Provozovna - dílna

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 6. 2015, 6:12

To jsou jen takový kecy, aby se lidi nakrkli, řešili blbosti a to důležité si nechali utéct mezi prsty :-) Rozhádaný lid se nejlépe ovládá :-)
Aleš Procháska
karelsklo

23. 6. 2015, 6:36

Ahoj,OSVČ jsem 15 let,s dílnou a poslední dobou i nějaké lidičky takže asi pár zkušeností mám.

Poradil bych tohle:protože vypsat všechno je pro jednoho moc náročné a na všechno si člověk nevzpomene hned,navrhl bych abychom přikládali svoje připomínky a dávali jim relevanci od 1 do 5 bodů dle důležitosti (1 bod kravina,5 b naprosto podstatná věc-např registrace na Fú...)

Třeba by se z toho mohl stát návod a rukověť pro ty kdo by chtěli začít a potřebují tyhle informace...A pro ostatní místo kde zjistit co zase nemají v pořádku... :mrgreen:

Za mě bych začal asi takhle:

Napřed si najít účetní která se Ti bude starat o papíry a poradí co a jak.
Dále:

-registrace na žú...5b (nájemní smlouva,kolaudace dílny,cedule na dveře...)
-registrace na fú ke všem daním co je potřeba...5b
-registrace na ossz...5b
-registrace na zdr.pojištovně...5b (možná po Tobě zp a ossz nebudou nic chtít ale nahlášené to být musí )
-alespoň formálně nějaké odpadové hospodářství...3b (smlouva s firmou co to odebírá a označené nádoby-otázka 2 hodin času...)
-slespoň něco z BOZP...3-4b (nechat si poradit co a jak ohledně hasičáků,cedulek a podobně...)

S tím se podle mě dá začít a postupem času věnovat nekonečnou energii,čas a peníze dalším věcem jako revize všeho,cedule na všechno,evidence všeho(k rozdělané plechovce barvy 30tistránkový tech.list... :) ).

Kdyby se nikdo nepřidal tak se pokusím to dále upřesňovat seč mo má sklerotická hlava dovolí... :D
calibos

23. 6. 2015, 9:13

Rozdel a panuj...
Lukashom
Kontaktovat uživatele:

14. 10. 2016, 7:52

Chtěl bych oživit toto téma.

Jde mít provozovnu hlášenou na trvalém bydlišti a stroje mít a dělat na nich třeba jinde? Garáž v jiné vesnici. Dělat na ŽL, jen sám bez žádných zaměstnanců.?
Díky za odpověď
lubos
Sponzor fora

14. 10. 2016, 9:03

Provozovnu můžeš mít nahlášenou kde chceš ale musít k tomu mít nájemní smlouvu a souhlas.
Na druhou stranu provozovna je opruz. Podnikal jsem 10 let a žádnou provozovnu jsem neměl, žádné zaměstnance a tak. Nikomu to nevadilo.
Záleží hodně kde tu provozovnu budeš mít a jak moc tam budou prudit. Kámoš dostal pěknou pokutu že někdo do popelnice na kov hodil plastovou láhev...
Taky asi záleží jaký typ živnostnáku budeš mít.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“