Na fotkách je skoro maximální výška stolu, jde vyjet ještě cca 4-5cm

elbarto píše:... super, super, super, konecne kolega. Mam to same jen kompletni se stejnym zamerem mala sudlalka do teple dilny. Zaroven se chci snazit drzet rozumne naklady. Davat na stroj zakoupeny za cenu zeleza origo frezkovy vodou chlazeny motor za raketu mi neprijde moc logicke i kdyz vubec netvrdim, ze to tak neskonci. Prevod z motoru na velke vreteno udela z male sudlalky docela monstrum, navic nevim zda MK3 neni na sudlaku zbytecne moc. Bezny asynchron motor motor co jsem videl v podobne stavbe zle hazi.
Kdyz tady Pavel produkuje regulatory uvazuju dat do "prackace" nova loziska a vyzkouset naprimo. Otazkou je vyroba nejake ERkoveho upinace ?? Kroutak prijatelny otacky na stopky taky. Kdyz to dopadne nejhur pujde zpet do huti, naklady jsou pouze cas na vyndani a v pripade uspechu vyreseni kryti . Pokud to bude fungovat, bude dalsim krokem strojni posuv na podelny posuv coz tady uz nekdo docela pekne vyresil.
Tak řešení to je pěkné, ale vrtačku s křížovým stolem mám a frézovat na tom nepůjde...připadá mi to škoda, šlo by z toho postavit něco lepšího, ale proč ne...GeeSnake píše:Já jsem z toho postavil tohle: