Jak je to vlastně s tou mesou?
A jakou konfiguraci firmware jsi tam pak nasypal?oscar píše:Mex: neni. Pro pouziti s domacimi stroji se to da oddelit i soukrome. Chodi mi to dva roky......
Já se v tom zatím naprosto neorerientuju, jen vidím, že se ty předchystané konfigurace jmenují podle připojených oddělovacích desek. A něco jako "plain" tam v tom seznamu nevidím.
Díky.
Tak jako dosud - oddělovací deskou z eBay za nějakých 12-15 USD.robokop píše:jj ale jak to chces pripojit treba na koncak na masine bez oddeleni od toho hradloveho pole
Případně jakoukoli vlastní oddělovací deskou. Oddělovací deska není nic jiného než pár základních obvodů řady 74 pro posílení výstupů a pár optronů s pull-up odporem pro vstup. Ale nevyplatí se to dělat, z té Číny je to tak děsně levné, že to má smysl dělat jen při nějakých zvláštních požadavcích.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to pak jo
ale tyhle desky maji malo IO
podle me je to co jsem navrhoval minimum k tomu abys to mohl udelat poradne a nevymejslel jsi opicarny
kdyz nic tak vstupy 3x referak, 1x stav estop okruhu, 2x kolecko encoder 6x vyber osy a rozliseni kolecka to je nejakych 12 vstupu a to nemluvim o limitakach to je +6 dalsich
kdyz uz tam budes davat mesu nema smysl jit prez takovouhle oddelovaci desku kterou musis navic pred pouzitim opravit
navic jsem si jisty ze se neda doma v jednom kuse vyrobit neco kvalitativne srovnatelneho s tou mesa kartou co jsem navrhoval aby to nestalo dobre 4nasobek
ale tyhle desky maji malo IO
podle me je to co jsem navrhoval minimum k tomu abys to mohl udelat poradne a nevymejslel jsi opicarny
kdyz nic tak vstupy 3x referak, 1x stav estop okruhu, 2x kolecko encoder 6x vyber osy a rozliseni kolecka to je nejakych 12 vstupu a to nemluvim o limitakach to je +6 dalsich
kdyz uz tam budes davat mesu nema smysl jit prez takovouhle oddelovaci desku kterou musis navic pred pouzitim opravit
navic jsem si jisty ze se neda doma v jednom kuse vyrobit neco kvalitativne srovnatelneho s tou mesa kartou co jsem navrhoval aby to nestalo dobre 4nasobek
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Karta nema LPT ale je to specificky konektor , ako aj ten druhy, Prislusným firmwarom (Hostmod2) , co do nej nahras, ti budu z tých konektorov liest prislusne funkcie.packa píše:5i25 má myslím jen jeden přímo použitelný (LPT) ten druhý je právě pro propojení s slave kartou
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono to na ty piny vyhodi ty vystupy a vstupy podle te karty kterou to predpoklada
paklize to chces mit uplne volitelne tak musis upravit ten firmware
to pole v sobe ma v podobe firmware urcite konstrukce jako delicky a citace ktere jsou natvrdo smerovane na nejake IO
nelze to nastavovat obecne v HALu v linuxcnc, tim bys prisel o kouzlo te mesy kdybys to nakonfiguroval na obecne IO a v linuxcnc to delal softwarove
paklize to chces mit uplne volitelne tak musis upravit ten firmware
to pole v sobe ma v podobe firmware urcite konstrukce jako delicky a citace ktere jsou natvrdo smerovane na nejake IO
nelze to nastavovat obecne v HALu v linuxcnc, tim bys prisel o kouzlo te mesy kdybys to nakonfiguroval na obecne IO a v linuxcnc to delal softwarove
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
to Mex:
pro běžné LPT oddělovací desky by měl být použitelný firmware 5i25_prob_rfx2.bit. Celkově tento firmware podporuje 8 step-genů, 2 index enkodéry, 2 PWM generátory, watchdog a GPIO.
Jinak já mám na soustruhu kombinaci 5i25+7i76 a mohu doporučit. V pncconf se dá nastavit skoro všechno, pokud by nestačily vstupy, tak si můžeš dokoupit další podporovanou kartu a propojit ji s tím interním konektorem na 5i25. Mj, mám zapojený enkodér na vřeteno pro zpětnou vazbu pro výstup 0 -10 V a ještě se dají připojit 2 MPG kolečka.
pro běžné LPT oddělovací desky by měl být použitelný firmware 5i25_prob_rfx2.bit. Celkově tento firmware podporuje 8 step-genů, 2 index enkodéry, 2 PWM generátory, watchdog a GPIO.
Jinak já mám na soustruhu kombinaci 5i25+7i76 a mohu doporučit. V pncconf se dá nastavit skoro všechno, pokud by nestačily vstupy, tak si můžeš dokoupit další podporovanou kartu a propojit ji s tím interním konektorem na 5i25. Mj, mám zapojený enkodér na vřeteno pro zpětnou vazbu pro výstup 0 -10 V a ještě se dají připojit 2 MPG kolečka.
Mas aj na sustruhu spravenu aj synchronizaciu vretena ?Max píše:to Mex:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=34&t=12591" onclick="window.open(this.href);return false;
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
to Juro:
jj, mám to propojeno, ale ještě to tuním, zatím nemám propojeno řízení otáček vřetena.
jj, mám to propojeno, ale ještě to tuním, zatím nemám propojeno řízení otáček vřetena.