Elektronický regulátor otáček minisoustruhu

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
sisi

12. 10. 2014, 6:59

Jara píše: Ta schemata do placu nedám,znevážil bych tu pěknou práci s tím,znevážil bych sebe,a jízlivosti...nas..t. Žádný borec,zabejčený důchodce.
Je mi Tě docela líto. Rozhodně o tvoje schemata nestojím, nepotřebuji je, ale tvoje povaha ...
Krása pomíjí, blbost je věčná
origosch

12. 10. 2014, 9:39

:wink:
Regulace s tda1085.pdf
(58.31 KiB) Staženo 1337 x
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
Max
Kontaktovat uživatele:

12. 10. 2014, 10:12

origosch byl rychlejší, tak ještě regulace s U209B :-):
regulace s U209B.jpg
RaS

12. 10. 2014, 11:02

no jenomže vy sem dáváte určitě samé nefunkční schemata které odpraví draze zakoupený čip který už se ani v Evropě nevyskytuje během zlomku sekundy.. jedině pan nejvyšší má to správné schema léty ověřené, časově i finančně zaplacená zkušenost...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mex

13. 10. 2014, 1:29

origosch píše::wink:
Regulace s tda1085.pdf
Neměl bys prosím odkaz na původní zdroj?
Docela se mi líbí, že tady borec použil k napájení obvodu srážecí kondenzátor místo odporu, takže to nebude topit. Ale vychází mi, že by tam měla být zhruba poloviční kapacita, než tam má on. Docela rád bych si přečetl, jestli tam k tomu nemá nějaké povídání.
Samozřejmě je možné, že počítá s nějakým dodatečným odběrem na 12V, které má vyvedené na výstupní svorku.
Díky.
origosch

13. 10. 2014, 4:00

Tak nevím, abych něco neznevážil :D .
Ty tisíce hodin hledání 8) .
Ale já to risknu:
http://svetelektro.com/Forum/regulacia- ... 32090.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

13. 10. 2014, 5:39

Díky.
Ale tady to taky někdo jenom převzal bez uvedení původního zdroje (což je podle mě nehezký a dost nefér zvyk).
Jara

13. 10. 2014, 7:49

Pánové,takáto aktivita sa mi páči. Proč jsem se Vás nezeptal dříve...fakt jste mi vyrazili trumf z ruky. Má tak usilovná práce je prozrazena,já se picnu z toho. Akorát teď najít někoho kdo to podle těch schémat zbastlí...a rozchodí...a už se žádný motor z pračky nevyhodí,protože jsou opravdu perfektní. Vše OK,jestli jsem někoho urazil,omlouvám se...ale líbíte se mi,jak jste se do toho pustili..tak je to správné-vybudit mladou generaci....
lapa
medaile za lepsi forum

13. 10. 2014, 7:58

Jara píše:Pánové,takáto aktivita sa mi páči. Proč jsem se Vás nezeptal dříve...fakt jste mi vyrazili trumf z ruky. Má tak usilovná práce je prozrazena,já se picnu z toho. Akorát teď najít někoho kdo to podle těch schémat zbastlí...a rozchodí...a už se žádný motor z pračky nevyhodí,protože jsou opravdu perfektní. Vše OK,jestli jsem někoho urazil,omlouvám se...ale líbíte se mi,jak jste se do toho pustili..tak je to správné-vybudit mladou generaci....
Ja teda mlada generace nejsem a spousta tady asi taky ne ... :lol: , takze si ten mudrcky nadhled odpust :lol: .
Asi jsi byl na vandru "za humny" a prisel jsi odtamtud se znalostmi "ze sveta", zejmena jak zobchodovat co se da :lol:.

