Vřeteno KRESS hazivost

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
nexus06

5. 6. 2014, 5:40

RaS píše:ono jde o to že každý má jiné očekávání :D , nejlepší na tom je, když někdo s mašinkou na podepřenejch tyčích, která se klepe sama od sebe používá kleštiny první třídy... (tím nemyslím nikoho konkrétně, se zase neurážejte všichni...)

ono i číňani maj precizní kleštiny, které nehážou sice není sada za 600 jak nějaké nejlevnější shity.. ale taky nestojí 1000kč kus jak nějakej Shaublin..
Hele RaS, ty mě vážně štveš :lol: . A tuhle informaci sem dáš jen tak a navíc pozdě. V době kdy jsem zaplatil už daleko víc za kleštiny z Rego-fixu. Děsné s tebou teda ;)
RaS

5. 6. 2014, 5:56

já už se do diskuzí zas tak moc nemontuju, nemá smysl se dohadovat s nějakým webovým katalogem..už to fórum podle mě dost upadá..

ale ke kleštinám..já mám třeba precizní tyhle http://www.alicontool.cz/akce/upinace/P ... %C3%8D.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; v ER16ce stojí sada 4000,- píšou na nich tedy házivost pod 5mikronů Shaublin tam možná píše pod 3mikrony.. nicméně pokud stojí 2,5x tolik tak to neřeším.. mám i ty levnější a taky to není taková tragédie jak tady mnozí píšou.. nicméně kleštiny do 1000ky za sadu jsem opravdu ještě nezkoušel.. ale klidně to můžou být tyhle samé jen patřičně natažené :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mex

5. 6. 2014, 6:06

RaS píše:ono jde o to že každý má jiné očekávání :D
Jasně, jako všude a jako ve všem (v kleštinách, stejně jako v ženskejch, penězích, vlastních sportovních výkonech atd. atd.) ;-)

Já mám jenom stovkové hodinky. A pokud se upnutá fréza šmrdlá v rámci jednoho dílku na hodinkách, tak to pro své plastové/dřevěné/tišťákové potřeby považuju za více než dostatečné.
RaS

5. 6. 2014, 6:59

no jenže pokud se ti fréza jak říkáš šmrdlá setinu, děláš frézou třeba 1,5mm se dvěma zubama a dáš ji třeba 0,005mm na zub tak ti zabírá jen jeden zub..nicméně když se celej stroj klepe tak je to taky kdovíjaké..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mex

5. 6. 2014, 7:15

RaS píše:no jenže pokud se ti fréza jak říkáš šmrdlá setinu, děláš frézou třeba 1,5mm se dvěma zubama a dáš ji třeba 0,005mm na zub tak ti zabírá jen jeden zub..nicméně když se celej stroj klepe tak je to taky kdovíjaké..
Především chci uvést, že absolutně nezpochybňuju nic z toho, co píšeš. Tvoje zkušenosti jsou v tomhle nesrovnatelně větší než moje.

Ale pokud se prodávají "Ultra precision" kleštiny za moře peněz, přičemž zaručují 5 um, tak to přece při úběru 0.005 mm na zub (tedy právě těch 5 um) taky nebude žádná hitparáda.

Navíc předpokládám, že tak tenký nástroj jako je 1.5mm fréza taky nefunguje jako teoreticky ideálně tuhý objekt. Není to náhodou tak, že rozkmit může udělat i víc, než je přesnost/nepřesnost té kleštiny?
RaS

5. 6. 2014, 7:40

ono když někdo seriózní udává, že kleština má max házivost 0,005 tak má ve skutečnosti třeba 0,002 -0,003 pokud to udává číňan tak jedna z nich možná taková bude :D .. jinak s tím upnutím frézy to bude vždy kompromis nikdy nedáš frézu tak aby byla jedním břitem v absolutním maximu, takže podmínky jaké jsem popsal nenastanou asi nikdy.. vždy to bude někde mezi.. samozřejmě vliv na to bude mít i tuhost stroje, upnutí atd.. nicméně můžu tě ujistit, že kvalitní kleštinu na životnosti frézy poznáš.. kdysi jsem frézoval 1,5mm frézou vnitřní drážkování v náboji kola z oceli s pevností 900MPa , měl jsem to odladěné z jiného stroje kdy jsem věděl že ta fréza tu drážku dá celou a pak se vyhodí (nebo na přebrus) protože druhou drážku už nedá.. a mě to nedalo ani tu jednu drážku, fréza házela asi 0,08 dala se tam jiná kleština házela 0,002 a drážky jsem dělal uplně v pohodě.. pokud bych nevěděl ze zkušenosti z jiného stroje že to ta fréza dá, tak bych to nepokoušel, prostě bych ji v půlce vyměnil a jelo by se dál.. to je tvůj případ.. prostě až se ti fréza otupí dáš novou.. ale třeba by ti mohla vydržet 2x tolik...
azamo

