Výběr dvoukotoučové brusky a doplňky (přejmenované téma)

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Miltech
Sponzor fora

23. 1. 2015, 9:57

Tak nejen Miller je překvapen a až tam dáš origo 1 mm řezací kotouč, tak nám určitě spadnou čelisti. ( myslím z těch časů) :D Ať se daří. Doufám, že tam máš kryt! Člověk časem ztratí respekt a pak může dojít k maléru.
lapa
medaile za lepsi forum

23. 1. 2015, 5:23

Miltech píše:Tak nejen Miller je překvapen a až tam dáš origo 1 mm řezací kotouč, tak nám určitě spadnou čelisti. ( myslím z těch časů) :D Ať se daří. Doufám, že tam máš kryt! Člověk časem ztratí respekt a pak může dojít k maléru.
Jo jo, kryt mam, brejle taky - sice jenom velke dioptricke (asi jako nosila Urbankova - zpevacka) a uvazuju i oblicejovem krytu - jako maji chemici :-).
Jinak par pristich rezani budu jeste hlidat casy :-) a reportovat.
lapa
medaile za lepsi forum

23. 1. 2015, 7:10

Miltech píše:... a až tam dáš origo 1 mm řezací kotouč, tak nám určitě spadnou čelisti. ( myslím z těch časů) ...
Co myslíš tím "origo"? Originální k čemu? Nebo je to nějaký strojařský slang? :)
Miltech
Sponzor fora

23. 1. 2015, 7:20

Nemyslel jsem nic zvláštního. Jen na řezání je vhodnější co nejtenčí kotouč a proto ten dotaz na kryt. Kotouče v síle 1 mm nemají rády boční tlak, zvlášť pokud nemají doporučené otáčky, což bude Tvůj případ. Zase ale je znatelně lepší prořez.
Hades

23. 1. 2015, 7:37

[quote="Miltech"....
Člověk časem ztratí respekt a pak může dojít k maléru.
...
[/quote]
tohle je hláška jak za komančů...

u stroje nikdy nesmíš stratit respekt. Jinak přijdeš o prsty...

chodím na soustruh, na pásové i kotoučové pily, hoblovky, no ale stále jich mám všech "deset" (tedy těch prstů).
Prostě si uvědomovat, že ty mašiny sjou "mrchy" a "hryznou" co je v dosahu
Baťa1

25. 1. 2015, 1:31

lapa píše:[Původně téma: Prosím o náměty/poznámky k výběru dvoukotoučové brusky]
Ahoj vespolek,
uvažuji o koupi dvoukotoučové brusky "na takové to (hobby) domácí broušení" a nechci koupit úplný šunt a zase nešahat moc vysoko.

Zalíbila se mi Scheppach BG 150 (např. zde Obrázek, omrknul jsem ji v několika obchodech:
* na "omak" má lehký, plynulý chod motoru, plynulý doběh (na více kusech) - ale jenom ručně, nebyla nikdy zapnuta
* váží cca 12 kg, což by mohlo být známka ne úplně ošizené konstrukce
* díry na kotouče má 12.7 mm, což nevím, zda je plus či mínus - ale možná plus, že lze s redukcí upnout i kotouče s větší dírou
* na štítku má výrobu Německo, což asi znamená, že by si Germáni nekazili jméno šuntem, i když komponenty asi budou tvrdě asijské
* má mít indukční motor, což mi bohužel nic moc neříka zejména ve srovnání vůči obyčejnému asynchroňáku v "marke bruskách" - asi to má být plus
* má integrované světélko, což považuji za plus
* šuplíček, taky vhodné na drobnosti
* "integrovaný" srovnávač na kotouče - nahoře má nějaké (předpokládám sundavací :-) ) udělátko s "kolečkem z vlnitých plechů" - to nijak nehodnotím, může být plus, pokud nějak alespoň trochu zafunguje
* cena pod 2 kKč

Má někdo zkušenosti nebo doporučení, co sledovat nebo čemu se určitě vyhnout?
Uvažuji na sem tam broušení vrtáků/radeco nožů k soustruhu, odbrušování přebytečného materiálu (zkracování šroubů atd.), možná s redukcí jako rozbruska na řezání nějakých plocháčů/kulatin, šroubů atd ... - jenom hobby činnnost.

Díky za případné náměty/poznámky přímo k ní nebo dobré zkušenosti s jiným typem (zatím uvažuji maximálně do 2,5 kKč, ale to se může změnit).

A přežijte Silvestra ve zdraví :) a do n(N)ového roku ať se živnostníkům daří a hobíky to i nadále baví :D .

Ahoj.
LaPa
jestli má hřídel 12 nebo 20mm je uplně jedno protože nové kotouče se tam nedají nasadit respektive nejdou vystředit ať se dělá co dělá, ty příruby mají díru lisovanou -prostřiženou a nechápu jak nebo kdo a čím to tam montuje že ty původní kotouče pokud se nedemontují tak jsou vystředěny ale jak se vymontují nebo nasazují nové to nevím, koupil jsem starou českou brusku za 500korun v kovošrotě měla ohnutou hřídel tu sem podle čiselnikového uchylkoměru vyrovnal nasadil spátky původní příruby nové kotouče a bez jakéhokoliv dodatečného středění běží kotouč naprosto bez záchvěvu, tak ta čínská mrdka letěla do popelnice takovou rychlostí ž sem zapoměl sundat ty kotouče z ní, takže moje doporučení koupit starou poctivou kvalitu rozebrat vyčistit koupit nová ložiska složit a máš do konce života vystaráno a případně pokud to máš na parádu tak si to můžes nalakovat a chodit se nato dívat jak byli naši předkové poctiví
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2015, 10:46

Zásadně a jedině tohle.
Prodává se okolo 3tis. a parády nadělá až do důchodu.
Přílohy
11839687-600-32.jpg
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“