Nástroje hází naměřené špatné hodnoty

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Airm@n64

26. 3. 2015, 3:11

A kde bych to prosimtě našel ? Má nějaké stránky nebo jak to od něj obědnat? je to on ? http://www.nastroje-o.cz/kontakt.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Dnes mi odepsali na dotaz na klešťinu 3,175 že ji nemají a nedělají nejblížší je 3,5 což je taky na prd :-)
ER20 – 3,50 (1125.03500) – 912 Kč/1ks bez DPH

a stejné kleštiny v UP provedení za cenu 1254,- Kč/1ks bez DPH.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2015, 3:12

jo to je on
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Airm@n64

26. 3. 2015, 3:20

Oj jak koukám tak ji tam nemá v nabídce budu muset asi napsat email :-) ....

No ještě zvážím jednu variantu mám zálusk na nějaké vřeteno kde bych měňil nastroje behem par vteřin, žeby byli už připravene v upinačích atd.Akorát jsem to ještě neštudoval :-)A ani jsem to zatím u nikoho neviděl tady na foru..jen to vídávám na youtube u amíků :-)
RaS

26. 3. 2015, 3:58

no to je totiž sranda převyšující cenu lecjaké mašinky.. jediné cenově dostupné je ten šmejd z usova..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Airm@n64

26. 3. 2015, 4:12

No je třeba investovat :-) Raději do nového vřetena než do hospod a cigár :-) Akorát nějaký typ na takové vřeteno ? Frézy by mohli stačit do průměru 12mm a otáčky kdyby bylo těch 18k tak by taky bylo fajn ale to jen ted tak plácám jeste nic jsem otom nečetl a nestudoval :-)
RaS

26. 3. 2015, 5:14

jakej máš rozpočet? já sháním něco s ISO20/15kou tak 24000ot s ATC a pod 50 seženeš jen šunt s nulovejma informacema o kvalitě ložisek provedení atd.. od 60ti začínaj hračky a použité v kdovíjakém stavu a profi vřetena od 100 vejš.. já sháním něco do 50ti ,ale aby to nebyl šunt dát za to 100 se mě nechce :D a za dva roky co to hledám nic..tak když najdeš dej vědět..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Kvako1
Sponzor fora

26. 3. 2015, 5:28

do velikosti 12 mm je to celkem jednoduché.
je to princip na upinače jak ma tornmach na tomhle videu.
https://www.youtube.com/watch?v=TGQCrPwWb-U" onclick="window.open(this.href);return false;

dělal jsem to jednomu panovi na frezku.
potřebuješ hrídel iso30 na kleštinu , nebo hotove vřeteno z iso30. da se sehnat cca za 3k a víc...
kleštinu
http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro ... iny-ISO30/" onclick="window.open(this.href);return false;
myslim že jsem tam daval 20mm kleštinu.
na povolení tehle kleštiny stači vysun cca 3mm takže navrch cca 20ks taliřovek.
a maš skoro hotovo. navrch pak jedoduchou páku , nebo píst . alespoň 2 tandem 100mm
a ak vyhadzuješ buď ručně, nebo tlačítkem..

další balast kolem je už věcí každého soudruha.. taky záleží na rychlosti vřetena. pokud je pomale do cca 4k otačkek tak nepotřebuješ zadržování sil do ložisek atd. předpoklad kuželikových ložisek..
pokud jsou tam rýchlá ložiska tak je potřeba dobastlit opěrný kroužek na zadržení tlaku pístu. aby to nešlo do ložisek.

informací je i tady na foru dost , takže nemá smysl se pořád opakovat.
upinače si pak mužeš koupit, nebo dát vysoustružit.
ja použil kleštinové
tyhle:
http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro ... u-stopkou/" onclick="window.open(this.href);return false;

jenom se tam nalisoval vysoustružený kroužek aby to drželo v zasobníku. pokud budeš měnit ručně není potřeba ani ten kroužek.

věřím ale že pokud si to takhle udělaš tak je jenom otázka času kdy dodělaš i držak atd.. na plnohodnotné atc..
Kvako1
Sponzor fora

26. 3. 2015, 5:39

jinak polaci prodavali tady atc sk20 myslím 2,5kW a stalo něco málo přez 50k ale už ho nemají v nabídce. nevím proč. měli jic tam asi 5 druhu.
už je tam jenom to ATC SK30 teknomotor dole

http://www.ebmia.pl/elektrowrzeciona-el ... 68_71.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lubos
Sponzor fora

26. 3. 2015, 7:12

usovo je sračka, ani o tom neuvažovat.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 3. 2015, 7:41

