Co jste dneska bastlili? Vytvareli....

Odpovědět
Pepa z depa

4. 9. 2014, 3:28

... jo oni jedou pravě v budoucnosti :D když chceš koukáš v bedně na to co vidí zubař i výbava prostor ... sci-fi ... moc jim fandím

http://www.dalident.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ... Galerie
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
pavlaxy

4. 9. 2014, 4:17

...Jak nemám ráda návštěvu zubaře ,tady asi jsou mimozemšťané ...
Investice si mohou dovolit jejich pacienti jsou HighSociety
Pro nás smrtelníky jen klapačky od dentisty na VZP
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 9. 2014, 7:10

pavlaxy píše:...Jak nemám ráda návštěvu zubaře ...
Já taky ne, nedávno se mě podařilo při půlhodinovém čištění kanálků usnout :D :lol:

Kdyby tam byla ta telka jak z odkazu od pepy a mohl bych se dívat, tak by to bylo príma :)
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Engineer
Kontaktovat uživatele:

4. 9. 2014, 10:18

No Pepo řeknu to asi takto .... až si zařídíš ŽL a k tomu provozovnu a budeš za kusovku účtovat dejme tomu cenu 300-400 na hodinu tak zjistíš hodně rychle vo co gou.... :)
Podle všeho soudím, žes dosud nikdy nepodnikal ... tak nevíš do čeho se hrneš. :wink: Malý živnostníci jsou na odstřel nebo něco jako lovná zvěř.... :(
Pokud bych se vrátil k tomu zubařskýmu tématu tak kdybych byl zubař, dal bych vedle dveří instalovat v pěkným rámu monitor, napojil tam PC, do něj nasypal všemožný info vhodný pro moje pacienty běžící v nějaký smyčce, přidal bych tam pár reklam na nějaký super zubní kartáčky, ústní vody apod a místo placení nějakýmu kutilovi za gravírování štítku na dvěře bych ještě s vysokou pravděpodobností inkasoval za reklamu. :lol:
Kdybych chtěl šetřit tak to PC s monitorem vyjde na patnáct stovek a možnosti zobrazování neomezený (slide show v infranu zvládne udělat i dítě ze základky) .... kolik času ti dá výroba prosvícenýho štítku na dveře? Spočti to a znásob reálnou hodinovou sazbou, tedy těma 300-400 kačkama a porovnej výsledky. :D
To jen aby sis ten buzines tak moc nemaloval.... Neber to zle spíš Tě varuju abys jednou nelitoval. :wink:
Mirek.N

5. 9. 2014, 7:14

tumlik píše:
pavlaxy píše:...Jak nemám ráda návštěvu zubaře ...
Já taky ne, nedávno se mě podařilo při půlhodinovém čištění kanálků usnout :D :lol:

Na břeclavsku to bude infekční, take jsem zaspal při stejné procedůře. Paní doktorka Herodesová tvrdila, že se jí to ještě nestalo; asi nezná kolegu Tumlíka.
Pepa z depa

5. 9. 2014, 10:33

Engineer píše: ... až si zařídíš ŽL a k tomu provozovnu a budeš za kusovku účtovat ...
... nebudu účtovat kusovku, od toho se chci právě oprostit, jak jsem psal, chci dělat hotové sestavy - výrobky :D
A zakázkovku budu řešit, jen v krajní nouzi, když už bude někdo fakt potřebovat a nevymluvím mu to, ať si to nechá udělat jinde .. rodina, kámoši, ale zadarmo, nebo naturálie :mrgreen:
No a podnikal jsem už .. sice jen dva roky, při zaměstnání, ale co mě zaskočilo, třeba, že musíš platit sociální+zdravotní v práci a ještě jako živnostník?? Jako bych existoval 2x :? Je toho víc, těch pastí na malé, ale znám lidi co tomu všemu rozumí a za mírný peníz super poradí a navedou, sám člověk nemá šanci, fakt je vše nastaveno proti malým "firmám", ale to mě nezastaví :D :D
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
chb

5. 9. 2014, 10:54

pokud někdo dokáže zainvestovat do vybavení a výkonů ve stomatologii, které nehradí ZP ale jsou cash - to je jiné podnikání, než sbírání bodů na důchodcích ...

jinak, u zabaře je třeba mít protekci. Nedávno jsem tam byl, přišla starší paní, na cosi si stěžovala a viditelně protekci měla, doktor jí řekl "Nechte mi ty zuby tady, já na to kouknu a stavte se pro ně ráno"
žádné křeslo a bolestivé vrtání ... :-)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Thomeeque

5. 9. 2014, 1:50

RKal píše:ozubení jsem nahrubo objel 5mm dvoubřitou HSS Co ... všechno to jsou nové nástroje nepoužíté do kovu takže berou naprosto perfektně.
RaS píše:tak jedna fotka pro Tomíka
Díky pánové, mám teď dovču, tak sem nakukuju řidčeji a spíš jen tak smartfounem, oceňuji zevbrubný popis frézování (bude se hodit, taky jsem něco s plexi chtěl zkusit) a že se RaS překonal, obrázky a videa (a to v celém rozsahu nýmand-profik spektra, od Tomíka po Tumlíka :)) většinou inspirují a nakopnou diskuzi nejefektivněji, proto s tim furt otravuju!

