Cena 5000 kč. Dále tu mám frézovací hlavu s čínského komba soustruh/frézka. Docela jsem překvapen zpracováním. Vřeteno má MK3, samozřejmě s průchozí dírou na utažení trnu, má i díru durch na vyrážení kuželů s unašečem. Vysouvat se dá buď pákou, nebo se zapojí šnek a pak se jemně přidává kolečkem (na fotkách je to s tím uraženým plastem). Pinola se dá na frézování utáhnout páčkou. Překvapivě to běhá v kuželíkových ložiskách. Měřil jsem to setinovýma hodinkama a je to v nule. Sloup se vysunuje tím prstencem na velkém závitu, dotáhnout se dá taky pákou. Koupil jsem to před cca 2 lety na nějaké bastlení, ale před časem jsem pořídil nástrojařskou frézku a zbavuju se přebytečností. Ačkoliv se jeví jako potlučená, pravděpodobně nikdy neběhala; funkční části nenesou známky používání. Když jsem to koupil, byla v tom zatvrdlá vazelína. Vřeteno jsem prolíval tak dlouho, že teď chodí, ale ideál by bylo vytahat ty ložiska ven a pořádně je od toho kekelu vyvařit. Dát novou fajnovou vazelínku a tak. Vřeteno ve sloupu je ještě zatuhlé, ale problém bude taky jen stará vazelína.
Jediné dva zásadní nedostatky jsou chybějící víčko vratné pružiny a prasklé uchycení prachovky vřetene. Pouzdro s prachovkou je, ale ta příruba z plastu, ve který bylo uchycený mi došla už prasklá.
Cena 3000 kč A poslední věc (bohužel zatím bez fotek) je kompresor Orlík 1JSK75 ve stavu rozloženém na komponenty. Čili zvlášť nádoba 150l (místy orezlá, budou potřeba nové ventily a taky tlakový spínač), zvlášť motor 4KW, a zvlášť kompresorová jednotka + jedna navíc na díly (zadřená) + filtr, řemenice a elektroskříň (u té chybí dvířka). Snad si to někdo dá dohromady, já na to bohužel nemám čas, navíc mám část dílny přímo pod ložnicí a Orlík by nám mimino stoprocentně vzbudil

Cena 3000 kč za komplet. Po částech to rozprodávat nechci.