Tlaková nádoba

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Uživatelský avatar
jova
Příspěvky: 2560
Registrován: 2. 11. 2007, 1:40
Bydliště: Chýnov to je kousek od Tábora
Kontaktovat uživatele:

8. 10. 2014, 7:58

Máš samozřejmě pravdu. U papiňáku jsem počítal s výrobou nového víka, těsnění...
Jasně, těch možností je hodně. Hasičák asi ne, má malý průměr, ale uvědomil jsem si, mám tu nevyužitou tlakovou láhev na plyn Campingaz 2,75kg. Ta by se asi dala využít, možná i lépe než ten papiňák. Dobře by se na ní vařilo šroubení, příruby, jímky na teploměr ... Zítra na ní mrknu. Určitě by měla vydržet více než to plechové nádobí.
Dík za pochvalu stránek. Poslední dobou je dost zanedbávám a některé zajímavé projekty bohužel ani nesmím zveřejnit :D
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 8409
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2014, 10:46

picom píše:V práci mám vakuové nádoby i 10m3 :)
Já chci taky desetikubíkovou vakuovou komoru :) Kde se to prodává?
Aleš Procháska
Uživatelský avatar
picom
Příspěvky: 2252
Registrován: 11. 8. 2006, 2:07
Bydliště: Praha

9. 10. 2014, 5:41

prochaska píše:
picom píše:V práci mám vakuové nádoby i 10m3 :)
Já chci taky desetikubíkovou vakuovou komoru :) Kde se to prodává?
To neni nic pro tebe :wink:
Používá se to při výrobě šunky a pod. Účelem je dostat do masa co nejvíc vody a různých chemikálií a urychlit výrobu.
Vakuum se používá do 70-80%. Změnami tlaku a mícháním se rozbije struktura masa a za pár hodin vznikne šunka.
Klasicky je maso naložené v láku několik týdnů
Odpovědět

Zpět na „Nákup“