Zdaru zdar, T.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 5. 9. 2014, 2:02, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

5. 9. 2014, 1:57

kutil_tim píše:video bude tu
http://www.jedna.net/kousky_php/csv_dily/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Pak dej vědět!
kutil_tim píše:buď jsem slepý já nebo to zkresluje to světlo durch
měděné pásky se ve skutečnosti zdají širší.
IMHO zkresluje. Nejlépe asi sejmout scannerem.. nebo co nejméně zadního světla..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

5. 9. 2014, 2:23

Engineer píše:No Pepo řeknu to asi takto .... až si zařídíš ŽL a k tomu provozovnu a budeš za kusovku účtovat dejme tomu cenu 300-400 na hodinu tak zjistíš hodně rychle vo co gou.... :)
Podle všeho soudím, žes dosud nikdy nepodnikal ... tak nevíš do čeho se hrneš. :wink: Malý živnostníci jsou na odstřel nebo něco jako lovná zvěř.... :(
Pokud bych se vrátil k tomu zubařskýmu tématu tak kdybych byl zubař, dal bych vedle dveří instalovat v pěkným rámu monitor, napojil tam PC, do něj nasypal všemožný info vhodný pro moje pacienty běžící v nějaký smyčce, přidal bych tam pár reklam na nějaký super zubní kartáčky, ústní vody apod a místo placení nějakýmu kutilovi za gravírování štítku na dvěře bych ještě s vysokou pravděpodobností inkasoval za reklamu. :lol:
Kdybych chtěl šetřit tak to PC s monitorem vyjde na patnáct stovek a možnosti zobrazování neomezený (slide show v infranu zvládne udělat i dítě ze základky) .... kolik času ti dá výroba prosvícenýho štítku na dveře? Spočti to a znásob reálnou hodinovou sazbou, tedy těma 300-400 kačkama a porovnej výsledky. :D
To jen aby sis ten buzines tak moc nemaloval.... Neber to zle spíš Tě varuju abys jednou nelitoval. :wink:

ba ba,stačí fotorámeček a je hotovo...jen ofotit ceníky výkonů a služeb....
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
GeeSnake
Sponzor fora

5. 9. 2014, 2:51

Jo, jo. Svatá pravda.

Hovno, furt to bude jen čínskej fotorámeček, já bejt zubař HI-tech a HI-society, tak v čekárně žádnou levnou reklamu nemám, a na dveřích jen cedulku se jménem a titulem a sice zlato na skle, žádný laciný kýčovitý svítící "cirkus" takulky.

Tak.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
GeeSnake
Sponzor fora

5. 9. 2014, 3:26

Dneska jen pouzdra.....nože dřív.Foceno mobilem.
Přílohy
IMAG1302.jpg
IMAG1304.jpg
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Pepa z depa

6. 9. 2014, 6:53

GeeSnake, to je pěkné, tvoje práce celé?
.. a k té ordinaci, když si pořád myslíte, že china rámeček je řešení, já bych si na dveře nějakou nevkusnou placku teda nedal, snažil jsem se, aby cedulky byly jak šperky, jednoduché a krásné, každý mm je fakt poctivě slícovaný a spasovaný - obrovská drbačka, oproti stavu šup šup a je to hotové za hodinku :D
mmj. kdo by stál u dveří a četl blbý reklamy, když může sedět v křesle a koukat na 120cm LCD naproti sobě na něco příjemnýho :D
shaggy

7. 9. 2014, 2:31

O vikendu jsem delal zakladni desku pro mistniho clena :) byl hodne spokojeny s vyslednek.

http://www.imgup.cz/image/g9s" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.imgup.cz/image/g9t" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.imgup.cz/image/grA" onclick="window.open(this.href);return false;
Bobes

7. 9. 2014, 9:40

V sobotu som varil demiglace (12hodin) a popritom instaloval doma vyrobene interierove svietidla. Bolo to poslednych 6ks z 27ks. Tymto by som rad podakoval clenovi fora Pleximan za PMMA tienidla k 2x18W svietidlam a rad by som aj vyzdvihol kvalitu Pleximenom realizovanej zakazky. BTW: v svietidlach som pouzil elektronicke predradniky s moznostou stmievania (riadenie cez 1-10VDC).
Přílohy
demiglace 1,5dcl vysledok po 12 hodinach
demiglace 1,5dcl vysledok po 12 hodinach
5l zaciatok poobede o druhej
5l zaciatok poobede o druhej
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
4x22W so stmievanim
detail obyvacky s 2x18W (na stene s kuzelom svetla do stropu) a 3ks zavesnym 42W svietidlami
detail obyvacky s 2x18W (na stene s kuzelom svetla do stropu) a 3ks zavesnym 42W svietidlami
panorama obyvacky so zapnutymi 2x18W svietidlami
panorama obyvacky so zapnutymi 2x18W svietidlami
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W
2x18W