Ale metoda "ja neco vim, ale nepovim" byla zajimava tak na zakladce ... Prece jenom jsme o neco dal ...
origosch

13. 10. 2014, 9:06

Akorát teď najít někoho kdo to podle těch schémat zbastlí...a rozchodí..
Už se našel, ale neřeknu kdo, tím bych znevážil všechno co se znevážit dá. :lol:
Max
Kontaktovat uživatele:

13. 10. 2014, 9:23

Tady už je to zbastlené, ale není to od Jary :-):
řízení otáček TDA 1085.jpg
Jara

14. 10. 2014, 12:30

Sice je to vymontovaná řídící jednotka z pračky bez chladiče triaku...a tu bastlila nějaká chuděra na lince,ale budiž...zas jsme o kousek dál...
Jara

14. 10. 2014, 1:19

Pánové,logicky vzato...ta schemata z datasheetů,to už existuje 10-15,i víc let. Nemyslíte,že by to už dávno někdo úspěšně zbastlil i u nás? Vždyť není tak složité. A u nás máme sakra koumáky. A ta debata by byla zbytečná? Pokud jsem pátral,tak dobrých regulací tachomotorů na videích na Webu jsem viděl tak do prstů jedné ruky. Vždycky to bylo teda s TDA 1085...nějaký Lee James..opravář praček z USA dal i schema ,ale pár pinů nezapojených,že lost documentations. Ale dobří jsou v tom Frantíci,Italové (tam se nakonec i montovali řídící jednotky osazené tím TDA ),výborní jsou v tom Rusáci...tam všude se dá pátrat. Ale nechci si hrát na malého kluka...schema TDA sem stejně dám. Jen prostě Vám chci naznačit,že i datasheetové schemata jsou někdy kravinou k ničemu. A konkrétně tyhle dvě ano. Spíš bych já potřeboval poradit,v tom jsem laik,a ne jak se někdo domnívá...ozvali se mi z USA...chtějí schema...odmítl jsem,že jsem to dělal s kamarádem a he don´t agree. Raději bych jim tam prodal pár regulátorů (důchodce...přidali mi 40 Kč letos). Zhruba zde součástky,přepínače (revers),atd...kolem 400. Co si mohu účtovat,jak s poštovným,jak s platbou? Poradíte?
Jara

14. 10. 2014, 4:45

A chlapi,zanechte jízlivosti. Ano jak tady také s jedem poznamenal...jsem ten co dělá hejblátka z odpadního dvora. Těch control unit-řídících jednotek...co nám tu kolega ukazuje na obrázku mi prošlo rukama na desítky. Kolem sta možná. Jestli jste viděli chlapa jak leze v kovošrotu po pračkách shrnutých bagrem...tak jsem to byl nejspíš já,když mne tam pustili. Jenže to chtělo zjistit přesný typ pračky,což vždy už možné nebylo. Na netu si stáhnout service manual...tak 70% úspěch,oživit tu desku(70%),najít,pořemýšlet,pospojovat na program odstřeďování-jen tehdy fachčí regulace. Jenže to odstřeďování.spinning,mnohdy je v činnosti pouze 4´,či 5,či 7´,i 14´...a je to dáno už přímo v čipu,či mikroprocesoru. A regulace je skoková. 400,600,800 ot/min...Až jsem kapl náhodou na jeden,kde to časově omezeno nebylo-a to byl s TDA 1085....no a skoková regulace je tam dělána odpory...to není problém přece...pokrač. příště...musím na brigádu.
Max
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2014, 7:52

To Jara:

teď vážně, je to z ovládaní otáček, co mám ve svých mašinách. Ale prakticky to je to podobné jako ty pračkové ovladače (AKO je dělá snad pro všechny typy). Je tam zpětná vazba na tacho a regulace poťákem. Na této fotce je ten chladič odmontovaný. Schéma nemám, ale můžu detailně nafotit desku plošňáku a součástek (šváby jsou tam použity TDA 1085D a LM 339N), kdyby to chtěl nějaký nadšenec zkreslit a případně i zbastlit :-) :-) :-).
Naposledy upravil(a) Max dne 5. 1. 2015, 11:44, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“