Vřeteno ATAS s ER 16
To chlazení je krásné, ale nemám nikoho, kdo by mi ho vyrobil. Předpokládám, že za litr se do toho nikdo nepohrne a dát do toho víc se mi nechce. Původně jsem chtěl jít trochu jinou cestou a to měděná 1 mm tlustá manžeta okolo těla Atase a na ní naletovaná spirála z měděné trubičky. Manžetu mi prý sroluje z plechu každá firma co dělá okapy. Trubička je problém, 10x1 je moc tlusté, 8x1 už je průměr díry poměrně malý, ale hlavně se prodává v 50 metrových svitcích. Druhá věc je cena, která je docela brutální a opět jsem s materiálem okolo jednoho litru. Minulý týden se mi dostal do ruky hliníkový jekl 14x8 mm tl. stěny 1,5 mm. Mám ho zatím jenom necelý metr, ale dá se perfektně omotat okolo Atase. Při nepatrně menším průměru "motacího" trnu bude pevně držet na tělu Atase. Udělám dvě cívky, abych nemusel dávat pryč konektor, opískuju telo Atase a máznu ho teplotní vazelínou a mělo by to být ready. Naletování koncovek na hliník dnes není problém a nejkrásnější je cena, 5ti metrovej jekl necelé tři stovky. Jak jsem ale psal na začátku, kdyby to chlazení někdo dělal, jdu do toho.
já jsem tady už někomu slíbil že mu ho udělám.. takže až bude někdy volněji
tak udělám dobrý skutek.. po svátcích mě příjde ATAS tak to nějak oměřím navrhnu a hodím sem návrh s nějakou cenovkou.. když bude lidí víc cena bude nižší.. nicméně je třeba si uvědomit, že materiál bude průměr cca 120 a délka taky cca 120 (alespoň podle nákresu atase) takže jen ten materiál v plné tyči (trubka silnostěnná taková asi nebude..) vyjde s řezem dopravou tak na 7-800 při jednom kusu při víc třeba 600.. z toho skončí 80% ve šponách na soustruhu a pak příjde oblíbené hluboké vrtání malým vrtákem takže dost práce...nějaké víčka, šroubky, O kroužky, pak nějakej elox poštovné .. takže finálovka bude minimálně 1800-2000 při nějakém počtu alespoň 3-5ti kusů.. při jednom to bude samozřejmě dražší.. to jen tak pro představu.. nicméně dokud nemám ATASe tak nebudu předbíhat..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Já jsem dneska dal ATASu tak 4 hodinový záhul na 250-300-400Hz...a můj prst říkal, že má kolem 50st, takže pro mě je chlazení asi zbytečné. Nejspíš mi to odvádí ta masa hliníku na Z.
.... 2000 je pěkná cena za ten výrobek....ale je to hodně vs. cena Atase....500W verze se prodává za 3000,-
Při vetším počtu kusů, by se možná vyplatilo nechat něco odlít. Na youtube to vypadá dost jednoduše a pokud vim, tak to děda dělal doma

Při vetším počtu kusů, by se možná vyplatilo nechat něco odlít. Na youtube to vypadá dost jednoduše a pokud vim, tak to děda dělal doma

-
- Kontaktovat uživatele:
Já teda ještě taky atase nemám,ale uvažoval jsem asi tak nějak.Vrtule pryč a nahradim ji jiným větrakem,kolem držáku dole prostrelim díry jak na chlazení formy(některé díry zaslepim).Myslím ze by to mohlo byt jednoduché a funkční.Vše se uvidí jak dojde atas.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
jo když se jich budou dělat stovky tak se asi odlitek vyplatí.. ale tady to vypadá na 2-3 kusy a to nemá smysl..Paik píše:Já jsem dneska dal ATASu tak 4 hodinový záhul na 250-300-400Hz...a můj prst říkal, že má kolem 50st, takže pro mě je chlazení asi zbytečné. Nejspíš mi to odvádí ta masa hliníku na Z..... 2000 je pěkná cena za ten výrobek....ale je to hodně vs. cena Atase....500W verze se prodává za 3000,-
ano cena bude v porovnání s cenou vřetene relativně vysoká, nicméně pokud to někdo udělá levněji směle do toho přenechám mu kontakty na ty co to chtěli

