CNC by chetar

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
chetar

17. 9. 2015, 6:52

veškeré styčné plochy mají být broušené, nejenom soustružené, ložiskové domky budou i kalené a cementované

přepracuji spodní domek podle připomínek
a na to mazání olejem se vykašlu, alespoň si usnadní návrh a sníží se množství dílů pro výrobu

a ne, vážně nechci spodní ložiska napustit oleje a čekat co to udělá :D
na zadní straně je navrtaný odtok z toho spodního žlábku

kosoúhlá ložiska mají 25% a nejsou to přímo vřetenová ložiska, jsou to jenom ložiska s P4 přesností - SNR 7010.HV.U.J74
lubos
Sponzor fora

17. 9. 2015, 7:10

Ještě malá technická, segmetny na vyvážení rotoru máš taky nějak vymyšlené nebo budeš při vyvažování chtít odvrtávat někde tu hřídel? Nebo o vyvažování neuvažuješ?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 7:36

nekde tu je par vykresu vreten tam jsi se mohl inspirovat
vcelku nechapu proc to je z tolika kusu
pises ze budes brousit ok
asi mas dost penez na mraky brouseni protoze ti tak vychazi mraky brousenejch ploch
v celkovym dusledku ti i na tom brousenym bude na druhym konci litat treba az desetina, brouseni nebrouseni
udelej to jednou trubkou dole na ni nabrus tu diru na loziska a prikrej to vickem s tim labyrintem
vrsek vpodstate to same
vyjdou ti brousit dve diry ctyri cela + nejaka referencni plocha pro montaz toho celku + ty vicka
a asi tak 20% soustruznickych a brusicskych operaci nez na tomhle tvojem navrhu a tudiz i 20% ceny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
chetar

17. 9. 2015, 7:39

vyvažování se bude dělat určitě, o segmentech jsem nepřemýšlel, pravděpodobně budu odvrtávat, nebo ubrušovat

to roboskop:
jj, už se chystám to tak předělat, z jedné tuby a víčko, horní i dolní domek
broušení mám po známosti za hubičku v podstatě, oficiálně přes firmu bych se samozřejmě nedoplatil
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 8:41

RaS píše:podle mě je to škoda práce..na takhle dělený hřídeli a dokonce i domku pro ložiska naskáčou takové nepřesnosti že ty drahý ložiska půjdou do háje..když chceš někam cpát vřetenová ložiska, musíš pro ně udělat odpovídající uložení.. ale to je pořád dokola.. proč alespoň ty dvě hlavní kosoúhlý ložiska nemaj společnej broušenej domek a ten labyrint tam nepřišroubuješ a nedotáhneš tím, prostě tak jak se to dělá a bude dělat desítky let? když chceš mazat olejem tak maž hlavně ty spodní a olej přiváděj přímo do ložiska, ty to jako hodláš napustit celý?
je to marný, je to marný ,je to marný ještě doplním že tam chybí kotouč pro zachycení síly pří výměně nástroje !! stačí se podívat jak jednoduše to dělá ZPS nebo kdokoliv jinej .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 8:45

brouseni za hubicku rychle skonci az jim prineses tohle
si reknouze si z nich delas srandu a ze zneuzivas jejich dobroty

to je dobre ze jsi to prehodnotil

zkus to sem dat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
chetar

17. 9. 2015, 8:51

fmodel píše:
RaS píše:podle mě je to škoda práce..na takhle dělený hřídeli a dokonce i domku pro ložiska naskáčou takové nepřesnosti že ty drahý ložiska půjdou do háje..když chceš někam cpát vřetenová ložiska, musíš pro ně udělat odpovídající uložení.. ale to je pořád dokola.. proč alespoň ty dvě hlavní kosoúhlý ložiska nemaj společnej broušenej domek a ten labyrint tam nepřišroubuješ a nedotáhneš tím, prostě tak jak se to dělá a bude dělat desítky let? když chceš mazat olejem tak maž hlavně ty spodní a olej přiváděj přímo do ložiska, ty to jako hodláš napustit celý?
je to marný, je to marný ,je to marný ještě doplním že tam chybí kotouč pro zachycení síly pří výměně nástroje !! stačí se podívat jak jednoduše to dělá ZPS nebo kdokoliv jinej .
jn, jseš marnej! :D

