Faktura z Rakouska

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Martinhora

5. 11. 2014, 5:52

Prosím Vás nemáte někdo zkušenost jako zaúčtovat do daňové evidence přijatou fakturu z jiného státu EU? Faktura byla zaplacena kartou, je na ní vyčísleno rakouské DPH. Jsem plátce DPH - lze to DPH nějak odečíst? Jak? Díky ...
lubos
Sponzor fora

5. 11. 2014, 7:20

Pokud jsi plátce nemělo vůbec dojít k tomu aby jsi fakturu platil s dph. Stačilo mu napsat svoje Dič a on by jí vystavil bez dph. Pokud tedy vystavil fakturu s dph tak to normálně účetní proúčtuje s nárokem na vrácení dph. Je na to ve formuláři kolonka a přepočítá to dením kurzem čnb.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Martinhora

6. 11. 2014, 5:56

Díky. Trochu mě to právě zmátlo, protože od jiného dodavatele z Německa mi chodí faktury bez DPH ...
chb

26. 11. 2014, 5:11

lubos píše:Pokud jsi plátce nemělo vůbec dojít k tomu aby jsi fakturu platil s dph. Stačilo mu napsat svoje Dič a on by jí vystavil bez dph. Pokud tedy vystavil fakturu s dph tak to normálně účetní proúčtuje s nárokem na vrácení dph. Je na to ve formuláři kolonka a přepočítá to dením kurzem čnb.
jsi si tím jistý že to jde normálně proúčtovat, že DPH, kterou někdo zaplatí v Rakousku mi český FÚ vrátí ?

můj názor je, že pokud mám daňový doklad z Rakouska a prokazatelně jsem nemohl dostat doklad bez DPH, (benzín z čerpačky, dálniční poplatky a podobně ...) a je toho za určité období poměrně hodně, mohu na speciálním formuláři požádat Rakouský FÚ o vrácení.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
lubos
Sponzor fora

26. 11. 2014, 5:43

chb píše:
lubos píše:Pokud jsi plátce nemělo vůbec dojít k tomu aby jsi fakturu platil s dph. Stačilo mu napsat svoje Dič a on by jí vystavil bez dph. Pokud tedy vystavil fakturu s dph tak to normálně účetní proúčtuje s nárokem na vrácení dph. Je na to ve formuláři kolonka a přepočítá to dením kurzem čnb.
jsi si tím jistý že to jde normálně proúčtovat, že DPH, kterou někdo zaplatí v Rakousku mi český FÚ vrátí ?

můj názor je, že pokud mám daňový doklad z Rakouska a prokazatelně jsem nemohl dostat doklad bez DPH, (benzín z čerpačky, dálniční poplatky a podobně ...) a je toho za určité období poměrně hodně, mohu na speciálním formuláři požádat Rakouský FÚ o vrácení.
ano, pokud ji plátce tak se k tomu přistupuje úplně stejně jako by jsi to koupil tady.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“