chtěl bych vyvést z GVE84 indikaci LED (napájení, RUN, vstupy, výstup, ...) na jiné místo. Do vzdálenosti max. 30 cm - prostě někam na panel na krabici.
Nejprve mne napadlo připojit se na nějaké body na DPS, ale nic použitelného jsem neobjevil (pokud bych nechtěl přímo na DPS pájet).
Jediná jednoduchá možnost, co mne zatím napadla, je nějak napojit světlovodná vlákna na každou LED.
Buď přimým přitmelením na LED (což se mi moc nelíbí) nebo nějakou překryvnou deskou nad DPS GVE84, ve které budou oproti LED pozicím "dírky" a v nich zatmelené světlovody.
S tím souvisí i dotaz na světlovodná vlákna. Nemusí to být žádná špičková kvalita (optické sklo), stačily by i nějaké takové tlustší plastické, jaké se za totáče dovážely z NDR

Další možnost je hypotetický "optický prodlužovák" - něco jako na vstupu optosenzor, vedení přes kablíky a na výstupu LED - ale to je poněkud složitější a vyžaduje napájení. Výhodou proti světlovodu je asi možnost silnějšího výstupu - jak co do rozměru, tak co do výkonu.
Toto zatím nechávám jako poslední volbu.
Řešil někdo podobný problém a jak si poradil? Díky za případné podněty.
LaPa