přečti si to všechno nejprve a pak doplňuj co je k doplnění
na co bych tam kurňa dával asi tak kotouč na zachycení síly ATC když s ním prozatím nepočítám?
Stačí pak udělat jinačí horní matici, která ten kotouč obsahuje, ale proč se tím momentálně zabívat, když řeším to nejdůležitěiší a to jsou ložiska.
chetar

17. 9. 2015, 9:08

robokop píše:brouseni za hubicku rychle skonci az jim prineses tohle
si reknouze si z nich delas srandu a ze zneuzivas jejich dobroty

to je dobre ze jsi to prehodnotil

zkus to sem dat
nechám si poradit, nechci něco vyrobit složitě, opracovávat to a pak zjistit že je to naprd.
Blbý je, že už nemůžu navrhovat i v práci, kvůli placení licence za software.
Tak mám vždycky plnou hlavu nápadů v práci a jak příjdu domů, tak kreslím úplný blbosti :D

každopádně si vážím každé dobře míněné připomínky a užitečné rady vítám
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 9:23

jen tvá mladická nerozvážnost tě omlouvá ,třeba se ti to bude zdát divný, ale několik vřeten ISO 30/40 jsem repasoval a 3 dělal od základu proto ta poznámka o konstrukci ZPS nebo úplně super jednoduché MAS z MCV staršího provedení . A kdybys znal někoho z vřetenárny MASu tak by ses dozvěděl třeba něco o mazání a zabíhání vřetene .
chetar

17. 9. 2015, 9:34

to se to radí, když někdo pracuje u zdroje :D
když jsi tedy dělal tři vřetena od základu, máš někde nějaké plány či výkresy? tyhle věci se totiž dost blbě shánějí a takové ty propagační nákresy na internetu jsou jen pro představu že uvnitř není kouzelný trpaslík a neběhá v kleci jako křeček :D

Zavolám do firmy a zeptám se jich, jak že to vyrábějí, že si od nich nic koupit nechci, že si to udělám sám, jen ať mi předají svoje Know-How.......už vidím, jak se mi plní email informacema :D
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 9:47

mám od mého centra MCV nákres , a někde na cd výkresy těch vřeten co jsem dělal .Asi jednodušší je nakreslit vřeteno na míru ,pro mě je to tak na jeden večer práce u televize. Jediný co potřebuješ je kde koupit vtahovací kleštinu (to už se tu řešilo )a pak případně rozměr talířových pružin a to se tu taky řešilo.
sco_27

17. 9. 2015, 9:51

Bol by nejaký nákres toho jednoduchého vretena ZPS prípadne MAS? Myslím že by to zaujímalo viacerých. :)
chetar

17. 9. 2015, 9:52

nj, ale jaká by byla cena?

vtahovací kleštinu mám obkreslenou podle katalogu, tu ale budu vyrábět když tak později, na testování házivosti a vyvážení použiju normálně šroub skrz hřídel.
Až se dostanu domů, tak budu překreslovat spodní ložiska aby to bylo jednoduché, robustní a z co nejméně dílů
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 9:57

jen taková perlička , k výměně ložisek ve vřetenu na MCV potřebuješ jen imbus klíč, tenké kožené rukavice a horkovzdušný sterilizátor nebo horkovzdušnou troubu s řízením teploty.Tak že žádný kladivko ani palička nejsou potřeba :wink:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 9. 2015, 10:04

cenu neřeš ,už jsem dělal zadarmo i složitější věci ,důležitý je ujasnit si v čem to bude jezdit ,tím myslím jak to má bejt tuhý a jestli iso 30 nebo 40 což je dost rozdílný při stavbě rozměry jsou úplně někde jinde a taky otáčkově je to podstatně jiný .
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“