Upnutí modulových fréz

fidel47

24. 4. 2014, 6:49

Dík za foto! Ta tenká červená linie tomu dává šmrnc! Frézy už jsou na cestě , tak výhledově napíšu jak jsem to vyřešil já, nápadů mám několik. Děkuji všem za rady!
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2014, 9:09

Pepa z depa píše:... opět jen podotknu: 12.050 bez zušlechtění je blato, je určená právě na prokalení na vyšší tvrdosti, takže se lehce zakalí, jen když projede kolem kalírny :D dělali jsme z toho v bývalé práci jeřábové kola na mostové jeřáby (pro zajímavost http://www.iteco.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ), obvod se zakalí a jádro je krásně houževnaté a hlavně to není náchylné na vznik trhlin od působících rázů, takže klidně na ozubené kolečka s prokalenou vnější slupkou proti otěru bomba na velké prodloužení životnosti :D

to Tumlik: kde mi to případně "nasalámkují" sháním dvě stejné ozubené čelní kola, průměr cca 60 až 80mm výška tak 20mm na můj projekt Trhač, jestli to není tajné? díky
Neblbni :) , ta 12 050 není zas takové bláto, tohle bys mohl říct např. o cementačce 12 020, která je bez zušlechtění to co píšeš, navíc na závitové kola je samozřejmě blbost ty zuby kalit :wink:

Nasalámkují ti to např. v P..... za ty 0,5kč za mm průměru :) tu 1,2 jsem platil tady u nás, berou to třeba jen za jeden řez, to je fuk, nicméně tady ty dva špalky ti můžu uříznout i já a máš zaručenej materiál :wink: Já totiž už mimo 14 220 a automatovky prakticky nic jiného neberu
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
zverodoktor

27. 4. 2014, 8:49

Zaujimalo by ma, ktora s automatovych oceli je najuniverzalnejsia pre kutila? Napriklad na vyrobu takychto jednoucelovych upinacich pripravkov zvacsa pre jedno pouzitie.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Pepa z depa

27. 4. 2014, 9:11

tumlik píše: Neblbni :) , ta 12 050 není zas takové bláto, tohle bys mohl říct např. o cementačce 12 020, která je bez zušlechtění to co píšeš, navíc na závitové kola je samozřejmě blbost ty zuby kalit :wink:

Nasalámkují ti to např. v P..... za ty 0,5kč za mm průměru :) tu 1,2 jsem platil tady u nás, berou to třeba jen za jeden řez, to je fuk, nicméně tady ty dva špalky ti můžu uříznout i já a máš zaručenej materiál :wink: Já totiž už mimo 14 220 a automatovky prakticky nic jiného neberu
... ok díky, zítra pisnu SZ a domluvíme se, ale ta 12.050 bez kalení je škoda matrošu, protože po zakalení je to neopotřebitelná perla, 12.050 je: "Konstrukční ocel nelegovaná k zušlechťování, povrchovému kalení a pro velké výkovky", ale jo, já to taky nemám na mašinu, která pojede 25hodin denně :D
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
fidel47

27. 5. 2014, 6:01

qwer píše:Mám na predaj predlžený trn prebrúsený z 32mm na 30, je tam kužel morse 3. Ak by sa ti chcelo s tým baviť, tá 19 by z toho vyšla, a možno by to šlo aj na frézke vyhrubovať, ak to nebude moc tvrdé
Příloha 009.JPG je dlouhodobě nedostupná.
Tak jsem ten trn od Qwera, co měl původně 32 mm. a pak byl přebroušen na 30 mm. nechal přepřebrousit na 19 mm
Trn 19 mm.jpg
, teď už jen drážku,závit,vymezovací válečky a matku a je to, nic na tom vlastně neni... :D
fidel47

13. 6. 2014, 11:51

Upnutí modulových fréz mám vyřešeno (ježíšmarjá, ono mi to trvalo 51 dní :roll: ), udělal jsem to jako horizontální trn s podpěrou
Frézovací trn rozložený.jpg
Frézovací trn složený.jpg
. Děkuji všem za příspěvky!
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 6. 2014, 12:18

fidel47 píše:Upnutí modulových fréz mám vyřešeno (ježíšmarjá, ono mi to trvalo 51 dní :roll: ), udělal jsem to jako horizontální trn s podpěrou. Děkuji všem za příspěvky!
No vidíš to :D a kdyby jsi si vzal trn 16mm a na jednom širším kroužku udělal osazení dejme tomu 3mm na průměr 19mm se zajištěním čípkem, tak to máš hotový za 51 minut i s vypitím kávy :)
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
fidel47

13. 6. 2014, 5:44

tumlik píše:
fidel47 píše:Upnutí modulových fréz mám vyřešeno (ježíšmarjá, ono mi to trvalo 51 dní :roll: ), udělal jsem to jako horizontální trn s podpěrou. Děkuji všem za příspěvky!
No vidíš to :D a kdyby jsi si vzal trn 16mm a na jednom širším kroužku udělal osazení dejme tomu 3mm na průměr 19mm se zajištěním čípkem, tak to máš hotový za 51 minut i s vypitím kávy :)
Ba-ba, to je svatá pravda :!: ... jenže, to bych pak nemusel navštívit brusiče aby mi to přebrousil ,tedy bych neviděl jeho dílnu a stroje, ani bych s ním moudře nepohovořil, potom bych si nezasoustružil , nezazávitoval , nezafrézoval drážku a matku , nezašťouchal , nezaložil vlákno...a mě to tak baví, už aby bylo zase horší počasí a bylo na to více času :wink:
Snad to má výhodu v tom, že budou frézy nasazeny přímo na broušeném trnu, mám pocit, že by měly být broušeny i čela vymezovacích válečků a matka, ale vem to čert...i když bych se měl snažit vyřadit všechny nepřesnosti, ty si do toho vložím až při výrobě oz.kol :)
Odpovědět

Zpět na „pro frézku“