Zdravim,
Vedel by mi niekto poradit, alebo vypocitat hodnotu cez dratky a ake dratky pouzit na zavit W21,8 x 1/14 ?
vypocet priemeru cez dratky
http://www.sssebrno.cz/files/ovmt/meren ... zavitu.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
vzorce mam aj ja ale nemam priemery pre tento zavit..
- Francotirador
Dával jsem sem odkaz na prográmek který mimo jiné umí i tohle http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=45&t=15512#p152979" onclick="window.open(this.href);return false;
Měření závitů přes drátky je 7 menu odshora
Nevím jestli jsem rozměry závitu na rychlo vyplnil správně, ale při drátkách 1,2 mm to vypadá nějak takto
Měření závitů přes drátky je 7 menu odshora

Nevím jestli jsem rozměry závitu na rychlo vyplnil správně, ale při drátkách 1,2 mm to vypadá nějak takto
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
to cislo v policku diameter 21,8 asi nieje spravne 

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Kouknul jsem se do poznámek a tam mám, že pro W21.8-14 jsem použil drátky 1.1 a průměr přes drátky jsem vypočítal na 22.379.
Ještě to nevybouchlo, tak to asi bylo správně.
Aleš Procháska
- Francotirador
No ano, já upozorňoval, že vstupní data nejspíš nebudou správně - šlo o ukázku jak ten program vypadá.crickett píše:to cislo v policku diameter 21,8 asi nieje spravne
Jestli otázka zněla: jaké jsou rozměry závitu XY jako takového, tak ti možná pomůže tohle
http://www.gewinde-normen.de/en/specifications.html" onclick="window.open(this.href);return false; (v levém menu si najdeš příslušný typ závitu - Whitworthů je tam 7 tipů a BSW je tam taky)
I když to vypadá že tam ten lahvový W 21,8 x 1/14" není - tak jedině zkusit stáhnout DIN 477.
Tady je na toto téma diskuze i s obrázkem (bohužel dokonce se dvěma, které se malinko liší

- Francotirador
Z prográmku vypadl (při použití drátků taky průměr 1,1 mm) rozměr 22,378 mm. Tak by to snad fungovat mělo.prochaska píše:Kouknul jsem se do poznámek a tam mám, že pro W21.8-14 jsem použil drátky 1.1 a průměr přes drátky jsem vypočítal na 22.379.
- Francotirador
Kdyby ještě někdo hledal tolerance k tomuto závitu tak jsou v ČSN 01 4043 (tu DIN 477 jsem neobjevil
zřejmě řeší i rozměry těsnících ploch).