Faktura z Rakouska
Moderátor: sysel
- Martinhora
Prosím Vás nemáte někdo zkušenost jako zaúčtovat do daňové evidence přijatou fakturu z jiného státu EU? Faktura byla zaplacena kartou, je na ní vyčísleno rakouské DPH. Jsem plátce DPH - lze to DPH nějak odečíst? Jak? Díky ...
Pokud jsi plátce nemělo vůbec dojít k tomu aby jsi fakturu platil s dph. Stačilo mu napsat svoje Dič a on by jí vystavil bez dph. Pokud tedy vystavil fakturu s dph tak to normálně účetní proúčtuje s nárokem na vrácení dph. Je na to ve formuláři kolonka a přepočítá to dením kurzem čnb.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
- Martinhora
Díky. Trochu mě to právě zmátlo, protože od jiného dodavatele z Německa mi chodí faktury bez DPH ...
jsi si tím jistý že to jde normálně proúčtovat, že DPH, kterou někdo zaplatí v Rakousku mi český FÚ vrátí ?lubos píše:Pokud jsi plátce nemělo vůbec dojít k tomu aby jsi fakturu platil s dph. Stačilo mu napsat svoje Dič a on by jí vystavil bez dph. Pokud tedy vystavil fakturu s dph tak to normálně účetní proúčtuje s nárokem na vrácení dph. Je na to ve formuláři kolonka a přepočítá to dením kurzem čnb.
můj názor je, že pokud mám daňový doklad z Rakouska a prokazatelně jsem nemohl dostat doklad bez DPH, (benzín z čerpačky, dálniční poplatky a podobně ...) a je toho za určité období poměrně hodně, mohu na speciálním formuláři požádat Rakouský FÚ o vrácení.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
ano, pokud ji plátce tak se k tomu přistupuje úplně stejně jako by jsi to koupil tady.chb píše:jsi si tím jistý že to jde normálně proúčtovat, že DPH, kterou někdo zaplatí v Rakousku mi český FÚ vrátí ?lubos píše:Pokud jsi plátce nemělo vůbec dojít k tomu aby jsi fakturu platil s dph. Stačilo mu napsat svoje Dič a on by jí vystavil bez dph. Pokud tedy vystavil fakturu s dph tak to normálně účetní proúčtuje s nárokem na vrácení dph. Je na to ve formuláři kolonka a přepočítá to dením kurzem čnb.
můj názor je, že pokud mám daňový doklad z Rakouska a prokazatelně jsem nemohl dostat doklad bez DPH, (benzín z čerpačky, dálniční poplatky a podobně ...) a je toho za určité období poměrně hodně, mohu na speciálním formuláři požádat Rakouský FÚ o vrácení.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156