Technologický postup

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Hades

23. 2. 2015, 10:11

lubos píše:OT:
Ten výkres je docela dobre, přál bych ti vidět soubory v dxfku co mi nosí lidi z architektůry. To bych toho kdo je to učí vzal a rozkousal.
tady spíš zlámat ruce těm, kdo ty výkresy tvoří.
Je to tak 50:50, lektor se může snažit jak chce, ale student si to přebere po svém a pak to (přemýšlim o vhodném slově)...
(Zkurví, posere, dojebe, stejně to nikdy nezvládne, výstupy na hovno pokaždé....)

ono házet všechno na školství, učitele a lektory dost dobře nejde, jak jsem psal, je to fakt 50:50.

Jako lektor v oboru IT jsem pracoval dostatečně dlouho, bohužel když dostaneš blba/blbku, tak ti řekne... njn, ale já dotěď dělal/dělala na Apple a PC myš má dvě tlačítka... co s tím...
takže buď "na to hodíš loď", a nebo jí vysvětlíš, že PC <> Apple.
jenže tím zase "zatlučeš" hodinu, kde bys mohl vysvětlovat další věci a postupy ostatním...
(tím se současného školství nezastávám, je opravdu bídné), a to je hodně slušné slovo
bobik

24. 2. 2015, 11:11

Mě nejde ani tak o tvar dílu ale o formu, jak to je zakótováno. Kóty přes sebe, nedodržená předepsaná vzdálenost kótovacích čar od dílu a mezi sebou. Když už má řezy, tak díry se kótují v řezech a ne v nárysu. Nesmyslná tolerance na rozteče děr. Už vidím, jak tam něco nacpou, když bude rozteč o 1mm větší a díl bude přesto správně vyroben dle výkresu. Prostě jsou nějaká pravidla tvorby výkresové dokumentace a vyučující by na nich měl trvat. Jinak se s takovým to paskvilem budem setkávat čím dál častěji.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2015, 11:59

bobik píše:Už vidím, jak tam něco nacpou, když bude rozteč o 1mm větší a díl bude přesto správně vyroben dle výkresu.
Já vím, jak to tam nacpou, já byl na praxi v ČKD a doteď si ty nejzajímavější montážní postupy pamatuju :-)
Aleš Procháska
Josef
Sponzor fora

24. 2. 2015, 7:55

Hergot, lidi neblázněte. Dělat napřed nahotovo háčkovou díru v té délce a pak odebrat spoustu materiálu kolem na poměrně slabou stěnu. Pak bych chtěl vidět, jak tam vleze kontrolní válec (ne kalibr, ten je krátký). No i to železo, na rozdíl od cikánů, pracuje!!
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 2. 2015, 9:40

Njn, máš pravdu. Bude to s tou výrobou ještě složitější...
Aleš Procháska
marekzcke

24. 2. 2015, 10:30

No ja bych to udelal z 2 casti. Nejdriv zakladnu a do ni narazit az po drazku D42 H7 a zavarit z cela zrovnanu trubku. I kdyz samo o sobe ta soucastka asi nemuze mit vyuziti, zkusil bych to ukecat pak na souosost...
A nebo holt to udelat presne dle vykresu, to znamena vnitrni valcovou plochu delat na konec honovanim. Ale i tak, honit setinky na tak slabe stene o delce 70mm je divne. To nebude staly rozmer.
Naposledy upravil(a) marekzcke dne 24. 2. 2015, 10:39, celkem upraveno 1 x.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Hades

24. 2. 2015, 10:39

prochaska píše:
bobik píše:Už vidím, jak tam něco nacpou, když bude rozteč o 1mm větší a díl bude přesto správně vyroben dle výkresu.
Já vím, jak to tam nacpou, já byl na praxi v ČKD a doteď si ty nejzajímavější montážní postupy pamatuju :-)
Já to vím taky :D

když to nejde silou, tak to chce použít větší kladivo :D
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“