Jaký vysavač k cnc

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
bobik

28. 12. 2014, 10:54

Já mám průmyslový vysavač, ale dal jsem jako mezistupeň nádobu na odsávání popela za 900Kč. Moc šikovná věc, nemusím měnit drahé pytlíky ve vysavači, ta nádoba má filtr, který stačí jen vyklepat a jede se dál. V podstatě nemusí být použit průmyslový vysavač, stačí jakýkoliv s větším sacím výkonem.
http://www.thermotrade.cz/Vysavace-pope ... oru-P3708/

Pořídil jsem si to na rady zdejších členů, není to můj vynález.
Airm@n64

28. 12. 2014, 12:47

A já jak sem psal mám ten stejný vynález ale s motorem za 900(z OBI) pišou na něm 1000W a saje fakt pekne filtr na vyklepání tam je čili žadne vyměny :-)
elbarto

28. 12. 2014, 3:49

Nevim, jaky mas presne typ, ale Bosch GAS 25 1200W se jeste sehnat da.
Mex

28. 12. 2014, 4:40

Airm@n64 píše:A já jak sem psal mám ten stejný vynález ale s motorem za 900(z OBI) pišou na něm 1000W a saje fakt pekne filtr na vyklepání tam je čili žadne vyměny :-)
Mám ten samý. Ale na ten válec s filtrem jsem si od přítelkyně nechal ušít látkový "klobouk". Jednak se z něho výrazně líp sundává prach (do toho skládaného filtru to vždycky zalezlo dovnitř), hlavně je to pak výrazně odolnější proti mokrým nebo mastným šponám.
Klobouk se sundá a snadno vypere, filtr by se při stejném znečištění musel vyhodit.
Chyba toho vysavače z OBI je, že nemá výfuk trubkou, na kterou by se dala nasadit hadice. Takže nelze použít k ofukování. Některé jiné to tak mají (jak jsem se po téhle zkušenosti díval).
testone
Sponzor fora

28. 12. 2014, 6:56

piskoteek píše:Jak to tak tady čtu, budu to muset nejak vymyslet.. Bohužel v místnosti kde bude mašinka 2,5m x 6m se to blbe vymyšlí(mala dilnička u domečku - jako bonus za zdi už mám sousedy-chodbu,koupelnu). Dalo by se tomu odsavači udělat nejakej podstavec a třeba dat pod nej hokejove puky?vysvětlim fotkou odpoledne.Chtěl jsem puvodně vysavač pod stůl,ale pokud nevyhovuje "klasika" nedá se nic dělat a je potřeba si poradit po česku..
my jsme teď vyřešili odsávání u jedné jednoúčelové brusky vysavačem s regulací rychlosti otáčení - točí se to pomaleji, nedělá to kravál, saje to dostatečně
možná by to stačilo
měly to tuším i nějaké starší ETA, co se dají po inzerátech sehnat za 500,-
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2014, 9:34

Jakákoliv investice do vysavače jsou vyhozené peníze. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem udělal naprosto stejnou chybu - chtěl jsem si pořídit odsávání k talířové brusce na dřevo a k frézce, kterou jsem dělal drážky. Stálo mě to hromadu práce, než jsem napasoval hadice a přizpůsobil to, a pak to jelo zhruba 8 hodin, než to definitivně odešlo do věčných lovišť. Podstatné pro dobrý výkon odsavače je šířka hadice a jeho výkon. To u vysavače nedosáhnete ani omylem.

Ten odsavač, na který jsem dával link mám - je oproti vysavači tichý (zhruba třetinová hlučnost !!!) a několikrát výkonnější. Když si k tomu seženete odpovídající vršek (lepší filtrační vak), tak máte naprosto profi věc.
testone
Sponzor fora

30. 12. 2014, 9:59

ano, pokud se uvažuje o trvalém chodu, padá v úvahu opravdu jen něco s 3f asynchroňákem
na to vysavače opravdu stavěny nejsou
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
4rest

30. 12. 2014, 11:32

Low cost řešením je profesor popelo:
http://elektrokramek.cz/elektrospotrebi ... -pp-1200-w" onclick="window.open(this.href);return false;
stojí cca 1200Kč, má docela slušný sací výkon, filtr je látkový, taková ta polokoule která se snadno vyklepe a na výstup vzduchu lze připojit i hadici na ofuk.
Osobní zkušenost mám, že dá 4 hodiny provozu v kuse v pohodě, máme jej jak v práci u frézky, tak mám jeden doma v dílně, kde jej celkem pravidelně připojuji k okružní pile, hoblíku, nebo některé z brusek (čas od času si bastlím drobnosti jako botník, knihovnu, šatní skříň, teď se chystám na příborník), tedy garantuji, že to bude pasovat na vercajk od Makity u jiné značky to nemám odzkoušené.
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2014, 3:31

elbarto píše:S odsavacima zarizenima nemam zkusenosti, proto jen par radku k prumyslovym vysavacum. Predne vysavac bez oklepu ti je uplne k nicemu. Po par desitkach minut je saci schopnost na zlomku vykonu a motor se zacne prehrivat. I

