Potřeboval bych poradit čím vařit tenké materiály kolem mm Fe
Mám invertor KITIN 150 TIG LA ke kterému se dá dokoupit hořák TIG
Nevím zda koupit hořák TIG a vařit pod argonem nebo nějakou levnější (5-10tis.) svářečku MIG
Vaříte někdo trubičkovým drátem ?
Zajímají mě hlavně osobní zkušenosti s těmito svářečkami.
Svařování plechu
plechy kolem milimetru se krásně vaří MIGem s 0,6 drátem to jde krásně , bohužel ty nejlevnější svářečky jsou spíš prskavky , ale když si snimi člověk trochu pohraje tak jsou použitelné ,
Tigem to samozřejmě taky jde , ale argon je na to dost drahý luxus a bude to pomalejší
Tigem to samozřejmě taky jde , ale argon je na to dost drahý luxus a bude to pomalejší
Jak velký je rozdíl mezi svařování MIGem drátem 0.6 a 0.8mm třeba na té jedničce plechu?
Jsem ve fázi objednávání svářečky (výběr jsem uzavřel na MIG/MMA Libra 135), a chci k tomu vzít několik špulek drátu.
Na webu jsem četl, že lidi vesměs používají na všechno 0.8mm, i na tenké plechy (dokonce na kastli auta).
Tak jestli mám vzít všechno v 0.8mm, nebo k tomu přihodit jednu špulku 0.6mm.
Díky.
Jsem ve fázi objednávání svářečky (výběr jsem uzavřel na MIG/MMA Libra 135), a chci k tomu vzít několik špulek drátu.
Na webu jsem četl, že lidi vesměs používají na všechno 0.8mm, i na tenké plechy (dokonce na kastli auta).
Tak jestli mám vzít všechno v 0.8mm, nebo k tomu přihodit jednu špulku 0.6mm.
Díky.
jde to samozřejmě i 0,8 , ale potřebuješ na to větší proud a s tím může nastat problém s delšími sváry budeš propalovat , na bodování je v pohodě . problém může být u levných svářeček že se ta 0,6 občas prostě ucpe a vyleze ti smyce u kladky proto radši používají 0,8 , ale na slabé plechy je opravdu ta 0,6 lepší - taky ušetříš na broušení , nenablije ti takovou kupu
Můžu tě vzít za slovo?exot007 píše:Pokud je někdo z okolí českého ráje(nebo si udělá výlet) mohu po dohodě zaučit (ne naučit to musí každý sám)
Ps:svářením se živím
A měl bys prosím chvíli nervy i na naprostého svářečského panice?
Původně jsem plánoval napřed koupit CO2 schweissgeraet (když tu bylo nedávno to vlákno o germanismech

Já jsem sice z opačné strany republiky, ale někdy cca za týden bych měl jet do Jablonce, tak bych to místo sockou vzal autem a protáhl to přes Český ráj.
Samozřejmě bych se ozval ve výrazném předstihu.
Díky.