Upnutí modulových fréz
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
NeblbniPepa z depa píše:... opět jen podotknu: 12.050 bez zušlechtění je blato, je určená právě na prokalení na vyšší tvrdosti, takže se lehce zakalí, jen když projede kolem kalírnydělali jsme z toho v bývalé práci jeřábové kola na mostové jeřáby (pro zajímavost http://www.iteco.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ), obvod se zakalí a jádro je krásně houževnaté a hlavně to není náchylné na vznik trhlin od působících rázů, takže klidně na ozubené kolečka s prokalenou vnější slupkou proti otěru bomba na velké prodloužení životnosti
to Tumlik: kde mi to případně "nasalámkují" sháním dvě stejné ozubené čelní kola, průměr cca 60 až 80mm výška tak 20mm na můj projekt Trhač, jestli to není tajné? díky

Nasalámkují ti to např. v P..... za ty 0,5kč za mm průměru

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
-
Zaujimalo by ma, ktora s automatovych oceli je najuniverzalnejsia pre kutila? Napriklad na vyrobu takychto jednoucelovych upinacich pripravkov zvacsa pre jedno pouzitie.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
- Pepa z depa
... ok díky, zítra pisnu SZ a domluvíme se, ale ta 12.050 bez kalení je škoda matrošu, protože po zakalení je to neopotřebitelná perla, 12.050 je: "Konstrukční ocel nelegovaná k zušlechťování, povrchovému kalení a pro velké výkovky", ale jo, já to taky nemám na mašinu, která pojede 25hodin dennětumlik píše: Neblbni, ta 12 050 není zas takové bláto, tohle bys mohl říct např. o cementačce 12 020, která je bez zušlechtění to co píšeš, navíc na závitové kola je samozřejmě blbost ty zuby kalit
![]()
Nasalámkují ti to např. v P..... za ty 0,5kč za mm průměrutu 1,2 jsem platil tady u nás, berou to třeba jen za jeden řez, to je fuk, nicméně tady ty dva špalky ti můžu uříznout i já a máš zaručenej materiál
Já totiž už mimo 14 220 a automatovky prakticky nic jiného neberu

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Tak jsem ten trn od Qwera, co měl původně 32 mm. a pak byl přebroušen na 30 mm. nechal přepřebrousit na 19 mm , teď už jen drážku,závit,vymezovací válečky a matku a je to, nic na tom vlastně neni...qwer píše:Mám na predaj predlžený trn prebrúsený z 32mm na 30, je tam kužel morse 3. Ak by sa ti chcelo s tým baviť, tá 19 by z toho vyšla, a možno by to šlo aj na frézke vyhrubovať, ak to nebude moc tvrdé

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš tofidel47 píše:Upnutí modulových fréz mám vyřešeno (ježíšmarjá, ono mi to trvalo 51 dní), udělal jsem to jako horizontální trn s podpěrou. Děkuji všem za příspěvky!

http://www.tumlikovo.cz/
Ba-ba, to je svatá pravdatumlik píše:No vidíš tofidel47 píše:Upnutí modulových fréz mám vyřešeno (ježíšmarjá, ono mi to trvalo 51 dní), udělal jsem to jako horizontální trn s podpěrou. Děkuji všem za příspěvky!
a kdyby jsi si vzal trn 16mm a na jednom širším kroužku udělal osazení dejme tomu 3mm na průměr 19mm se zajištěním čípkem, tak to máš hotový za 51 minut i s vypitím kávy

Snad to má výhodu v tom, že budou frézy nasazeny přímo na broušeném trnu, mám pocit, že by měly být broušeny i čela vymezovacích válečků a matka, ale vem to čert...i když bych se měl snažit vyřadit všechny nepřesnosti, ty si do toho vložím až při výrobě oz.kol