Uteklo trocha času a nějakého toho kutění, během kterého jsem si vychutnal v ruce 240V od nezakrytované svorkovnice spínaného zdroje a podobně. Tak jsem zase vylepšoval. Vřeteno se dočkalo už druhé verze s lepšími ložisky, bez převodu - tentokrát napřímo přes spojku a na kleštiny ER32. To původní na maximální otáčky 4500 ot./min.
řvalo jak kuna. Klíčová věc - do stroje už se ze stropu neloupe omítka. Kamínky a ostatní brajgl lineárům a kuličkáčům nedělaly moc dobře. Krytovací měchy už trochu řeším.
Mám hotovou upínací desku s rastrem závitových děr M10 po 50mm (11děr x 13 děr) To už mi dostatečně rozšíří možnosti upínání. Původní svěrák
přišroubovaný k í-čku dvěma šrouby se při najetí frézy do záběru dost hrubě rozvibroval.
Původní "demoverze" s panelem na otočném kloubu - což bylo spíš na efekt - (jako u profi strojů) už šel taky do kytek. U stroje jsem byl smotanej a seděl jsem skoro na zemi a lítaly na něj špóny. Druhá verze na nožkách je zatím OK
Přibylo ještě polohovací ruční kolečko, které jsem ščastně ukořistil z jinak sešrotované dinosauří frézky MATEC HV-30
Teď řeším odměřování délky nástroje pomocí precizního mikrospínače, který plesknu někam, kde nebude zavazet. Mechanicky to mám snad vyřešeno, jen bude zajímavý to ještě zapojit a zprovoznit nějak ten skript, který se se tu na fóru někde válí. Holt... Času a peněz málo.