Vřeteno ATAS s ER 16
Mě nápad dodatečným chlazením vřetene vůbec šílený nepřijde, když vidím jak se zahřeje během 10 min provozu na stole...za den testování jsem si všiml, že teplo docela slušně přenáší hliníková příruba na ATASU. A udělat v držáku příruby meandrovou drážku pro průtok vody by taky nebyl problém, asi by to nebylo nejúčinější řešení, ale zase by to bylo řešení bez ztráty záruky, což se o sundání vrtulky říct asi nedá :-/
Je mi jasné, že s měděnou nebo i hliníkovou trubkou by to bylo lepší.
Ale jednak nevím kam na ně, bude to mnohem dražší a hlavně ohnout to nebude (pro mě) zas taková sranda. Je to přece jen dost malý poloměr, to by asi chtělo ohýbat naplněné zmrzlou mýdlovou vodou nebo tak nějak.
Kdežto namotat tam spirálu z plastové pneumatické trubičky je sranda jak cenově, tak pracností.
Ale jednak nevím kam na ně, bude to mnohem dražší a hlavně ohnout to nebude (pro mě) zas taková sranda. Je to přece jen dost malý poloměr, to by asi chtělo ohýbat naplněné zmrzlou mýdlovou vodou nebo tak nějak.
Kdežto namotat tam spirálu z plastové pneumatické trubičky je sranda jak cenově, tak pracností.
já jsem dělal vodníka , v přírubě předního ložiska jsou taky kanály a s tí mhle tělem je to celé slepené , foto snad doma taky dohledám a rozdíl obrovský co se hluku týká
. jinak pokud by chtěl někdo dělat vodní chlazení atase tak máte pro trubičky prostor i vevnitř protože stator je zaoblený čtverec , takže by se tam dalo udělat pár smyček měděnou trubičkou co se taky používaly na brzdy a pod. a pak to celé zalít nějakým teplovodným epoxidem a pod.což o to vyrobit se dá cokoliv jen to musí někdo zaplatit
čím víc kusů tím to bude levnější. ..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
mě se to taky líbí
jenom mi není úplně jasné, jak jsi dělal kanálky v přírubě motoru...mohl by jsi to prosím vyfotit??
taky jsem dneska trochu studoval princip asynchronních motorů a došlo mi proč se proud při snižujících otáčkách zvyšuje...od určité frekvence se přestává vinutí statoru chovat jako indukčnost a začíná se chovat jako rezistor...
jaké používáte nejnižší otáčky u atase?? já jsem schopný slušně provozovat 7000-23700 ot
Jak vypadá proud do měniče při 400Hz

taky jsem dneska trochu studoval princip asynchronních motorů a došlo mi proč se proud při snižujících otáčkách zvyšuje...od určité frekvence se přestává vinutí statoru chovat jako indukčnost a začíná se chovat jako rezistor...
jaké používáte nejnižší otáčky u atase?? já jsem schopný slušně provozovat 7000-23700 ot
Jak vypadá proud do měniče při 400Hz
fotky z výroby bohužel nemůžu najít , ale je to více méně podobná příruba jako originál , kde jsem prostor okolo ložiska vybral a pak jsem zalísoval a zalepil víčko které má na sobě rozpěrku která je taky rozvrtaná aby skrz ní mohla proudit voda , pak je to celé slepeno s tělem
náčrtek :
náčrtek :
Teda to chlazení na fotce je hodně velká paráda. To bych samozřejmě tady jedno bral (mám motor 500W s ER16).
Jenom mi z toho není jasné, kam se poděl ten trochu nešikovný napájecí konektor, který je z boku motoru.
Nebo je to nějak taženo vnitřkem, když je tam prý nějaké místo?
Z toho svého motoru jsem dneska sundal ten zadní kryt a nestačil jsem se divit, jak šíleně šmatle ta chladicí vrtulka. Šmajdá to snad tak o 1.5mm. To bych od velkých motorářů nečekal.
Jenom mi z toho není jasné, kam se poděl ten trochu nešikovný napájecí konektor, který je z boku motoru.
Nebo je to nějak taženo vnitřkem, když je tam prý nějaké místo?
Z toho svého motoru jsem dneska sundal ten zadní kryt a nestačil jsem se divit, jak šíleně šmatle ta chladicí vrtulka. Šmajdá to snad tak o 1.5mm. To bych od velkých motorářů nečekal.