Elektronický regulátor otáček minisoustruhu

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
mr.fahrad

5. 2. 2015, 7:35

a tady zmíněná hodinářská vrtačka:-d VR4 kua stroj:-D Při max ptáčkách 2000 nemluvíme o vrtání ale spíše o prorážení:-D. A to trefování se vrtákem:-D
Přílohy
IMG_20150205_112106.jpg
mr.fahrad

5. 2. 2015, 7:54

https://www.youtube.com/watch?v=x5ZeQFa ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; akorát nechápu proč je to video divně na stojato
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 2. 2015, 8:07

protoze jsi to tocil s mobilem na vejsku :)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

5. 2. 2015, 11:46

Čas na moje oblíbené Say "No" To Vertical Videos! :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Milan_F

6. 2. 2015, 3:09

filla píše: http://www.gme.cz/gelove-tavidlo-elchem ... g-p745-037" onclick="window.open(this.href);return false;
Šest kil za trochu soplu ze sralchemca :shock: :shock: :shock: Na to "domácí žvýkání" myslím velký přepich. Pokud je tišťák po výrobě správně ošetřenej, netřeba přidávat další tavidlo. Úplně stačí to, co je v pájecím drátu. Třeba MTL401 stačí na většinu běžnýho pájení... Vzláště pozor na některý druhy tavidel - jsou korozivní a dokonce i elektricky vodivý!
S tim mytim... pokud někdo používá kalafunu na prase, tak IPA zanechává fleky a je drahej jako to prase. Za flašku IPA se dá koupit plechovka S6006, flaška denaturáku a JAR se doma určitě najde. Výsledek fakt stojí za to. Zkuste a sami uvidíte.
Thomeeque

6. 2. 2015, 4:41

Já jsem se zase inspiroval pájitelným lakem a čistím spoj jen a pouze kombinací štěteček+toulen, rozpouští to nádherně, chvíli to lepí, ale po zachnutí to vytvoří takový pěkný sklovitý lak, který to imho i slušně chrání (třeba tady).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 2. 2015, 5:32

ja to gelove tavidlo pouzival poprve pri vymene hradloveho pole na mesa karte
pokud vim tak je to ta nejmensi roztec nozicek co se vubec vyrabi
slo to vcelku vpohode na to jak je to drobne
od te doby nic jineho nepouzivam
je to sice drahe na porizeni ale nanasi se to injekcni jehlou, je toho treba velmi malo, nepali se to, velmi dobre to cisti cin a podporuje jeho zabihani tam kde ma
je to mnohonasobne lepsi jak nejaka kalafuna a pochybuju ze by to hradlove pole slo kalafunou naletovat
nezasycha to takze se to dobre sundava i kdyz to neni potreba a moc to nesmrdi

u me za ty prachy docela adekvatne muziky
za rok jsem toho vypotreboval asi centimetr stlaceni pistu, to se da, jako investice cca 60kc rocne a to letuju skoro denne
prvotni investice je to dost ale auto je taky drahy a clovek pak neresi statisice za porizovacku kdyz potrebuje ujet kilometr do kramu

isopropyl pouzivam ve spreji
je to vcelku ciste a prilis to nesmrdi jako redidlo takze neotravuju kolegu spinou a smradem, aplikace sprejem je vcelku sporiva
pouzivam to jako prirucni univerzalni neagresivni cistidlo co nezere plasty
uz bych bez toho taky nemohl delat, vzdy pri sobe
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
JuanV

6. 2. 2015, 6:39

Gelove tavidlo na pajeni SMD je zaklad, na vyvodove soucastky staci to, co je v cinu. Dobre nanaseci tavidlo se da taky udelat rozpoustenim tavidla MTL468 v pevne forme v IPA.
Umyvam v IPA. Pak se da zapajet cokoliv, viz moje posledni:
Obrázek
mr.fahrad

7. 2. 2015, 12:43

Tak dneska ještě jedno malé video. Na videu to nějni tak patrné ale ani při minimálních otáčkách motor nezastavím http://youtu.be/G9TmOHH3zjo" onclick="window.open(this.href);return false;
mr.fahrad

