Súčiastky na stavbu CNC - Komplet

matusy

18. 9. 2015, 9:52

Zdravím nadsamci.

Vedela by mi nejaká dobrá duša povedať, či mám na zozname súčiastok všetko čo je treba na stavbu lowcostu ?
Viem, že mi tam chýba konštrukcia, skrutky a spínače. Ale okrem toho je tam všetko ? Žiadne ďalšie súčiastky netreba ?

Moc vám vďaka za reakciu.
suciastky.jpg
Kratus

18. 9. 2015, 10:29

jak má stroj vypadat ? co bude obrábět, proč tam máš 4 motory, čím to chceš řídit ?...
máš tam 4 ložiskové domky, to ty šrouby chceš dát na jedné straně do domku a na druhé to bude držet jen motor ?

projdi si nejdřív konstrukce strojů na foru a uvidíš, co je potřeba.
matusy

18. 9. 2015, 10:50

Kratus píše:jak má stroj vypadat ? co bude obrábět, proč tam máš 4 motory, čím to chceš řídit ?...
máš tam 4 ložiskové domky, to ty šrouby chceš dát na jedné straně do domku a na druhé to bude držet jen motor ?

projdi si nejdřív konstrukce strojů na foru a uvidíš, co je potřeba.
Stroj by to mal byť podobný tomuto: http://www.cnc1.eu/sk/kompash2000.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
S tými domčekami si ma dostal. Rozmýšlal som ako to je uložené a až teraz ... blik ... :)
Stroje som pozeral, ale na väčšine vizualizácii polovicu súčiastok nevidno.

Jeden stroj už som staval.. bol to shapeoko 2 z US... Ale to bol krám ako hrom.
Kratus

18. 9. 2015, 10:59

matusy píše: Stroj by to mal byť podobný tomuto: http://www.cnc1.eu/sk/kompash2000.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
S tými domčekami si ma dostal. Rozmýšlal som ako to je uložené a až teraz ... blik ... :)
Stroje som pozeral, ale na väčšine vizualizácii polovicu súčiastok nevidno.
nekoukej na vizualizace, ale na postup stavby. nejdřív si rozmysli, jak bude stroj vypadat, nakresli si základní plány...
matusy

18. 9. 2015, 11:00

A ešte jedna otázočka, ždibec mimo topicu...
Odkiaľ beriete súčiastky pre solidworks ? Predpokladám, že nanavrhujete každú súčiastku zvlášť, ale beriete ich z nejakej databázy.

Prvý stroj som sa snažil navrhnúť v cinema4D. Stačilo aby som tam importoval 2 motory zo solidwork a program sa z tolkych polygonov po****.
Solidworks navyše vyzerá značne zložitejšie ako Cinema, ale stym už si poradím.
Naposledy upravil(a) matusy dne 18. 9. 2015, 11:03, celkem upraveno 1 x.
Kratus

18. 9. 2015, 11:01

matusy píše:A ešte jedna otázočka, ždibec mimo topicu...
Odkiaľ beriete súčiastky pre solidworks ? Predpokladám, že nanavrhujete každú súčiastku zvlášť, ale beriete ich z nejakej databázy.
lineáry, ložiska atd jsou většinou ke stažení u výrobce
matusy

18. 9. 2015, 11:04

Kratus píše:
matusy píše:A ešte jedna otázočka, ždibec mimo topicu...
lineáry, ložiska atd jsou většinou ke stažení u výrobce
Takže nemáte žiadnu databázu všetkých súčiastok pre CNC ?
Mex

18. 9. 2015, 11:06

Těžko říct.
Pokud je to na CNC šlehač, tak ti tam scházejí šlehací metly.
Pokud je to na CNC obraceč hnoje, tak ti tam scházejí vidle.
Ať je to na šlehač nebo obraceč, tak ti tam scházejí drivery a napaječ pro motory.
A jsem docela zvědavý, co budeš dělat s tím Arduino Yun a USB shieldem.
Asi bys měl napřed trochu číst, než začneš utrácet. Samozřejmě pokud nejseš státní podnik a nemáš peníze rozpočtované jen do konce roku.
matusy

18. 9. 2015, 11:11

Mex píše:Těžko říct.
Ať je to na šlehač nebo obraceč, tak ti tam scházejí drivery a napaječ pro motory.
Asi bys měl napřed trochu číst, než začneš utrácet. Samozřejmě pokud nejseš státní podnik a nemáš peníze rozpočtované jen do konce roku.
Pán je vtipálek :D
Ale pobavil :)

arduino so shieldom som použil pri stavbe shapeoko 2. Ovládal som to cez PC... V pohode...
Ide predsa len o ovládanie motorov, takže nevidím problém
Kratus

18. 9. 2015, 11:13

matusy píše:Takže nemáte žiadnu databázu všetkých súčiastok pre CNC ?
já používám inventor, sw už jsem před nějakou dobou zrušil, takže s celou databází neporadím.
lineáry si vymodeluješ za 2 minuty, uložíš si profil a ten si pak dle potřeby upravuješ. ložiska si stáhni a motor stačí jako kostka s přírubou.
tady nejsou potřeba super vizualizace
Kratus

18. 9. 2015, 11:17

matusy píše:

arduino so shieldom som použil pri stavbe shapeoko 2. Ovládal som to cez PC... V pohode...
ono je to hlavně pravdivé, ty tady dáš seznam dílů ze kterých můžes postavit kde co a zároveň nic.

až se ti povede ten motor napojit a napájet rovnou z usb arduina tak zajedu na slovensko a osobně se ti pokloním.
matusy

18. 9. 2015, 11:21

Kratus píše:
matusy píše:

ono je to hlavně pravdivé, ty tady dáš seznam dílů ze kterých můžes postavit kde co a zároveň nic.

až se ti povede ten motor napojit a napájet rovnou z usb arduina tak zajedu na slovensko a osobně se ti pokloním.
V tom prípade ťa očakávam. Ako píšem. Fungovalo to pri ovládani shapeoko2. Motory som praskol do arduina, to bolo napojené na shield a z arduina rovno USBčkom do PC... Išlo to ako pílka...
Tak ťa teda očakávam :) Mám tlačenku, dones pivo...
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

18. 9. 2015, 11:22

Je to OT, ale nedá mi to. Nejsi náhodou ten matusy, který tu před nedávnem nabízel stavbu CNC strojů :?:
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
matusy

18. 9. 2015, 11:23

Kratus píše:
matusy píše:Takže nemáte žiadnu databázu všetkých súčiastok pre CNC ?
já používám inventor, sw už jsem před nějakou dobou zrušil, takže s celou databází neporadím.
lineáry si vymodeluješ za 2 minuty, uložíš si profil a ten si pak dle potřeby upravuješ. ložiska si stáhni a motor stačí jako kostka s přírubou.
tady nejsou potřeba super vizualizace
Môžeš povedať prečo si prešiel zo SW na inventor ?
matusy

18. 9. 2015, 11:24

hobbyrobot píše:Je to OT, ale nedá mi to. Nejsi náhodou ten matusy, který tu před nedávnem nabízel stavbu CNC strojů :?:
Ano :) Ako píšem, jeden stroj už som poskladal. Akurát, že tam mi všetky súčiastky prišli, takže som si už nejak poradil. Bolo to jednoduchšie ako lego,nevidím v tom žiadnu vedu, pokiaľ to človek nemá navrhovať.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“