německy, mluvím o jednotlivých aukcích strojů, mám soustruh, lis, vrtačku, , gravírku, frézku, čtyřkolku, vlek za auto a tak, jezdím si pro to, platím při převzetí, nikdy předem.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, jiné,vole!"

http://www.sleddogs.cz
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4780
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

12. 5. 2014, 6:56

taky jsem už na ebay pár strojů koupil. Když ho neuvidíš je to vždy risk. Obecně je dobré si s prodejcem napsat a domluvit se , u každé držby je i jak se dá platit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4780
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

15. 6. 2014, 12:50

Zase jedno emco 120ka
http://www.ebay.de/itm/Emco-Turn-120-CN ... 35d7d9b19d" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4780
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

1. 7. 2014, 6:31

http://www.ebay.de/itm/CNC-Fras-und-Boh ... 1374630358" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4780
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

3. 7. 2014, 9:08

něco pro elektroniky :-)

http://www.ebay.de/itm/Philips-SMD-Pick ... 1271805646" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Uživatelský avatar
pavlaxy
Příspěvky: 1905
Registrován: 26. 12. 2007, 11:42
Bydliště: Praha

4. 7. 2014, 10:30

Hezká mašinka :P :D
Ono to je takhle jednoduché ,ALE než z osazovací linky vypadne hotový plošný spoj-výrobek projde celou řadou strojů pro jednotlivé operace 8)
SIPLACE SIEMENS je osazovačka která má pohony lineárními AC servomotory a "lítá" tak že ji někdy nestačíte doplňovat zásobníky kotoučů se součástkami :twisted:
Na začátku je stroj "sítotisk"pro nanášení pájecí pasty-ovšem to síto je z ocelové planžety v rámu tak 50x50cm docela těžký při výměně za jinou,je to jedna z kritických operací-síla vrstvy je kritická.....
V podstatě se dá říci že celá ta výroba je kritická na nastavování aby nebyla hromada zmetků a začíná to již u návrhu spoje .
Hromada odpadu je často .
Taková soukromá rada je auto bez elektroniky -po zvěrstvech co vidíte....... :mrgreen:
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4780
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

9. 8. 2014, 12:39

docela pěkná cena
http://www.ebay.de/itm/EMCO-F3-CNC-Frae ... 6016.l4276" onclick="window.open(this.href);return false;
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Uživatelský avatar
tumlik
Sponzor fora
Příspěvky: 2858
Registrován: 19. 12. 2007, 8:20
Bydliště: já su z Moravskej :-)
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 9:32

Do včerejška, jsem si myslel, že když prodávám z mutace .de a dám "inland" doprava zdarma a "ausland" doprava za peníze, znamená to po čr zdarma a kamkoli do světa s poštovným :)
Bohužel inland je vždy německo a ausland vše ostatní mimo německa, i kdybych prodával třeba z Bangladéže :D všichni ostatní vidí poštovné, ale Němec "kostenlos versand", přitom zrovna Německo je jedna z nejdražších evropských zemí na dopravu a přitom je to za rohem :). Zajímavá zkušenost za 50€ :wink: Ten ebay je poslední dobou nějak dojebaný.... :roll:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Uživatelský avatar
GeeSnake
Sponzor fora
Příspěvky: 1041
Registrován: 14. 9. 2011, 8:56
Bydliště: Strakonice
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 10:50

To ti nerozumím, prodavas z de a myslis že inland je doma v čr? No kdyby si prodával z ebay.cz a bylo by inland zase de de to by bylo dojebany ebay, ale takhle si myslím že je dojebany neco jineho když už to slovo musíš používat. :-)
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, jiné,vole!"

http://www.sleddogs.cz
aleshonsa
Příspěvky: 1729
Registrován: 30. 8. 2011, 3:18
Bydliště: Praha

15. 8. 2014, 12:00

Této logice zase nerozumím já. Jestli je nebo není něco zahraniční přeprava by se mělo určovat podle registrační adresy prodejce a dodací adresy kupujícího, nikoliv přes jakou národní verzi eBay byla aukce vypsána. Už jen proto, že eBay.cz už delší dobu neexistuje. Nakonec i eBay.de umožňuje při vyhledávání zadat lokalizaci prodejce, jestli je to vypsané na eBay.de, nebo z Německa, nebo z Evropy, nebo z celého světa. Stejně tak eBay.com umožňuje nastavit filtr pro USA, Severní Ameriku, nebo celý svět. Takže když to podle tebe vypíše na eBay.com (který je nejpoužívanější), tak bude automaticky prodejcem z USA, i když má registraci do ČR?

