utřídění si informací
-
Soudím, že toto je skutečně Low Cost driver.
Myslím, že skutečně na ten start to stačí.
V čem je problém? V tom, že jen zkusím toto, vyrobím první CNC, tak hned budu koukat po vylepšeních, upgradech a bude mi tento driver na obtíž? Budu si říkat "Proč já vůl nezkusil něco složitějšího - něco lepšího" ???
To máte jistě pravdu. Rozhodně po prvním malinkém zdaru budu chtít vzlétnout do výšin. Ale do nich nikdy nevzlétnu, dokud si neosahám základy.
Nemyslíte si, že na toto je driver dostačujicí?
Myslím, že skutečně na ten start to stačí.
V čem je problém? V tom, že jen zkusím toto, vyrobím první CNC, tak hned budu koukat po vylepšeních, upgradech a bude mi tento driver na obtíž? Budu si říkat "Proč já vůl nezkusil něco složitějšího - něco lepšího" ???
To máte jistě pravdu. Rozhodně po prvním malinkém zdaru budu chtít vzlétnout do výšin. Ale do nich nikdy nevzlétnu, dokud si neosahám základy.
Nemyslíte si, že na toto je driver dostačujicí?
Měl jsem při hodinách fyziky dávat větší pozor
-

mám trochu obavy z toho, abych to zvládl.
Ale zatím jsem vždy všechno, do čeho jsem se pustil, dotáhl do konce.
Rozhodně i tady v tomto udělám co to půjde.
Tak mi držte palce - určitě se pak pochlubím (i když to třeba nebude úplně super mašinka, ale pocit bude úžasný). A asi ještě tisíckrát požádám o radu....
-
Zdravím,
tak jak jsem slíbil, jsem tu opět s novým dotazem.
Můj dotaz se týká závitových tyčí. Jakou byste mi doporučili?
Koupil jsem si nějaké v OBI (nebo Baumart či nějaký takový obchod - už nevím). Parametry tyče též nyní nevím - mám je doma (nyní jsem v kanceláři).
Dočetl jsem se, že je problém (a teď si nejsem jist, zdali to popíši správně) v metrických závitových tyčích. Proč???
Díky za odpověď.
tak jak jsem slíbil, jsem tu opět s novým dotazem.
Můj dotaz se týká závitových tyčí. Jakou byste mi doporučili?
Koupil jsem si nějaké v OBI (nebo Baumart či nějaký takový obchod - už nevím). Parametry tyče též nyní nevím - mám je doma (nyní jsem v kanceláři).
Dočetl jsem se, že je problém (a teď si nejsem jist, zdali to popíši správně) v metrických závitových tyčích. Proč???
Díky za odpověď.
Zavitove tyce sou sips do betonu
tomu odpovida jejich presnost a vule (stoupani neni vsude stejny a obyc maticky maj vuly aby sli dobre sroubovat ) Navic maj vetsinou realtivne male stoupani. Kdyz uz tak sou lepsi trapezove srouby ktere sou urcene na pohyb.

-
trapézové šrouby?
a na to jako není potřeba závitová tyč???
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ne, závitová tyč je spojovací materiál, trapézový šroub je pohybový šroub. I když se taky prodává na metry a na pohled vypadá skoro stejněmatousradek píše:trapézové šrouby?

Aleš Procháska
-
Jo ahááá - tak takhle je to.
Šroub vs. tyč - trochu mne to zmátlo
A jaké jsou matky na trapézový šroub? nebo jak je to tam řešené???
(něco jako matka tam musí být, ne???)
Díky
Šroub vs. tyč - trochu mne to zmátlo

A jaké jsou matky na trapézový šroub? nebo jak je to tam řešené???
(něco jako matka tam musí být, ne???)
Díky
Už se to tady řešilo.
Obyčejný metrický závit má vrcholový úhel 60°, palcový 55° a trapézový mnohem menší proto není samosvorný a líp se hodí jako pohybový šroub.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=182 ... %E9zov%E9m
Obyčejný metrický závit má vrcholový úhel 60°, palcový 55° a trapézový mnohem menší proto není samosvorný a líp se hodí jako pohybový šroub.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Trapézový šroub (obecně jakýkoliv šroub) může a nemusí být samosvorný. Záleží hlavně na stoupání, ale vrcholový úhel má taky vliv, takže lze nalézt stoupání při kterém bude metrický šroub samosvorný a trapézový ne. Většinou ale trapézáky bývají samosvorné, viz třeba šroub ve svěráku.H4N$ píše:Už se to tady řešilo.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ta matka má taky trapézový profil, jinak na ní nic zvláštního není. Občas bývá ze dvou půlek kvůli vymezení vůle.matousradek píše:A jaké jsou matky na trapézový šroub? nebo jak je to tam řešené??? (něco jako matka tam musí být, ne???) Díky
Aleš Procháska
-
Fajn - děkuji za odpovědi - budu si to muset vyzkoušet.
Moc této "matematice" nerozumím. I když s matematikou jsem nikdy problémy neměl
Mimochodem chci pochválit H4N$ za ten jeho "podpisový obrázek" - pořád se toho broučka snažím odehnat z monitoru a už ho mám celý upatlaný
Moc této "matematice" nerozumím. I když s matematikou jsem nikdy problémy neměl

Mimochodem chci pochválit H4N$ za ten jeho "podpisový obrázek" - pořád se toho broučka snažím odehnat z monitoru a už ho mám celý upatlaný

-
Ok - určitě tedy radíte použít trapézový šroub.
Ale na test by mi mohla závitová tyč stačit, ne?
Ale na test by mi mohla závitová tyč stačit, ne?
Nedá mě to, než na to reagovat,prosím kolegu matousradek, aby, než dá, svůj další dotaz do vlákna, at' se první podívá do vyhledávače, třeba na vyhledávání TR šroub je tam 85 odkazů a snad si tam první přečte to co ho zajímá a doplní si znalosti a potom má snad smysl se na něco informovat, pokud o věci nic neví tak ani odpovědi v tomto vlákně mu nic neřeknou
Bob.
Bob.