rezacka na polystyren

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Pepa z depa

10. 2. 2015, 6:19

.. tipuji výšku tak metr a to ti bude nahoře kmitat i tak, takže raději 400mm, záleží spíše na vůlích v otevřených vozících vs. podepřené tyče....
Ještě ten motor a řemeničky dej dolů, zbytečné páčení proti akceleraci a brždění, nebo na jakých rychlostech se chceš pohybovat?
Předpokládám nějaké muší motorky 0,5Nm, atp. nebo už jsi špekuloval čím to osadíš??
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
despinko

10. 2. 2015, 10:00

nooo po pravde som obzeral motory okolo 2Nm a viac... neviem preco ale pride mi to ako taka dobra stredna cesta ale ak je na to nejaky vzorec alebo vypocet tak rad si necham poradit.. chcel som kupit tieto http://www.cncshop.cz/57sth76-krokovy-2 ... otor-1-9nm" onclick="window.open(this.href);return false;
Hades

10. 2. 2015, 11:50

despinko píše:Ahoj HADES, lavu a pravu stranu chcem mat spojenu, bude spojena aj dole ( platnou na ktorej su uchytene 4 voziky a matica ) a este aj navrchu zvatena joklom... Ukosy rezat nepotrebujem, ta masina neni na modelarske ucely ale na vyrezavanie pismenok z polystyrenu... ale kazdopadne dakujem za tvoj postreh...
no já bych zase až tak nezavrhoval
IMHO se oba motory dají řídit současně, a nikdy nevíš, co po tobě někdo bude chtít vyrobit. Pak to šikmé naklonění budeš mít takovou "třešničku" na vcelku dobrém základu.

Chce to rozmyslet :D
despinko

11. 2. 2015, 12:49

Áno, je pravda že by som potom mohol rezať aj pod uhlom ale len V Xovej osi lebo stále ľavá A práva strana sú spojené tou zakladovou platnou... Keby som chcel rezať pod uuhlom V oboch osiach tak by som musel prekopať celú konštrukciu... Vzhľadom na to že potrebujem rezať len písmená V podstate 2D tak mi to stačiť bude A keď chceš rezať pod uhlom tak vznikajú ďalšie problémy s napinanim drôtu... preto chcem rezať len V dvoch osiach aby mi táto starosť odpadla.. Napinanie drôtu musím ešte nejako domyslieť ale určite to nebude na pruzinkach, chcem to dať cez kladku A skrutku s jemným závitom ... Jednu rezacku čo mala Napinanie cez strunky som už kúpil od cnc1.eu ale to bolo celé zle tak som ju vrátil... Teraz chcem už poriadny stroj
despinko

16. 6. 2015, 3:43

nazdar borci, neviem ci to tu niekoho bude zaujimat ale mozno to niekomu aspon pomoze... pomaly ale isto pracujem na mojej rezacke a uz mam dokonceny pojazd v X-ovej osi... ak by ste niekto nahodou mali nejake otazky, dotazy alebo pripomienky tak sem s nimi, rad si vypocujem ....
Přílohy
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“