Vyroba Plechoveho dilu

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

13. 8. 2015, 12:58

havelaircraft píše:docela čumím. Tady opravdu hodně lidí umí vymyslet proč to nejde :D
Sorry pánové ale tohle je práce cca pro střední školu první ročník letecký mechanik (ohýbat plech budou asi i na jiných strojních oborech,tam jsem nebyl tak nemůžu soudit) A jsou k tomu potřeba nůžky na plech svěrák pilník kladivo tři kusy tvrdého dřeva a cca hodina práce a jde to udělat z jednoho kusu s požadovanou přesností

Prvni kus bude stejne "jen" prototyp na kterem se bude vse odlazovat a az pak finalni vyroba =)

takze u toho prvniho prototypu koukam hlavne na cenu.. kdyz to bude ze 4levnejsi volim to =)

a nezapominej mame tu i slecnu/pani =)
Blein

15. 8. 2015, 11:22

Ukázka hotového výrobku + ještě jeden jednoduchý díl ze dvou kusů.
Přílohy
Fotka-mob.0123.jpg
Fotka-mob.0124.jpg
Fotka-mob.0125.jpg
Fotka-mob.0126.jpg
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2015, 1:47

Pěkná práce :-) A pak že to nejde.

Jestli to má být sériovka, pak by se asi vyplatilo na protilehlých stěnách udělat chlopně a kolmé stěny zase zkrátit, aby se nemusely dělat rohové svary, ale aby se to vařilo na tupo.
Aleš Procháska
pavlaxy

15. 8. 2015, 3:09

:D :P
no vida i na otvory v rozích došlo jak jsem navrhovala .... :wink:
a kopyto z tvrdého dřeva....ze tří kusů poskládat...
ono to jde ohnout ,ALE není to tak jednoduché napoprvé ŽE .. :mrgreen:
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2015, 3:54

prochaska píše:Pěkná práce :-) A pak že to nejde.

Jestli to má být sériovka, pak by se asi vyplatilo na protilehlých stěnách udělat chlopně a kolmé stěny zase zkrátit, aby se nemusely dělat rohové svary, ale aby se to vařilo na tupo.
Zdravim zatim se jedna o prototyp na kterem se bude odlazovat .. pak se udela finalni kousek =)

bude se jednat o OpenSrc BGA Stanici

co sem mohl udelat uz mam v podstate udelano jen ta mechanicka cast na tu nemam vybaveni a ani zkusenosti
Mex

15. 8. 2015, 5:04

A nedaly by se použít nějaké jinak běžně dostupné adaptéry k pájecím stanicím?
Pokud by se návrh udělal tak, aby to bylo kompatibilní s nějakým zařízením které má širokou podporu na trhu a slušné ceny, tak by to celkově mohlo vyjít snadněji realizovatelné a ve finále i levnější.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2015, 5:44

Mex píše:A nedaly by se použít nějaké jinak běžně dostupné adaptéry k pájecím stanicím?
Pokud by se návrh udělal tak, aby to bylo kompatibilní s nějakým zařízením které má širokou podporu na trhu a slušné ceny, tak by to celkově mohlo vyjít snadněji realizovatelné a ve finále i levnější.
Pokud mate na mysli klasicke horkovzdusne stanice .. tak to je nepouzitelne i s nastavcema co se ruzne prodavaji...

a nejlevnejsi (zaroven ne moc dobra...) Infra BGA stanice stoji v cizine primo od cinana 9tisic...

pro model ktery navrhuji jsou nahradni dily 50-300kc zalezistost.. ;) (nepocitam HW dily..)

rizeni pomoci PC nebo profilu primo v masine (mam hotove z 95%)

opticka kontrola usazeni BGA zda sedi na pinech (99% hotove .. cekam uz jen na 3D dil) <- neni to ciste muj napad.. inspiroval sem se na jednom foru.. vysvetleni funkcnosti je prilozeno na obrazku

tohle tema uz zacina byt silne OT .. tak dily uz jsou hotove a pokud by se chtel nekdo na neco zeptat ohledne stroje prosim SZ at tu nedelame bordel =)
Přílohy
OpticCam.jpg
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2015, 6:00

chlazení na redbull ... už jen větrák a kabel usb .... to mám doma :mrgreen:
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Mex

15. 8. 2015, 6:05

Nemyslel jsem řízení tepelného profilu, rešení kamery atd.
Myslím jen ty díly výstupní trysky, které byly předmětem tohoto vlákna.
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

15. 8. 2015, 6:19

Mex píše:Nemyslel jsem řízení tepelného profilu, rešení kamery atd.
Myslím jen ty díly výstupní trysky, které byly předmětem tohoto vlákna.

to nejsou zadne trysky ;) prosim podivejte se na google na "BGA Infrared station"

http://www.tools-super.com/images/v/201 ... 004491.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.h-y.gr/img/images/scotle/IR3 ... head_2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

tento tvar hlav se v pripade BGA infrared stanice podle testu osvedcil nejlepe
Blein

15. 8. 2015, 10:43

pavlaxy píše::D :P
no vida i na otvory v rozích došlo jak jsem navrhovala .... :wink:
a kopyto z tvrdého dřeva....ze tří kusů poskládat...
ono to jde ohnout ,ALE není to tak jednoduché napoprvé ŽE .. :mrgreen:

Otvory v rozích na takovém dílci samozřejmě musí být bez podmínky. Bohužel jsem jej neodhadl dost dobře a udělal jsem je zbytečně velké a při vaření bude vevnitř kousek svaru.

Ohnout jde vše, případně s čím je problém tak se udělá naříznutí a ohyb se dodělá ručně.

Tenhle výrobek bych nebral jako složitý na výrobu, jedná se o jednoduchý díl, záleží pouze na vybavení stroje, musel být použít takový typ razníku jako je na obrázku, kvůli velikosti výrobku musel být vysoký 180 mm.

http://www.rolleri.it/page/daten/shop/B ... R1/big.png" onclick="window.open(this.href);return false;
PC-maniak
Kontaktovat uživatele:

20. 8. 2015, 10:33

DIl byl vyroben uzivatelem "Blein" k me naproste spokojenosti! jeste jednou dekuji!!
Odpovědět

Zpět na „Nákup“