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
a na kolik tě vyjde vlastní odlitek? na kolik model? vem si že materiál na 3ks vyjde třeba na těch 1500,- do té ceny se nemáš šanci dostat.. zaručíš nějakou "jakost" odlitku, že to nebude pórovitý a pak to třeba nepoteče? já osobně bych do toho nešel..
atas 500 a 750 je rozdíl v délce těla myslí 15mm .
jinak vyhodit vrtulku a dát nad vřeteno třeba mezaxial do trubky a tu převléct do půlky výšky vřetene aby kolem něj proudil vzduch je odskoušené , chladí se líp než s původní vrtulkou a nedělá takový randál .
jinak vyhodit vrtulku a dát nad vřeteno třeba mezaxial do trubky a tu převléct do půlky výšky vřetene aby kolem něj proudil vzduch je odskoušené , chladí se líp než s původní vrtulkou a nedělá takový randál .
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
material mam zadaco vcelku kvalitni perfektne zabiha porovitost jsem nepozoroval uz hodne dlouhoRaS píše:a na kolik tě vyjde vlastní odlitek? na kolik model? vem si že materiál na 3ks vyjde třeba na těch 1500,- do té ceny se nemáš šanci dostat.. zaručíš nějakou "jakost" odlitku, že to nebude pórovitý a pak to třeba nepoteče? já osobně bych do toho nešel..
odlitky delam uz delsi dobu
umele drevo na model umim taky zadarmo
hadam ze me to vyjde do 100kc/kus za samotne odliti
nedavno jsem delal 14 mensich komercnich odlitku, vysli dohromady asi na 300,- za palivo do pece, model byl z drivejska
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tak pokud to bereš takhle nekomerčně tak proč ne.. já spíš vycházím z normálních cen.. a tam se to prostě nevyplatí ani omylem..
A nedal by se ten chladič udělat z hliníkového plechu třeba 8mm, který by se vytvaroval do trubky na zakružovačce?
Možná by bylo dobré to udělat jako 2 nebo 3 užší segmenty - nad konektorem, pod konektorem a případně na spodní přírubě (v případě, kdy motor není upevněn "za krk", ale je přišroubovám z čela). Tím pádem by se vrtaly mnohem kratší kanály, což by šlo asi zvládnou snadněji.
Navíc by pak ty segmenty mohly držet na motoru jen napružením.
K odlévání:
Pokud budeme mít štěstí, tak dokonce možná to robokopovo odlívání uvidíme na vlastní oka.
Na bezvadném setkání členů CNC fóra na podzim na Vysočině v továrně u Víti (chb) nabízel případnou předváděčku.
Tak kdyby se povedlo zrealizovat nějaké podobně dobré setkání (tj. bez piva), třeba by to mohlo vyjít.
Za sebe můžu říct, že by mě to zajímalo hodně moc.
Možná by bylo dobré to udělat jako 2 nebo 3 užší segmenty - nad konektorem, pod konektorem a případně na spodní přírubě (v případě, kdy motor není upevněn "za krk", ale je přišroubovám z čela). Tím pádem by se vrtaly mnohem kratší kanály, což by šlo asi zvládnou snadněji.
Navíc by pak ty segmenty mohly držet na motoru jen napružením.
K odlévání:
Pokud budeme mít štěstí, tak dokonce možná to robokopovo odlívání uvidíme na vlastní oka.
Na bezvadném setkání členů CNC fóra na podzim na Vysočině v továrně u Víti (chb) nabízel případnou předváděčku.
Tak kdyby se povedlo zrealizovat nějaké podobně dobré setkání (tj. bez piva), třeba by to mohlo vyjít.
Za sebe můžu říct, že by mě to zajímalo hodně moc.