centrala

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
filla
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2015, 1:32

Root píše:Jinak u ty Gamy píšou jako jednu z funkcí :

Funkce PFC - stabilní sváření při kolísání napětí, s centrálou i dlouhým prodlužovacím kabelem
necti lzi marketingu, PFC ti kolisani frekvence a napeti nevyresi, navic je soucasti kazdeho spinaneho zdroje, doknce i zarivka jej ma, priste se muzem docist o nejmodernejsi technologii ve svarecce, spocivajici v pouziti trrafa :)
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2015, 3:42

PFC je tam vpodstate jen z duvodu narizeni EU a na svarovani hadam nema nejmensi vliv (kdyby nebylo to narizeni tak je to pro vyrobce zanedbatelna vec kterou by tam kvuli cene urcite nedaval)
resi to chovani svarecky vzhledem k siti ktere u spinanych zdroju neni idealni a rozvodnym zavodum to dela problemy proto to EU narizuje
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Root

28. 2. 2015, 8:23

Jsem rád, že jsem to tu napsal. Člověk se zas trošku poučil. Centrálu určitě koupím (je to dárek k šedesátinám )jen se k ní asi tu Gamu neodvážíme připojit.
oshurty

28. 2. 2015, 3:56

Dobrý den, zkusím se zeptat tady, třeba budu mít štěstí- mám tuhle centrálu:
centrála
centrála
Dostal jsem ji na podzim s tím, že nefunguje , ale motor by měl jít. Teď jsem se k ní dostal a nejde, ani motor, hází slabou jiskru, asi bude potřeba i vyčistit karburátor. Ale hlavní prosba- nevíte o schopném a ochotném elektrikáři, co by se na ni chtěl podívat? jestli má smysl ji rozchodit, nebo si nechat jen motor? Když jsem se ptal o servisech, tak všude se mi dostalo odpovědi, že dělají jen Hondy.... Má to mít regulaci AVR 3. nedělám si iluze, že je to německá kvalita, 100 pro je to nějaká čína s německýma polepama.
oshurty

1. 3. 2015, 5:04

oshurty píše:Dobrý den, zkusím se zeptat tady, třeba budu mít štěstí- mám tuhle centrálu:
centrála.jpg
Dostal jsem ji na podzim s tím, že nefunguje , ale motor by měl jít. Teď jsem se k ní dostal a nejde, ani motor, hází slabou jiskru, asi bude potřeba i vyčistit karburátor. Ale hlavní prosba- nevíte o schopném a ochotném elektrikáři, co by se na ni chtěl podívat? jestli má smysl ji rozchodit, nebo si nechat jen motor? Když jsem se ptal o servisech, tak všude se mi dostalo odpovědi, že dělají jen Hondy.... Má to mít regulaci AVR 3. nedělám si iluze, že je to německá kvalita, 100 pro je to nějaká čína s německýma polepama.
Není tu nikdo z Prahy či okolí kdo by měl náladu se vtom pošťourat? samo , že za úplatu
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

2. 3. 2015, 11:31

Toto téma je pro mě, který sotva zapojí vypínač se žárovkou pase,ale co takhle se poptam magiho co ma menší výzkumný ústav :-) pokud jsi už učinil, omlouvam se,chtěl jsem poradit.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
lubos
Sponzor fora

3. 3. 2015, 5:47

oshurty píše:
oshurty píše:Dobrý den, zkusím se zeptat tady, třeba budu mít štěstí- mám tuhle centrálu:
centrála.jpg
Není tu nikdo z Prahy či okolí kdo by měl náladu se vtom pošťourat? samo , že za úplatu
Když mi jí přivezeš a nebudeš pospíchat kouknu se na ní.
Dneska jsem cvičně rozchodil centrálu Honda. Večer hodím fotky.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora

3. 3. 2015, 7:12

Tak pár fotek. Je to centrála co mám z pozůstalosti. Zakoupil jí národní umělec Zdeněk Košler v roce 1981 a podelale mě běžela párkrát. Již jsem jí asi před rokem oživoval a běžela. Tak mě napadlo díky tomuto vláknu jí zase zkusit. No benzín na prd , dal jsem nový. Jiskru házela ale benzín do motoru nešel tak jsem to celé rozebral a byla zalepená tryska. No a už maká jak má. Zkoušel jsem na ní horkovzdušku a na supen 1 fungovala, na stupen 2 vyhořela pojistka ( horkovzkuch má mít 1500W a tohle umí jen 300W). Tak zase za rok jí provětrám :-)
Přílohy
001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
oshurty

4. 3. 2015, 6:44

lubos píše:
oshurty píše:
Díky, ozvu se příští týden-teď nějak nestíhám....
Root

6. 3. 2015, 7:00

Trošku jsem pročítal různá fóra. Nevím jestli je to reálné, ale pár nápadů jsem našel.
Co vi na to.

-použít mezi elektrocentrálu a Gamu 166- UPS

-izolační trafo - v podstatě je to trafo co má na vstupu stejný napětí jako na výstupu s tím, že zase případný špičky se v něm zmírní

- paralelní zapojení žárovky
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2015, 7:14

by me zajimalo kdo by zaplatil tu UPS :-D
by stala vic jak centrala a svarecka dohromady

regulacni trafo v tomhle vykonu?
takze zakazkove, cena viz ups

s temi zarovkami kdyz to zatizis tak ze to nebude kolisat tak musis mit prebytek vykonu

to uz muzes rovnou koupit silnejsi centralu ktera nebude mit tenhle problem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Root

6. 3. 2015, 7:57

No tak nějak jsem si to myslel, že to asi nebude to ořechové.
Kdo to zaplatí. No :-) pantáta říkal, že si něco připlatí :-) :-) :lol: .
No,když jsem mu říkal, že 25 tisíc nebude stačit ,tak jsem ho málem vezl na záchranku :-). Jeho představa byla tak 6 tisíc :-).
Zblbnutý z těch přehršle číňanů za pár korun a výkonu jak Temelín.
To jsem zvědavý, jak to nakonec dopadne. Dufám, že ho ukecám aspoň na toho Herona.
oshurty

10. 3. 2015, 9:37

lubos píše:
oshurty píše:
oshurty píše:
Včera jsem dovezl další- s kousnutým motorem, tak se pokusím z těch dvou jednu složit
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“