Obrázek

pravdu díš ,tyhle bošáky 25ky máme 2... ruční oklep plná spokojenost...ale nedávno jsem jezdil na montáže s SPIT AC 1625 ,vypadá stejně jak bošák ,jen je orange barvy. Má oklepávací filtry dva (bošák má přípravu také na dva) ale má automatickej oklep a střídá je . Takže až klekne božena koupím spita.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
packa

30. 12. 2014, 4:22

4rest píše:Low cost řešením je profesor popelo:
http://elektrokramek.cz/elektrospotrebi ... -pp-1200-w" onclick="window.open(this.href);return false;
stojí cca 1200Kč, má docela slušný sací výkon, filtr je látkový, taková ta polokoule která se snadno vyklepe a na výstup vzduchu lze připojit i hadici na ofuk.
Osobní zkušenost mám, že dá 4 hodiny provozu v kuse v pohodě, máme jej jak v práci u frézky, tak mám jeden doma v dílně, kde jej celkem pravidelně připojuji k okružní pile, hoblíku, nebo některé z brusek (čas od času si bastlím drobnosti jako botník, knihovnu, šatní skříň, teď se chystám na příborník), tedy garantuji, že to bude pasovat na vercajk od Makity u jiné značky to nemám odzkoušené.
Tak to máš docela štěstí na kus , tyhle všechny popeláky mají vesměs stejný motor a dříve či později kleknou , už jsem s převinutím těhle motorů posílal doháje asi pět lidí , statory mají standart ně vinutý hliníkem .
jirka7

1. 1. 2015, 6:09

Já používám toto http://vysavace.heureka.cz/karcher-wd-5 ... e/#section" onclick="window.open(this.href);return false; . Běží to třeba 8 hodin. Motor se hřeje, to ano, ale pořád to pracuje. Aspoň je v dílně pěkně teplo. Tak 100 hodin provozu to má. Prodejce tvrdil, že to je na nonstop provoz jako průmyslový vysavač. Výkon 1600 watů. Odsávám s tím hliník při frézování. Jen jsem do nádoby musel dát sáček. Pokud tam nebyl, tak se filtr na motoru ucpával tj. nešlo vysvávat přímo do bedny vysavače.

Jirka
Pavel R

10. 1. 2015, 5:55

Používat klasický vysavač k odsávání dřevoobráběcího CNC je zoufalství. To funguje jedině tak u gravírování a pod, jakmile jde o větší úběry materiálu, je nutností použít odsavač s pytlem a hlavně asynchronním motorem. Ty jsou krom jiného i tišší, nemají tak vysoké otáčky vrtule . Pro profi využití montujeme zejména AC WORD, ty jsou opravdu dobré, mají ocelovou vrtuli a pod. Ale pro amatérské využití stačí i levnější verze s plastovou vrtulí, zejména pokud není nebezpečí nasátí třeba odřezku, který vrtuli likviduje.
4rest

11. 1. 2015, 9:14

Já vím, že Popelo je to tak trochu zoufalství, ale je to levný dva tři roky to vydrží a pak se koupí nový.
U frézky na grafit mám http://vysavace.heureka.cz/karcher-ds-5 ... tAodGmMAwQ" onclick="window.open(this.href);return false; ale tam jsme volili vodní vypírku z toho důvodu, že jemný grafitový prach je svině (viz americká grafitová bomba v Jugoslávii) takže jsme nechtěli přijít o elektroniku již po pár hodinách frézování. Jasně je tam omezení, že nejpozději po dvou hodinách se to musí vypnout a dolít voda, ale za všechno se platí. No a vzhledem k faktu, že po celodenním frézování vysokohustotního grafitu mám nádobku plnou hnusnýho grafitovýho bahna, které úžasně maže cokoliv na co cákne, ale bílá omítka za výstupem z vysavače je i po roce bílá, tak jsem tuto opičárnu ochoten podstoupit.
Podotýkám, že toho grafitu ročně spotřebuji cca 80 kg, kdy přibližně 9-10 kg přeměním na tento velejemný prášek, kdy hepafiltr musím měnit cca 3x do roka. Ale to co dělám je trochu specifická aplikace.
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
kovoel

12. 1. 2015, 8:03

:roll:
Naposledy upravil(a) kovoel dne 22. 7. 2018, 10:12, celkem upraveno 1 x.
V20
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

13. 1. 2015, 9:32

Děkuji moc za názory,volba tedy padne na nějaký odsavač.Musim mu někde vymyslet parkovací místo.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“