Tož se taky ukážu

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Josef
Sponzor fora

21. 8. 2008, 8:30

rawen píše: My amatéři to řešíme tak, že tam desku namontujeme a pak přefrézujeme na rovno. :)

Radek
Tohle neděláme jen amatéři, ale i profíci. Některé stroje si prostě svůj pracovní stůl zahoblují. Jak přímé jsou jednotlivé osy, taková je rovina stolu.
Pavel R

27. 8. 2008, 9:27

ivčo píše: To Pavel_R : fréza se dvěma spirálami už z principu musí jet na plnou tloušťku materiálu, aby se využily obě spirály. Jet spodní částí frézy vrch materiálu=rozškubaný řez. A já jsem potřeboval řezy co nejčistší s ohledem na další postup
Jasně, ale problém je v tom, že se Ti tyto frézy lámou. Takže proto Ti doporučuju používat spíše frézy s rovným břitem a použít vícevrstvé obrábění. Pokud bys chtěl zabránit ,,oškubanému´´ hornímu povrchu obrobku, lze to udělat tak, že si obrobíš kus nahrubo třeba o 1mm větší, a pak to jen lízneš načisto na plnou hloubku. Příčinu lámání bych spatřoval (zřejmě) v malé tuhosti stroje, protože přesně tyhle frézy používám už dlouho- několik let a zatím jsem žádnou při obrábění nezlámal.
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2008, 9:33

čágos začínám řešit odsávání mohl by ses o tom co máš v pozadí rozepsat to asi není z kolbenky. :lol:
ivčo
Sponzor fora

28. 8. 2008, 6:40

to Pavel_R :Myslím, že u mě není problém s tuhostí stroje, v překližce 15mm to v pohodě makalo 1800mm/min (tabulková hodnota je 2500), ale opravdu v upínání. Kotvil jsem celou tabuli šesti šrouby a to nestačí. Řešení s přídavkem a dočištěním je možné při hraní si s jedním kusem, ale když jich potřebuješ 200 tak to dost zdržuje...

Jak máš řešené upínání ??? Stroj máš asi profi... ???

to Kovohemil : myslíš v pozadí za strojem ??? To je normální odsávání používané například v truhlárnách. Je už docela jeté tak moc hezky nevypadá ale maká to spolehlivě. Ještě to chce kartáč kolem nástroje a bude to OK
Pavel R

28. 8. 2008, 5:04

Mě je to právě divný, že by to mohlo být upnutím materiálu. Mnohdy jsem obráběl kusy chycené jen dvěma vruty, nebo na přísavce. Jak máš velkou tu tabuli? Spíš bych viděl příčinu v tom vřeteni, jestli je to nějaká noname fréza, tak asi ložiska nebudou nic moc.
Jinak já jsem dělal na dřevoobr. CNC od roku 1990, teď dělám servisáka na profi dřevoobr CNC a soustruhy. Upínání nástroje je většinou řešeno prostřednictvím HSK, nebo ISO30, s tím, že nástroj je v kleštině. Ale to je asi pro amatérskou stavbu dost drahé řešení. Jo, pokud bys chtěl něco kolem toho vakuového upínání, klidně se ptej, není to nic složitýho
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“