Byl jsem to torzo ještě jednou omrknout a zdá se že rozjezd stolu bude opravdu cca 500x300, možná více.
Lineáry se zdají být všechny funkční, šrouby se dalo otáčet mezi dvěma prsty a šlo to snadno, na horním supportu v pohodě, osa Z také.
Stůl šel hůř ale šrouby a lineáry jsou evidentně funkční.
Více se uvidí až bude vana dole. Horní support i s osou sundám a rozeberu na komponenty.
Ale jak na to, kde s demontáží začít a jak postupovat abych to zbytečně neponičil ?
Přece jen všechny ty díly jsou dosti hmotné a nerad bych něco zkřivil blbým postupem demontáže.
Nějaké extra nářadí nemám, standardní klíče, imbusy, torxy, gola sady s prodlouženími, šroubováky, kleště na segrovky.
Napadlo mě vzít staré trubkové klíče třeba se budou hodit, a ještě pajcr kdy byby bylo potřeby něco zapáčit
Zatím mně nenapadá jak na posuvové šrouby, jak je to uchycené, zajištěné atd., člověk si sice vždycky nějak poradí,
ale na place budu mít k dispozici pouze to co si dovezu, jedny ruce a maximálně tak nějaký kus trubky a nějaký hranolek a kus fošny.
Poraďte kde začít a jak postupovat ať z toho zůstane co nejvíc funkčních komponent.
Celá horní platforma je uchycena k základnímu bloku imbusy cca 20 mm přes broušené kostky.
Zatím mně nenapadá co na to vzít, abych s těmi šrouby hnul ? tak "malý" imbus nemám. Odhaduju že to bude tak 16 - 18 mm imbus

Pokud bude základní platforma OK = nezkřížená, vezmu základní fundament s posuvem stolu a všechny pohybové komponenty.
Trochu váhám s osou Z jestli to vzít celé jako blok včetně lineárů, spíše ano když je to takový hezký kousek vcelku.
Tak kdy byly nějaké rady jak na rozborku bez "zku...ní" žádaných komponent, sem s tím.
Každá rada dobrá. Díky za všechny připomínky.
Milan