Elektromotor zapojeni pres kondik, pomocne vinuti

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
origosch

16. 7. 2015, 1:39

Nečetl jsem to moc detailně, ale ten kondík po rozběhu musíš odpojit, jinak to bude hřát, až to vyčoudí.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
sisi

16. 7. 2015, 2:41

origosch píše:Nečetl jsem to moc detailně, ale ten kondík po rozběhu musíš odpojit, jinak to bude hřát, až to vyčoudí.
To tedy s tebou úplně nesouhlasím. Kondenzátor odpovídající velikosti motoru (výkonu ve W) musí být připojen trvale jinak motor bude vypadávat ze synchronizace a bude se zastavovat i při malé zátěži. Jestli je však příliš velká kapacita kondíku tak při trvalém připojení skutečně vyčoudí. Vinutí je silně přetíženo. To asi je nejpravděpodobnější problém tazatele.
Krása pomíjí, blbost je věčná
origosch

16. 7. 2015, 4:24

Třífázový na jednu fázi = třetinový výkon. S odpovídajícím kondem sice míň spadává, ale o moc víc netáhne. S tím se musí počítat. Lepší je použít jednofázový motor. :)
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
elbarto

16. 7. 2015, 5:33

Sveho casu jsem si s tim docela hral a srovnaval vypocitanou hodnotu kondiku s praktickejma pokusama. S trvale zapojenym i bez. Zaver byl velice skepticky a naprosto souhlasim co pisou kluci. Je to upne na prd a motor casem stejne spalis. Tohle zapojeni je spis teorie nebo na nejaky vetracek. Kup si jety menic, na foru je obcas dobre duse prodavaji za rozumne penize a mas do duchodu klidek :-)
atlan

17. 7. 2015, 8:26

Tak tak, 3f motor na 1F a kondik je blbost, bude sa to neumerne hriat a vykon ziadny, Hreje sa to preto tak ze to mas na jednu fazu. Z hladiska ze vykon motora je maly ani ten menic nebude drahy, a pri statndarnych hodnotach napajania motora sa ten motor nezohreje na viac ako 35st
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“