40kovej kužel je na ten tvůj stroj velká kráva, jdi max do 30ky nebo do 20ky podle mě optimální velikost na takovejhle stroj.. ale blbě se shání..
ta funkce se jmenuje ATC - automatic tool change, ve vřetenu je kleštinka se sloupcem talířovejch pružin které tu kleštinu tahají dovnitř, nástroj má na sobě hříbek kterej ta kleštinka chytí a vtahuje sama pružinama dovnitř.. takže bez vzduchu a ebz jakékoliv vnější síly to ten nástroj drží.. když chceš nástroj pustit musíš mít nějakej zdroj síly, která přetlačí ty pružiny a kleštinu vysune ven, ta se rozevře a nástrojovej kužel vysune a ten poté vypadne ven z vřetene.. tím zdrojem síly může být v podstatě cokoliv nejvíc se používá vzduch a hydraulika, čistě teoreticky by to šlo řešit i nějakým elektrickým pohonem, mechanickou pákou a co já vím co ještě.. dál se musíš rozhodnout jaké vřeteno chceš.. jestli elektrovřeteno kompaktní blok s motorem a nebo vřeteno s řemenicí které budeš hnát externím motorem a třeba i přes několik různejch řemenic budeš měnit otáčky.. každé má své + a - pro tvé různorodé požadavky, ocel vs hliník musíš mít buď hodně silné elektrovřeteno které bude mít sílu i v malejch otáčkách a nebo řemenice a přehodit to.. to má výhodu že nepotřebuješ tak silnej motor.. ale zpřevoduješ si to jak potřebuješ..
výrobců je víc třeba takhle vypadá elektrovřeteno.. jak jsem už tady někde psal dá se to koupit asi za 1000Euro v 30kové verzi na řemenici, v čínském provedení.. ale taky i za 5000E
dá se to i vyrobit.. ale když započítáš vše kolem a kolem tak se pod 1000Euro asi nedostaneš..
http://han-qi.en.alibaba.com/product/13 ... motor.html" onclick="window.open(this.href);return false;