9. 2. 2015, 5:30

Tak dneska jsem byl v servisu praček a přinesl jsem si 2 motory kus po stovce. Jeden je stejnej co mám doma a druhej byl jinej. Tak mě zajímalo jak se rugulátor bude chovat . Motor jsem připujil a hle roztočil se. Ale točil jen do cca 50% otáček a pak začal vynechávat a divně pulzovat. Tak jsem vypájel odpor přes kterej de tacho a dal jsem místo něj potenciometr 10k. A točil jsem od nějvětší hodnoty k nule a hle najednou motor začal hezky točit v celym rozsahu otáček regulátoru. Vysledná zkušenost odpor tacha je 176 ohmů a odpor potenciometru byl 2k6. Takže výsledný odpor se asi nebude moc lišit u prvního motoru měl odpor tacha 70 ohmů. A předřadný odpor měl hodnotu 2k2.
Jara

10. 2. 2015, 7:40

To jen potvrzuje mou domněnku,že datasheetové zapojení,i zapojení toho Němce nemohlo fachčit,i kdyby ostatní smetí bylo OK. V těch obou zapojeních tacha-RC člen...R mají 22k (kdyby 2,2k tak snad...že by se vloudila tisková chyba u obou?),prostě regulace s tak velkým odporem na 12 nefachčí,signál z tacha je zatlumen tímto odporem....
jova
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2015, 8:12

A nebude to spíše tak, že tím rezistorem je třeba upravit procházející proud podle použitého tachogenerátoru, aby na vstupu obvodu bylo napětí ve správném rozsahu?
Nevím jaké napětí dávají ty vaše tachogenerátory, ale podle schématu by to mělo být 30V při 6000tisících otáčkách. Pokud je to méně, tak logicky i rezistor musí být menší.
Otázkou je, zda ty současné motory respektive jejich tachogenerátory jsou vůbec konstruované na poměrně zastaralý typ integrovaného obvodu. Většina praček už to řídí procesorem a tak třeba i to vynutí tachogenerátoru je tomu uzpůsobeno a napětí není dostatečně vysoké pro ten rezistor 22k.
Měřeno to nemám, jsou to jen mé domněnky.
Jara

10. 2. 2015, 12:09

i to je možné,motory mám staré tak do deseti let počítám,a všechny regulují s těmi menšími hodnotami R tacha (mám trochu jiné připojení tacha-2 větev nejde z N přímo ale také přes R 1,5k,1 větev-ke kondenzátoru jde přes R 1,8k a může být i větší tento R). A TDA 1085C mají už 20 let (datasheet je myslím z r. 97) ....
mr.fahrad

11. 2. 2015, 5:57

Každej motor se bude lišit ale zase mi příde divné že by motory z dob praček s tda měli tak odlišná tacha. Spíše mi přída že katalogovej list počítal s uplně jinym motorem. Třeba zmínené tdačko nebylo navrženo pro pračky ale pro jinou aplikaci. A výrobci praček použili tonto šváb s mírnejma upravama. Čert ví kde je pravda hlavně že vše funguje. O víkendu se mi konečně dostanou do ruky tdačka z číny tak hned vyzkoušem jak to s nima bude běhat a zřejmě i osadim zbylé 3 desky co jsem si nechal pro vlastní spotřebu.
Zdenek Valter

11. 2. 2015, 6:44

mr.fahrad píše:Každej motor se bude lišit ale zase mi příde divné že by motory z dob praček s tda měli tak odlišná tacha. Spíše mi přída že katalogovej list počítal s uplně jinym motorem. Třeba zmínené tdačko nebylo navrženo pro pračky ale pro jinou aplikaci. A výrobci praček použili tonto šváb s mírnejma upravama. Čert ví kde je pravda hlavně že vše funguje. O víkendu se mi konečně dostanou do ruky tdačka z číny tak hned vyzkoušem jak to s nima bude běhat a zřejmě i osadim zbylé 3 desky co jsem si nechal pro vlastní spotřebu.
Jsi schopen změřit momentovou chrakteristiku?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“