Výběr dvoukotoučové brusky a doplňky (přejmenované téma)

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
RaS

17. 1. 2015, 11:44

a kdyby tě to nepřešlo tak na flexe je vnitřní podložka s průměrem 42 a s osazením22mm pro kotouč a stahovací matice má průměr 45.. takhle to má třeba Makita.. žádné podložky tam dávat nemusíš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
lapa
medaile za lepsi forum

17. 1. 2015, 11:59

Zatím mne to nepřešlo :).
S rozbruskou je "problém", že pro mne strašně řve :-) i naprázdno.

Používal jsem špatně pojem podložky - myslel jsem samozřejmě příruby na upnutí. A vyčetl jsem, že papír jako "mezivrstva" je vyžadován.

Jinak (Miller) taky uvažuju o nových přírubách - jenom se mi nechce jednak shánět litinu a druhak se s ní špinit - jednou mi to stačilo :-).
Asi to vytočím z duralu - je v tom materiálu nějaký zásadní problém?

Že se s tím budu piplat (výroba i použití), mi vůbec nevadí (hobby) ... a je vidět zase kousek práce ...

Díky oběma za info.
RaS

17. 1. 2015, 12:15

papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
lapa
medaile za lepsi forum

17. 1. 2015, 12:35

RaS píše:papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..
Díky. A ten dural na příruby? (že jsem tak otravný :-) )
RaS

17. 1. 2015, 1:08

já osobně bych v duralu problém neviděl.. pořád lepší než ty plechový výlisky..
Josef
Sponzor fora

19. 1. 2015, 8:47

RaS píše:papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..
Cpát ty papírové podložky na kotouče u brusek je NUTNÉ!!! Je to snad všude napsáno, nevím, zda u číňanů, zkus říct bezpečákovi, že to tam nemáš a uvidíš. Ten vyletí jako čert z krabičky. Patří to k základním bezpečnostním předpisům u brusek!
lapa
medaile za lepsi forum

19. 1. 2015, 9:10

Josef píše:
Cpát ty papírové podložky na kotouče u brusek je NUTNÉ!!! Je to snad všude napsáno, nevím, zda u číňanů, zkus říct bezpečákovi, že to tam nemáš a uvidíš. Ten vyletí jako čert z krabičky. Patří to k základním bezpečnostním předpisům u brusek!
To Josef: Jo jo, ale diskuse byla o řezacím kotouči na brusku, ne o brusném kotouči.
To (řezací kotouč/papír) jsem nevěděl a to jsem dotazoval. Možná jsi se přehlédl.

Jinak duralové přírubky už jsem si vytočil a čekají na první "takové to domácí" řezání :-).
Josef
Sponzor fora

19. 1. 2015, 9:41

Já jen reagoval na text:
"u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane.."

Nevím, jak to autor myslel, ale mohlo by to být zavádějící...
sisi

20. 1. 2015, 9:39

Jinak duralové přírubky už jsem si vytočil a čekají na první "takové to domácí" řezání :-).[/quote]

Na to řezání jsem opravdu zvědavý, tak až to ověříš dej vědět. Já si totiž myslím, že bruska na řezání má nízké otáčky (2800) a tak to moc nepůjde. Mohu se však mýlit. Nikdy jsem to nezkoušel. :lol:
Krása pomíjí, blbost je věčná
RaS

20. 1. 2015, 9:50

Josef píše:Já jen reagoval na text:
"u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane.."

Nevím, jak to autor myslel, ale mohlo by to být zavádějící...
já psal o tom řezacím kotoučku do flexy..
lapa
medaile za lepsi forum

21. 1. 2015, 6:38

sisi píše:Na to řezání jsem opravdu zvědavý, tak až to ověříš dej vědět. Já si totiž myslím, že bruska na řezání má nízké otáčky (2800) a tak to moc nepůjde. Mohu se však mýlit. Nikdy jsem to nezkoušel. :lol:
Tak jsem říznul 2x pevnostní imbus 8.8 M6 (uřezával jsem hlavičky), každý za 5 sec.
Pak jsem odřezával z vrtačkového trnu MK2/B16 ten vyrážecí/unášecí trn na konci - cca 50 sec.
Mně to naprosto vyhovuje :-).
Akorát jsem měl brusku položenou na vyřazeném textilně/igelitovém ubrusu a všechny tři uříznuté části se protavily skrz :-). To jsem zjistil až pak :-).

Ještě doplnění: kotouč 150 mm, tl. 1,6 mm, myslím, že na nerez. Ale ta nerez nehrála při nákupu roli, chtěl jsem co nejtenčí a zrovna měli jenom takový.
Naposledy upravil(a) lapa dne 21. 1. 2015, 7:28, celkem upraveno 1 x.
sisi

21. 1. 2015, 7:18

Dík za informaci. To jde daleko lépe než bych čekal. Pro domácí kutění to opravdu stačí.
Krása pomíjí, blbost je věčná
Miller
Sponzor fora

21. 1. 2015, 11:31

To mne překvapuje, ještě u té osmičky bych si dovedl představit, že ten druhý těžký brusný kotouč bude působit jako setrvačník a než soustava ztratí "energii", tak je dořezáno :D , ale 50-ti vteřinová exekuce? To mi hlava nebere ...
Mini soustruh SC-4
b3nd3r

22. 1. 2015, 3:50

Jen si dej u tenkych kotoucu pozor na bocni tlak. Kotouc se ti rozvlni raz dva a muze se bud vystipnout kus otouce a pak se pri rezu seka a vibruje. Nebo se muze take cely rozletet. Uz se mi to parkrat stalo. Neni to moc prijemne kdyz ti kusy kotouce vleti do obliceje kdyz nemas bryle :-)
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
lapa
medaile za lepsi forum

22. 1. 2015, 10:12

Miller píše:To mne překvapuje, ještě u té osmičky bych si dovedl představit, že ten druhý těžký brusný kotouč bude působit jako setrvačník a než soustava ztratí "energii", tak je dořezáno :D , ale 50-ti vteřinová exekuce? To mi hlava nebere ...
Celkem cca 50 sekund, rezal jsem asi na 3 pootoceni, takze odhaduji asi 3x15 sec.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“