Ahoj,OSVČ jsem 15 let,s dílnou a poslední dobou i nějaké lidičky takže asi pár zkušeností mám.
Poradil bych tohle:protože vypsat všechno je pro jednoho moc náročné a na všechno si člověk nevzpomene hned,navrhl bych abychom přikládali svoje připomínky a dávali jim relevanci od 1 do 5 bodů dle důležitosti (1 bod kravina,5 b naprosto podstatná věc-např registrace na Fú...)
Třeba by se z toho mohl stát návod a rukověť pro ty kdo by chtěli začít a potřebují tyhle informace...A pro ostatní místo kde zjistit co zase nemají v pořádku...
Za mě bych začal asi takhle:
Napřed si najít účetní která se Ti bude starat o papíry a poradí co a jak.
Dále:
-registrace na žú...5b (nájemní smlouva,kolaudace dílny,cedule na dveře...)
-registrace na fú ke všem daním co je potřeba...5b
-registrace na ossz...5b
-registrace na zdr.pojištovně...5b (možná po Tobě zp a ossz nebudou nic chtít ale nahlášené to být musí )
-alespoň formálně nějaké odpadové hospodářství...3b (smlouva s firmou co to odebírá a označené nádoby-otázka 2 hodin času...)
-slespoň něco z BOZP...3-4b (nechat si poradit co a jak ohledně hasičáků,cedulek a podobně...)
S tím se podle mě dá začít a postupem času věnovat nekonečnou energii,čas a peníze dalším věcem jako revize všeho,cedule na všechno,evidence všeho(k rozdělané plechovce barvy 30tistránkový tech.list...

).
Kdyby se nikdo nepřidal tak se pokusím to dále upřesňovat seč mo má sklerotická hlava dovolí...