Mex píše:Žil jsem v domnění, že máš jak motor, tak měnič (u Mazlíka, pokud si dobře pamatuju, tak jsi ho nějak odhlučňoval).
Tak nebude nejlepší udělat pokus? Nebo to naráží na to, že nemáš jak změřit krouťák?
Osobně myslim, že začít dotazem a teorií je po všech stránkách lepší cesta

Obzvlášť v mých podmínkách. Ale včera jsem jeden pokus udělal, vytočil jsem ten motor na prázdno na 200Hz (maximum aktuálně připojeného měniče) a uvědomil si, že na dvojnásobek bych si jít netrouf, už těch 200 budilo značný respekt. Zhruba do 150Hz je to pocitově v klidu.
Mex píše:Ještě by sis tam mohl připojit motor na 120V, třeba ho seženeš (coby nepoužitelný pro někoho jiného, případně z Ameriky na eBay) docela lacino.

No, hraju si se 120V servem..

Asi touto cestou nepůjdu, ale až budu nakupovat řemeničky, asi mu jednu na zkoušku taky koupim, bylo by to hezké.
Ad transmise - nahodim přítulce, až se vrátí, to bude radosti
lubbez píše:Nahradil jsem ho MEZ Náchod 370W /3x220v a měničem. Funguje smysluplně od 25Hz při nižších otáčkách se cuká. Při 110 Hz opět začne blbnout. Klepe se, nepravidelnější cho a hlavně se šíleně hřeje. Při 150 Hz mi vypne nadproudová ochrana. Mezi 40 a 65 Hz jede jak z praku a oproti té číně je i výkon někde jinde.
To by asi stálo za to zrevidovat nastavení měniče, mě se to točí hezky v celym rozsahu, resp. tak od 15Hz až do těch 200Hz. Kolika pólový je to motor (jaký má nominální točky?)?
T.