5. 6. 2014, 7:44

Tak podle toho co tady čtu tak nabývám dojmu že na nějakém hobby strojku používat vícebřitou frézu menší než 3mm je skoro nesmysl .
Ty podepřené tyče budou v tomto případě asi nebudou největší slabina , taková dvojka frézka působí tak malým odporem že by to snad neměl být až tak velký problém .
Největší problémem je dosáhnout tak malé házivosti aby ty dva břity měly vůbec smysl .
to je čistě amatérský pohled na věc takže mě nekamenujte :mrgreen:
CZ_Pascal

5. 6. 2014, 9:05

.... ale ty se toho vůbec nemusíš obávat protože dáš na radu zkušenějších a koupíš si přesnější kleštinu (1120.03500 ER 20 / 3,5 mm 752 Kč bez DPH a nebo kdybys chtěl moooc šetřit tak 1120.04000 ER 20 / 4,0 mm 434 Kč bez DPH) :P a nebudeš se jenom trápit proč to sakra nejde když by to jít mělo a budeš spokojeně frézovat a dávat sem fotky ať máme na co koukat :lol:

(ceny jsou z února tohoto roku - mohly se trochu zmněnit)

Případně sem hoďte prosím ceny toho shaublina jestli to vychází lepčejš :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 6. 2014, 9:31

zkuste si udelat tistak pro nejaky smd a hned budete vedet o cem je hazivost vretene
tedy to plati i pro jednobrity
ten hrbet je vetsinou tak malo podbrouseny ze to pak vytahuje spony
staci pootocit klestinu a nastroj a najednou to jde
30 minut zkouseni a pootaceni
5 minut na frezovani delicich car
to by jste pak tu masinu nejradsi zahodili
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex

5. 6. 2014, 10:34

RaS píše:... kdysi jsem frézoval 1,5mm frézou vnitřní drážkování v náboji kola z oceli s pevností 900MPa , měl jsem to odladěné z jiného stroje kdy jsem věděl že ta fréza tu drážku dá celou a pak se vyhodí (nebo na přebrus) protože druhou drážku už nedá.. a mě to nedalo ani tu jednu drážku, fréza házela asi 0,08 dala se tam jiná kleština házela 0,002 a drážky jsem dělal uplně v pohodě.. pokud bych nevěděl ze zkušenosti z jiného stroje že to ta fréza dá, tak bych to nepokoušel, prostě bych ji v půlce vyměnil a jelo by se dál.. to je tvůj případ.. prostě až se ti fréza otupí dáš novou.. ale třeba by ti mohla vydržet 2x tolik...
Díky.
picom

5. 6. 2014, 10:55

Je nějak definováno v jaké vzdálenosti od kleštiny se měří házivost?
azamo

9. 6. 2014, 5:41

Tak dneska dorazilo vřeteno .
2.2kw vodník http://www.ebay.com/itm/170746857178?ss ... 1439.l2649
2.6. objednáno
4.6 odeslaná zásilka
9.6 doručeno
Takže relativně rychlovka .
Zatím jsem ještě neměl čas všechno zapojit atd. ,ale zkoušel jsem házivost .
Takže přibalená kleština 4 - 3 a frézka 3.175 upnout to jde ,ale házivost skoro desetina :x takže nepoužitelné .
Pak jsem zkusil kleštinu 6 - 5 a frézku 6 mm a to už je lepší . Je to někde kolem 0.02 , ale ne opakovatelně když se zadaří tak i 0.06 .
Takže taky žádný zázrak . Ony ty kleštiny už od pohledu nevypadají moc důvěryhodně .
No tak asi tak . Nějaké lepší kleštiny už jsou na cestě tak uvidím .
slezak77

9. 6. 2014, 5:57

2.2kw vodník http://www.ebay.com/itm/170746857178?ss ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;

A vyšlo to na těch 7,500 cca, nebo byly nějaké příplatky? Dík
Perun... :twisted: :twisted: :twisted:
azamo

9. 6. 2014, 6:23

No je tam ještě pošta 1050.-
A taky záleží na aktuálním kurzu takže přesně 8800 a 100% to jde z Anglie takže bez cla .
CZ_Pascal

9. 6. 2014, 8:02

azamo píše:Tak dneska dorazilo vřeteno ......
Gratuluji k rychlému úlovku a doufám že bude sloužit ke spokojenosti jako zatím mě.

Jak vidíš tak o přibalených kleštinách jsem moc nekcal a nejsou zrovna z nejlepších....

Kdyby jsi náhodou chtěl k něčemu použít digitální výstupy z toho vřetene a ty co jsou Open-Collector tě nechtěly moc poslouchat tak se dlouho netrap. Prostě nefungují :evil:
Funguje (alespoň na mém kousku) pouze ten relátkový výstup. Co jsem tak hledal na netu tak nejsem zdaleka sám.

Podezírám ťamana že spoléhá na to že to nikdo nebude používat a neosazuje tišťáky kompletně viz foto :
Přílohy
Chybejici soucastky
Chybejici soucastky
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“