uhíkové desky

Technologicke postupy a měřidla v dílně
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 8. 2008, 10:07

RadekV píše:Děkuji, špatně jsem se vyjádřil. Stavím si malé CNC a mám možnost frézovat tyto čtverečky. Jen bych rád co nejmenší průměr frézky. V práci osazuji CBN a PKD monolity, takže si asi nějakou jednobřitou frézku udělám. Počítal jsem tak 3mm. Nemám s frézováním zkušenosti a nevím jakej průměr si při této délce mohu dovolit a jaké řezné rychlosti a otáčky jsou vhodné pro grafit.

Radek
Průměr 3 při délce 10 není problém, to odpovídá nějaké běžné lehce delší fréze. Šel by i menší, bez problémů se sháněním tak do 1 mm (ale klidně to může znamenat tři tisíce za jednu frézu :-() Samozřejmě se to nedá jet na plný záběr, musí se po částech. Pro ten průměr 3 vychází do grafitu výpočtem 60,000 otáček.
Aleš Procháska
RadekV

22. 8. 2008, 5:23

Díky moc, pro začátek si osadím 2,5 - 3mm PKD jako jednobřitou frézku a uvidím co to udělá. Otáčky dosáhnu tak maximálně 25k :( Jak zjistit vhodné posuvy?

Díky, Radek
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 8. 2008, 5:55

RadekV píše:Díky moc, pro začátek si osadím 2,5 - 3mm PKD jako jednobřitou frézku a uvidím co to udělá. Otáčky dosáhnu tak maximálně 25k :( Jak zjistit vhodné posuvy?

Díky, Radek
Posuvy dodává výrobce frézy, odhaduju, že při průměru 3 mm a hloubce záběru 3 mm při by to mohlo být kolem 0.008 mm/ot/zub (u jednozubé asi víc, nevím, nepoužívám). U drážkovaček ještě bacha na "poslední milimetr", když se vyřezává obdélník tak se musí začít/skončit tak aby ten vypadlý vnitřek frézu nesevřel ale aby se to naopak rozevřelo, ta trojka by to v 10mm hloubce nemusela ustát.
Aleš Procháska
RadekV

22. 8. 2008, 7:33

Díky moc !!!

Jak to otestuju, tak se ozvu s výsledkem.

Radek

P.S. Co říkáš na tohle? http://hk.youtube.com/watch?v=0dDIXRRojew
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“