Zdravím všechny,
uvažuji o stroji 2 x 3 osy. Má někdo zkušenosti zda to Mach umí? Obrábění 2 vřeteny současně. Díky za info.
MACH 3 dvoukanálové řízení
- Gulliver64
můžeš to nějak upřesnit? z toho co jsi napsal mě není jasné, co vlastně chceš řídit.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Přijde mi to nějak moc překombinované.
Pokud se jedná o principiálně dvě CNC na jednou stolu není jednodužší řídit každé samostatně?
Jestli se má obrábět to stejné dvěma vřeteny tak se buď dají obě na osu Z a nebo signál ovládá dva stroje dohromady.
Pokud se jedná o principiálně dvě CNC na jednou stolu není jednodužší řídit každé samostatně?
Jestli se má obrábět to stejné dvěma vřeteny tak se buď dají obě na osu Z a nebo signál ovládá dva stroje dohromady.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ma na mysli treba takove stroje jako jsou soustruhy s protivretenem
nejdriv material obrobi v jednom pak ho prebere druhe a nezavisle ho obrobi z druhe strany
u druheho kusu tedy uz probiha obrabeni soucasne s druhou stranou prvniho kusu
vpodstate jde o dve cnc ktere si synchronizovane predavaji polotovar
pokud vim tak to mach neumi
neumi to ani linuxcnc
u linuxcnc to jde udelat dvema systemy a jejich vzajemnym propojenim prostrednictvim potrebnych signalu
nejdriv material obrobi v jednom pak ho prebere druhe a nezavisle ho obrobi z druhe strany
u druheho kusu tedy uz probiha obrabeni soucasne s druhou stranou prvniho kusu
vpodstate jde o dve cnc ktere si synchronizovane predavaji polotovar
pokud vim tak to mach neumi
neumi to ani linuxcnc
u linuxcnc to jde udelat dvema systemy a jejich vzajemnym propojenim prostrednictvim potrebnych signalu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
teoreticky by v Machu šlo použít modifikaci dalších 3 os které jsou tam obsaženy - používají se třeba na rotační osu a myslím, že jdou definovat obecně.
ale program se bude muset napsat ručně, pochybuji, že na to bude nějaký CAM -> Mach připraven.
ale program se bude muset napsat ručně, pochybuji, že na to bude nějaký CAM -> Mach připraven.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
A musí to být nutně synchronizované?woody píše:http://www.youtube.com/watch?v=WaHI8u5PbDw mám na mysli něco takového.
Zdá se mi, že buď je to opravdu synchronizované, a pak to má nejméně jednu osu společnou.
Nebo jsou to 2 nezávislá vřetena, a pak se to snad ani nemusí synchronizovat vůbec a dá se to řídit 2 Machy víceméně nezávisle.
Třeba zrovna ta kopírka z odkazu má celkem jen 3 osy.