Já zase pozoruju dojebanost eBay třeba v tom, že mi na email nechodí seznamy nově vystavených položek, které jsem si za poslední dobu nově zakládal. Takže to jak blbec musím kontrolovat ručně. Nemluvě jak to blblo někdy cca před 2 měsíci, kdy kolikrát celý týden nepřišlo na email vůbec nic. A další a další problémy.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Uživatelský avatar
GeeSnake
Sponzor fora
Příspěvky: 1041
Registrován: 14. 9. 2011, 8:56
Bydliště: Strakonice
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 1:14

Dobře sorry,
že už není cz jsem nezaregistroval, asi to je i tak bezvýznamné, muze být třeba .fr.
Ono jde o to že ty "paraziticky" používáš jejich .de, né oni tvoje .cz,.fr, to že jsme tak bezvýznamný trh že se tu .cz neuživí, nebo neuchytí, neboť vetšina parazitujeme na trhu .de, je věc jiná.
To oni jsou větší a tudíž určujícím faktorem , tedy bych řekl že je třeba se přizpůsobit a né to označit za jebku. Ano pokud vystavíš na .com a nedáš si práci s nastavováním poštovného budeš automaticky považován za prodejce z VSA, bo na CZ jebů.

P.S. Mě maily chodí, ale nejčastěji používám verzi pro Android.
Naposledy upravil(a) GeeSnake dne 15. 8. 2014, 1:19, celkem upraveno 2 x.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, jiné,vole!"

http://www.sleddogs.cz
Uživatelský avatar
tumlik
Sponzor fora
Příspěvky: 2858
Registrován: 19. 12. 2007, 8:20
Bydliště: já su z Moravskej :-)
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 1:17

GeeSnake píše:To ti nerozumím, prodavas z de a myslis že inland je doma v čr? No kdyby si prodával z ebay.cz a bylo by inland zase de de to by bylo dojebany ebay, ale takhle si myslím že je dojebany neco jineho když už to slovo musíš používat. :-)
Jako já chápu, co se mi snažíš naznačit, ale nemůžu s tebou souhlasit :D
Pokud mám v aukci přímo zadánu zemi, ve které se zboží nachází včetně psč, je mi úplně jedno, v jaké mutaci se přihlásím (funguje to všude) a liší se to pouze použitým jazykem a doma je v tom případě čr. Bohužel nejčastěji používám .com a když tam něco vystavím, nejde to vidět na .de a ani nikde jinde a naopak. To co vystavím v .de nejde vidět v .com, ale jde vidět po zadání klíčového slova například na .sch.
Takže když jsem se přihlásil na .de a vystavil, tak celkem logicky jsem předpokládal, že inland je u mě (ČR) a ausland je venku dle polohy zboží a ne dle jazykové mutace webu
Pravdu by jsi měl jen tehdy, pokud by platilo, že ebay.de je úplně jiná fy. než např. ebay.com, ale v tom případ by zase nefungovali přihlašovací údaje :wink:
Uniká mi něco zásadního????????

Rozumněj, pokud by to bylo zadarmo, tak na to hodím bobek, jenže oni si těch svých 13,5 procenta z koncové ceny vezmou úplně stejně ode mne jako od kohokoli jiného a přitom ta služba nefunguje tak jak má a to lokace zboží podle toho kde se nachází.......
Jako já těch 50 éček za tu dopravu oželím, vzal to čert, napsal jsem to jen jako zkušenost, kdyby tam někdo něco vystavoval, tak aby pak nebyl vyvalený, když mu to nějaký němčour koupí po pěti minutách od vystavení a bude se ohánět kostenlos versand :) přitom chyba dle logiky věci nebyla na mé straně

A dojebanost ebay vidím v poslední době např. v tom, že když mám prodanou aukci, tak se musím vždy přihlásit v té mutaci, v které jsem ji vystavoval, v jiných ji sice vidím, ale už neotevřu například jako prodanou abych se mrknul na detaily :!: :!:
žebrání o slevu, jinak nedají feedback, nákup v mutaci.com a feedback dával v mutaci .sch. Já vidím, že jsem ten feedback udělil, bohužel u prodejce není a tak mi ani on nic nedá a bombarduje, jestli už dám feedback :) .........a je toho mnohem více jak tady píše aleshonza včetně toho, že ebay.cz pochopitelně neexistuje
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Uživatelský avatar
tumlik
Sponzor fora
Příspěvky: 2858
Registrován: 19. 12. 2007, 8:20
Bydliště: já su z Moravskej :-)
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2014, 1:19

GeeSnake píše:Dobře sorry,
že už není cz jsem nezaregistroval, asi to je i tak bezvýznamné, muze být třeba .fr.
Ono jde o to že ty "paraziticky" používáš jejich .de, né oni tvoje .cz,.fr, to že jsme tak bezvýznamný trh že se tu .cz neuživí, nebo neuchytí, neboť vetšina parazitujeme na trhu .de, je věc jiná.
To oni jsou větší a tudíž určujícím faktorem , tedy ych řekl že je třeba se přizpůsobit a né to označit za jebku.

P.S. Mě maily chodí, ale nejčastěji používám verzi pro Android.

Než jsem to napsal, už jsi reagoval, ale nezlob se
To oni jsou větší a tudíž určujícím faktorem , tedy ych řekl že je třeba se přizpůsobit a né to označit za jebku.
Tohle snad nemůžeš myslet ani vážně :roll:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“