ono když někdo seriózní udává, že kleština má max házivost 0,005 tak má ve skutečnosti třeba 0,002 -0,003 pokud to udává číňan tak jedna z nich možná taková bude

.. jinak s tím upnutím frézy to bude vždy kompromis nikdy nedáš frézu tak aby byla jedním břitem v absolutním maximu, takže podmínky jaké jsem popsal nenastanou asi nikdy.. vždy to bude někde mezi.. samozřejmě vliv na to bude mít i tuhost stroje, upnutí atd.. nicméně můžu tě ujistit, že kvalitní kleštinu na životnosti frézy poznáš.. kdysi jsem frézoval 1,5mm frézou vnitřní drážkování v náboji kola z oceli s pevností 900MPa , měl jsem to odladěné z jiného stroje kdy jsem věděl že ta fréza tu drážku dá celou a pak se vyhodí (nebo na přebrus) protože druhou drážku už nedá.. a mě to nedalo ani tu jednu drážku, fréza házela asi 0,08 dala se tam jiná kleština házela 0,002 a drážky jsem dělal uplně v pohodě.. pokud bych nevěděl ze zkušenosti z jiného stroje že to ta fréza dá, tak bych to nepokoušel, prostě bych ji v půlce vyměnil a jelo by se dál.. to je tvůj případ.. prostě až se ti fréza otupí dáš novou.. ale třeba by ti mohla vydržet 2x tolik...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU