ladenie, tuning, seromotor
ano je to linear v celku fajnovosť, má najazdené ale pokial idem v Unilinku stačí movements a čas tak sa to hýbe hladko na tisícku po 5 minutách 20mm hore dole (len ako orientačný test), vôle tam nedokážem namerať. Mechanická konverzia je tam aby som mal realny výstup v okne Unilink - motion service (takto to sedí inak sú tam nezmyselné hodnoty).
tak elektrika je hotová hurá všetky tri fázy rovnomerne napatie, trochu som poladil emc ale s výsledkom nie som spokojný mám pocit ako keby sa to rozbehlo a potom ubrzdilo a tak dookola pokiaľ nepríde do požadovanej polohy.
Kvako1 stihol si?Kvako1 píše:to maš linearni motor ?
pokud jo, tak je novej , nebo starší ?
podivam se ti na to v neděli, mam teť strašně malo času.
ale jenom hned na začatku maš strašně velké rampy ACC, DEC ,rozběhu a doběhu. dej tam tak 10 000 pro začatek.
a přoč tam maš tu mechanickou konverzi ?
pak další možnost proč to kmita muže být v kolejnicích , pokud je to linearni motor. stačí mala vule a rozdrnčí se to.
Kp-p dej na skoušku na nulu.
to jenom tak v rychlosti. v neděli na to juknu.
skoušel jsi ty rampy ?
dival jsem se na skreny. ty soubory od tebe nejdou přejmenovat. přiště je stači zbalit.
podle skrenu by ti to mělo jezdit.
a pak doladit na stroji. emc neznám
uprav ty rampy a mělo by to jit. každý motor se chova jinak , takže doladit na mašině..
dival jsem se na skreny. ty soubory od tebe nejdou přejmenovat. přiště je stači zbalit.
podle skrenu by ti to mělo jezdit.
a pak doladit na stroji. emc neznám
uprav ty rampy a mělo by to jit. každý motor se chova jinak , takže doladit na mašině..
Ano parametre ktoré si mi radil som menil ale bohuzial bezvýsledne hladkosti, zvuku a rýchlosti akou to ide pod Unilinkom sa to ani nepribližuje.
jediné čo mi upravilo zvuk motora bola zmena parametru Kp_v - 0,6 na nižšie hodnoty pri vyšších to šlo do vybrácií ale motor je "makký" dá sa s ním pohnúť pri hodnote 0,05 ho už v povode potlačím prstom.
pre istotu ešte súbory tentokrát spakované:
jediné čo mi upravilo zvuk motora bola zmena parametru Kp_v - 0,6 na nižšie hodnoty pri vyšších to šlo do vybrácií ale motor je "makký" dá sa s ním pohnúť pri hodnote 0,05 ho už v povode potlačím prstom.
pre istotu ešte súbory tentokrát spakované:
ja mam kp-v 0,06 a tn-v 4
tu tuhost ti děla to tn-v
je to použitej měnič ? dal jsi tovarní nastavení ??
dival jsem se ještě na ten motor a ma max richlost 4000/s. tak ty rampy skus dat na 2000/s ten motor to asi nezvlada .
zrychlení v unilinku maš nastaveno jenom 50mm/s proto ti to asi jezdí. skus to od 100mm/s a přidavej..
tu tuhost ti děla to tn-v
je to použitej měnič ? dal jsi tovarní nastavení ??
dival jsem se ještě na ten motor a ma max richlost 4000/s. tak ty rampy skus dat na 2000/s ten motor to asi nezvlada .
zrychlení v unilinku maš nastaveno jenom 50mm/s proto ti to asi jezdí. skus to od 100mm/s a přidavej..
ok, zajtra otestujem a poreferujem výsledky, všetko to mám "jazdené" ešte ma napadlo či nemôže robiť problém že polohu pre emc beriem z driveru (nemám extra enkoder ako je to vidno na setupe) a oneskorenie v komunikácii mi robí tieto divy.