Má 1,4 kW.Jara píše:... Maxi,to kdyby se podařilo vychytat ta regulace Tvého soustruhu s TDA(videa)...to by byla bomba-ale Ty jsi mi psal že tam máš motor více než 1kW,že?- snad 1200 W-? ...
Elektronický regulátor otáček minisoustruhu
A jeho chlazení. Já tam mám triak BTB 24/600, chladič tvoří vrchní kryt regulace spolu s chlazením grecáku:
Tady dali 1 mm hliník. Takže to je skoro stejný triak, akorát to BTA má myslím izolovanou elektrodu, takže na chladiči by nemělo být napětí. Tak to s tím a nějakým chladičem může honit taky pěkný výkon.
Pre tych čo si to budu osadzovat vlastnimi suciastkami pripominam že na vyvodoch 14 a 16 sa nesmu pouzit KERAMICKE kondenzatory
A hodnota rezistora R12 56k alebo 39k sa mi zda nevhodna kedze jaro uvadza nasatvenie na 20k, tak ze nebat sa experimentovat a na miesto R12 bude mozno treba pouzit 10-33k
A hodnota rezistora R12 56k alebo 39k sa mi zda nevhodna kedze jaro uvadza nasatvenie na 20k, tak ze nebat sa experimentovat a na miesto R12 bude mozno treba pouzit 10-33k
Atlane,to se mi líbí (a pozdravuj Slovač-4roky stř. škola-Kašavároš)-donutil jsi mne utíkat pro schéma do garáže. Ale pro trochu se zajímající,a kteří to budou stavět,a kteří se budou snažit pomoci-lépe to popsat od pinu,protože já mám jinak popsané součástky jak mr.fahrad...je to od pinu 4-farad tam má odpor 56K-poťák 50k k N,a para kondík 1M k N. Buďto jsem to tak našel na některém DPS z pračky,či vydedukoval,ale určitě odzkoušel-prostě tam ten odpor vůbec nemám,mám tam pouze minitrimr 50k-k N, seřízený na 20k. Tím trimrem seřizuješ jak nízké,tak i vysoké otáčky i tvrdost toček-odborněji prahy otáček. A protože někdo bude potřebovat dost vysoké (frézka),a někdo tvrdé,nízké (soustruh)-seřídí si to tím trimrem. A zkontrolovat ty kondíky jsem teď už nemohl,neb je tma.
- Zdenek Valter
No a jaké jiné bys doporučil?atlan píše:Pre tych čo si to budu osadzovat vlastnimi suciastkami pripominam že na vyvodoch 14 a 16 sa nesmu pouzit KERAMICKE kondenzatory
Svitkové?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
napr PE 470pF CC3K-470 alebo 1nF/100V RM5 inak je t ovidiet aj na fotkach od farada co pouzil
Na vyvode 14 som mal keramiku 47n a regulartor nefungoval, dal som PE a zacal fungovat, potom som skumal cim to je a pri pouziti 100n keramiky to funguje. Tak ze tam osadte foliove kondiky a bude to ok, to len aby niekto nematuroval nad tym preco to nechodi.
Na vyvode 14 som mal keramiku 47n a regulartor nefungoval, dal som PE a zacal fungovat, potom som skumal cim to je a pri pouziti 100n keramiky to funguje. Tak ze tam osadte foliove kondiky a bude to ok, to len aby niekto nematuroval nad tym preco to nechodi.
Proč jsem osadil zrovna svitkama otázka k zamyšlení.. Třeba protože je melo zrovna gme na skladě. Jinak by tam byli keramiky. A zeptam se te pouzis nové součástky? U odpajovaneho keramického kondiku jse mi stalo ze se jeho vývody spojily. Asi jsem ho moc přehrál. Ale na druhou stranu nejni nic jednoduššího než mu změřit kapacitu. Ale nepřijde mi logické ze s keramikou nefakci.