SU 32
matica sa da posunut len v priečnom smere (bližšie/dalej ku/od skrutke/y) v tej matici je osadeny taky posuvný kamen a struna a imbusovym srobom (vidno ho na 1a2 foto v mojom albume) sa da v urcitom rozmedzi nadstavit (nejedna sa o velky rozsah).. dufam ze som to opisal dobre predsa je to uz nejaky ten rok
+ je tam strunka a gulicka na polohu pačky

SU32
http://addo1.rajce.idnes.cz/SU32/#" onclick="window.open(this.href);return false;

ano...tak nejak
PS: zo zadnej strany suppurtovaj skrine su 2 puzdra cez ktore vedie skrutka aby ju neodtlačalo, tie puzdra mozu byt na jednej strane vydrate, dajú sa vymeniť alebo len pootočiť. Ja by som zacal tam
PS: zo zadnej strany suppurtovaj skrine su 2 puzdra cez ktore vedie skrutka aby ju neodtlačalo, tie puzdra mozu byt na jednej strane vydrate, dajú sa vymeniť alebo len pootočiť. Ja by som zacal tam

SU32
http://addo1.rajce.idnes.cz/SU32/#" onclick="window.open(this.href);return false;

hmm no finta... demontovat suport (ak vsetko ide dobre 25-30minut roboty). Tie puzdra su zaistene cervikom vybrat sli celkom lahko.
SU32

... no tobě to možná připadá jako sranda, ale já jsem to nikdy nedělal, tak ani nevím kde začít
- jestli se shodí koník, odstraní se domek šroubu a 6-hranu na pravé straně a pak se to celé v kuse vytáhne
- nebo jestli se to rozpůlí přímo na soustruhu a vytáhne se pouze spodní část suportu ? + neznám návaznosti na co si dát pozor, aby nevznikl žádný problém
- nebo jestli se to dělá nějak jinak ?
- jestli se shodí koník, odstraní se domek šroubu a 6-hranu na pravé straně a pak se to celé v kuse vytáhne
- nebo jestli se to rozpůlí přímo na soustruhu a vytáhne se pouze spodní část suportu ? + neznám návaznosti na co si dát pozor, aby nevznikl žádný problém
- nebo jestli se to dělá nějak jinak ?
ako sranda vobec nie, ale zas sa nieje ani coho bat, no predpokladam základné znalosti a samozrejme aj nejake vybavenie a zručnost
- pre zaciatok -> Manual SU32 priloha 13a, 13b (ulozenie skrutky a 6hranu) su tam koliky ktore treba vyrazit (pozor koliky mozu byt do kuzela cize pojdu von len na jednu stranu)
ked som si isty ze mam uvolnenu skrutku aj 6hran od prevodovky presuniem sa na stranu konika a odkrutim ulozenie a vytiahnem koliky
- na suporte som zaradil do skrutky delenu maticu a kolesom pozdlzneho posuvu som ju vytiahol od prevodovky, samozrejme nie bezhlavo tahat...ak nejde von potom treba pohladat ine riesenie ale to je uz individualne
- co sa tyka domca na strane konika jemne som cez drevo vyklepol z loziska (su tam 2, 1 pre skrutku a 1 pre sesthran) ze mi ostal vysiet na skrutke (klepol potiahol support, klepol potiahol suport...) islo to v celku dobre (zas primerane narabat zo silou radsej poriadne vsetko premysliet)
- obdobnym postupom som vytiahol aj 6hran od prevodovky (dva francuzaky a o ne opret suport), treba brat ohlad aby si si neposkodil hrany alebo nezaryhoval....
skrina supoortu je priskrutkovana imbusovymi skrutkami z vrchu + su tam koliky ktore treba vytiahnut (priloha 14 v lavo hore), ---> odporucam si ju niecim podlozit ma cca 30kg
PS: pozor na kabel ten treba tiez vybrat z pomedzi tych plechov aby sa so skrinou dalo manipulovat
No a to je vsetko (dufam ze som na nic nezabudol)
drzim palce
- pre zaciatok -> Manual SU32 priloha 13a, 13b (ulozenie skrutky a 6hranu) su tam koliky ktore treba vyrazit (pozor koliky mozu byt do kuzela cize pojdu von len na jednu stranu)
ked som si isty ze mam uvolnenu skrutku aj 6hran od prevodovky presuniem sa na stranu konika a odkrutim ulozenie a vytiahnem koliky
- na suporte som zaradil do skrutky delenu maticu a kolesom pozdlzneho posuvu som ju vytiahol od prevodovky, samozrejme nie bezhlavo tahat...ak nejde von potom treba pohladat ine riesenie ale to je uz individualne
- co sa tyka domca na strane konika jemne som cez drevo vyklepol z loziska (su tam 2, 1 pre skrutku a 1 pre sesthran) ze mi ostal vysiet na skrutke (klepol potiahol support, klepol potiahol suport...) islo to v celku dobre (zas primerane narabat zo silou radsej poriadne vsetko premysliet)
- obdobnym postupom som vytiahol aj 6hran od prevodovky (dva francuzaky a o ne opret suport), treba brat ohlad aby si si neposkodil hrany alebo nezaryhoval....
skrina supoortu je priskrutkovana imbusovymi skrutkami z vrchu + su tam koliky ktore treba vytiahnut (priloha 14 v lavo hore), ---> odporucam si ju niecim podlozit ma cca 30kg

PS: pozor na kabel ten treba tiez vybrat z pomedzi tych plechov aby sa so skrinou dalo manipulovat
No a to je vsetko (dufam ze som na nic nezabudol)

SU32

-
Ještě bych se Vás rád zeptal, jaký olej lijete u SU 32 do oběhového mazání. Na tumlikovo.cz je v katalogu maziv z roku 1963 uveden OL-J 3 a ten nám také koupili, ale v manuálu je uveden olej s viskozitou 3,5 E/50st.C, což by odpovídalo spíš OL-J 22(možná i OL-J32, dnes to udávají při 40 st. C), který tam nejspíš předtím byl. Mám obavu, že ten OL-J 3 je hodně řídký a o to víc to všude poteče.
sundaval jsem u SU32 příčný suport a zjistil jsem, že matici příčného suportu mám také jako čistou kostku *takže si jí trochu upravím, abych vymezil vůli
ps. při té příležitosti jsem udělal pár fotek - třeba se to někomu bude hodit
ps.2 všem doporučuji jednou za čas shodit příčný suport, vše vyčistit, promazat a seřídit
ps. při té příležitosti jsem udělal pár fotek - třeba se to někomu bude hodit
ps.2 všem doporučuji jednou za čas shodit příčný suport, vše vyčistit, promazat a seřídit
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to zaliješ i s tím šroubem, tak to nesundášecht píše:... tak už jen zalít a po vy-tvrdnutí rozříznout

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění