Výběr dvoukotoučové brusky a doplňky (přejmenované téma)
a kdyby tě to nepřešlo tak na flexe je vnitřní podložka s průměrem 42 a s osazením22mm pro kotouč a stahovací matice má průměr 45.. takhle to má třeba Makita.. žádné podložky tam dávat nemusíš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zatím mne to nepřešlo
.
S rozbruskou je "problém", že pro mne strašně řve
i naprázdno.
Používal jsem špatně pojem podložky - myslel jsem samozřejmě příruby na upnutí. A vyčetl jsem, že papír jako "mezivrstva" je vyžadován.
Jinak (Miller) taky uvažuju o nových přírubách - jenom se mi nechce jednak shánět litinu a druhak se s ní špinit - jednou mi to stačilo
.
Asi to vytočím z duralu - je v tom materiálu nějaký zásadní problém?
Že se s tím budu piplat (výroba i použití), mi vůbec nevadí (hobby) ... a je vidět zase kousek práce ...
Díky oběma za info.

S rozbruskou je "problém", že pro mne strašně řve

Používal jsem špatně pojem podložky - myslel jsem samozřejmě příruby na upnutí. A vyčetl jsem, že papír jako "mezivrstva" je vyžadován.
Jinak (Miller) taky uvažuju o nových přírubách - jenom se mi nechce jednak shánět litinu a druhak se s ní špinit - jednou mi to stačilo

Asi to vytočím z duralu - je v tom materiálu nějaký zásadní problém?
Že se s tím budu piplat (výroba i použití), mi vůbec nevadí (hobby) ... a je vidět zase kousek práce ...
Díky oběma za info.
papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Díky. A ten dural na příruby? (že jsem tak otravnýRaS píše:papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..

já osobně bych v duralu problém neviděl.. pořád lepší než ty plechový výlisky..
Cpát ty papírové podložky na kotouče u brusek je NUTNÉ!!! Je to snad všude napsáno, nevím, zda u číňanů, zkus říct bezpečákovi, že to tam nemáš a uvidíš. Ten vyletí jako čert z krabičky. Patří to k základním bezpečnostním předpisům u brusek!RaS píše:papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..
To Josef: Jo jo, ale diskuse byla o řezacím kotouči na brusku, ne o brusném kotouči.Josef píše:Cpát ty papírové podložky na kotouče u brusek je NUTNÉ!!! Je to snad všude napsáno, nevím, zda u číňanů, zkus říct bezpečákovi, že to tam nemáš a uvidíš. Ten vyletí jako čert z krabičky. Patří to k základním bezpečnostním předpisům u brusek!RaS píše:papírová podložka je vyžadována u brusnejch kotoučů. nicméně některé ji již mají na sobě nalepenou.. u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane..
To (řezací kotouč/papír) jsem nevěděl a to jsem dotazoval. Možná jsi se přehlédl.
Jinak duralové přírubky už jsem si vytočil a čekají na první "takové to domácí" řezání

Jinak duralové přírubky už jsem si vytočil a čekají na první "takové to domácí" řezání
.[/quote]
Na to řezání jsem opravdu zvědavý, tak až to ověříš dej vědět. Já si totiž myslím, že bruska na řezání má nízké otáčky (2800) a tak to moc nepůjde. Mohu se však mýlit. Nikdy jsem to nezkoušel.

Na to řezání jsem opravdu zvědavý, tak až to ověříš dej vědět. Já si totiž myslím, že bruska na řezání má nízké otáčky (2800) a tak to moc nepůjde. Mohu se však mýlit. Nikdy jsem to nezkoušel.

Krása pomíjí, blbost je věčná
já psal o tom řezacím kotoučku do flexy..Josef píše:Já jen reagoval na text:
"u flexy se nepoužívá tak asi není ani důvod cpát to k brusce nicméně pokud to tam dáš tak se asi nic nestane.."
Nevím, jak to autor myslel, ale mohlo by to být zavádějící...
Tak jsem říznul 2x pevnostní imbus 8.8 M6 (uřezával jsem hlavičky), každý za 5 sec.sisi píše:Na to řezání jsem opravdu zvědavý, tak až to ověříš dej vědět. Já si totiž myslím, že bruska na řezání má nízké otáčky (2800) a tak to moc nepůjde. Mohu se však mýlit. Nikdy jsem to nezkoušel.
Pak jsem odřezával z vrtačkového trnu MK2/B16 ten vyrážecí/unášecí trn na konci - cca 50 sec.
Mně to naprosto vyhovuje

Akorát jsem měl brusku položenou na vyřazeném textilně/igelitovém ubrusu a všechny tři uříznuté části se protavily skrz

Ještě doplnění: kotouč 150 mm, tl. 1,6 mm, myslím, že na nerez. Ale ta nerez nehrála při nákupu roli, chtěl jsem co nejtenčí a zrovna měli jenom takový.
Naposledy upravil(a) lapa dne 21. 1. 2015, 7:28, celkem upraveno 1 x.
To mne překvapuje, ještě u té osmičky bych si dovedl představit, že ten druhý těžký brusný kotouč bude působit jako setrvačník a než soustava ztratí "energii", tak je dořezáno
, ale 50-ti vteřinová exekuce? To mi hlava nebere ...

Mini soustruh SC-4
Jen si dej u tenkych kotoucu pozor na bocni tlak. Kotouc se ti rozvlni raz dva a muze se bud vystipnout kus otouce a pak se pri rezu seka a vibruje. Nebo se muze take cely rozletet. Uz se mi to parkrat stalo. Neni to moc prijemne kdyz ti kusy kotouce vleti do obliceje kdyz nemas bryle 

Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
Celkem cca 50 sekund, rezal jsem asi na 3 pootoceni, takze odhaduji asi 3x15 sec.Miller píše:To mne překvapuje, ještě u té osmičky bych si dovedl představit, že ten druhý těžký brusný kotouč bude působit jako setrvačník a než soustava ztratí "energii", tak je dořezáno, ale 50-ti vteřinová exekuce? To mi hlava nebere ...