Topol píše:Ahoj, naměřil jsem pěkně mizerné hodnoty na čínském vodníkovi, sice vevnitř kužel pro kleštinu má těch 0,005 co udávají, ale kleštiny mi dosedají křivě po dotažení, proč? Měřil jsem osu motoru zvenku nad závitem pro matici ER, tam začalo zlo 0,05 hazi, pak jsem nasrouboval matici a meril zespodu otvor pro kleštinu, tam se hazeni prenasi tech 0,05, takze kuzel pro klestinu a otvor v matici s nabehem nejsou spolu v ose, to je zle co. Zkousel jsem všech snad 14klestin co mam a hazivost je od 0,03-0,07 u ruznych nastroju mereno 1-2cm pod klestinou. :(
je to videt na obrazku jak tam je krive, co s tim, je to tak spatny jak si myslim
Tady není co řešit a kleština to nezachrání!!!
Jestli vnitřní kužel hází pět tisícin a vnější průměr za závitem a nejspíš i závit pět stovek tak to znamená jediný... někdo to vřeteno přebrousil v dutině po smontování protože moc házelo, což je principielně dobrý postup pokud se řeší řekněme chyba do stovky a tu stovkovou nesouosost po přebroušení dejme tomu pobere vůle v závitu matice.
Pokud spolu neběží závit s dutinou řekněme ve stovce, možná dvou, tak tomu žádná přesnější kleština ani super přesná matice nepomůže .... reklamovat vřeteno.
Airm@n64

27. 3. 2015, 10:49

RaS: no taky sem měl maximálni představu těch 50 táců no víc fakt ne :-)

A co má tenhle za vřeteno ? co to je zač ví někdo ? https://www.youtube.com/watch?v=aIygRynDR38" onclick="window.open(this.href);return false;
Topol

27. 3. 2015, 11:04

Hmm, az prijde matka zkusim to, za to nic nedam, matku a klestinu bych stejne kupoval. Jestli to nebude porad ono, lze to vreteno nejakym zpusobem opravit?
Pochybuju ze mi cinan vyjde vstrit novym vřetenem.
Topol

27. 3. 2015, 11:22

https://www.youtube.com/watch?v=AelAtrJmbpo" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=tGzh5rWO3kM" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslim ze podobne to bude vypadat i u me, nemeril jsem teda ten kuzel na vice mistech, ale na tom jednom bylo tech 0,005, jen posilam tohle video jak to muze i vypadat
SO 545

27. 3. 2015, 4:18

ten kuzel vyzera vselijako len nie ako precizne bruseny.

mne doslo z repasu vreteno z nastrojarskej frezky a to je ina kava co do povrchu kuzela. /myslim pohladovo/ to na videu je hroza.
Topol

27. 3. 2015, 8:41

To jo, to jsem tam dal protože to byla fakt hruza.
Jinak mi prisla matice a klestina od Rego fix, oboji senzacni kvalita, zpracovani paradni, povrchovka na matici se snad neda odrit a vnitrek matice oproti te cinske je jiné kafe. Navíc vyvazeni,tato matice není odirkovana všude mozne, ma nepatrnou direcku nahore a da se na ni krasne najet hodinkama z boku. Takze jsem to tak udelal a hle, 0,005 jako kuzel, i po několika merenich, takze zavit není mimo osu kuzele. Proc nad zavitem jsem nameril jinak to uz poustim z hlavy, to není podstatne.
Ale stejne na nastroji merim u klestiny 0,01-0,02 nekdy i 0,03. Hazivost se zlepšila diky matici a klestine o 50proc.
Oni cinani nekteri, když něco obrobi nesrazeji hrany, v matici to by se clovek porezal a při blizsim prouzkoumani kuzele je u nabehu pro klestinu mala hranka, videt není jen zlehka na omak tam je, jak asi delali nozem ten nabeh. Nevim jestli to muze byt tim, chci jemnym smirkem tu hranku srazit a uvidim. Zítra to zkusim vyfotit, dam sem i ty rozdili v kvalite matic. Protože jednou namerim takove hodnoty, podruhe zas jiné, dotahuju stejne i jsem zkousel dotáhnout vic min, stejne, hodnota se takto nezmeni, i ruzne nastroje. Ten kuzel vevnitř jsem cistil i jsem koukal dovnitř, tam to sice není jako zrcadlo, ale jde to.
Navíc ta klestina aspoň pro 10 nastroj nezajede uplne do kuzele, když pouziji 10 prum. nastroj, nejdulezitejsi si myslim ze je ta nabehova hranka a ten blbej kraj tam je, není ani ostry ze by se clovek riznul, ale podle me to je celej problém. Nebo pak ten nabeh do kuzele.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“