Myslíte si, že by bylo reálné robotickou ruku ovládat pomocí LINUX CNC? Případně na jaký CAM by se dal připojit? Ten CAM by musel být opět open source ale nemám na něj sta tisíce

Budu vděčný za rady.
Já tedy nevím, školy nemám, ale zkusil bych to nejdřív tady.ADO píše:... LINUX CNC je tedy správná volba, víte o nějakým prověřeným linku na jeho stažení?
Co tohle, alespoň pro začátek?ADO píše:Chtěl bych si sestavit robotickou ruku...
Tys ten web nečetl nebo máš neodolatelnou touhu dělat všecho tou nejkrkolomnější cestou?ADO píše:Dík za odkazy. Aby běžel LinuxCNC musím si nainstalovat Ubuntu, asi ve verzi 12.04 ale musím mít verzi 32 bit (aktuálně mám Windows 64-bit), protože LinuxCNC 64-bitovou nepodporuje- teda co jsem se tam dočetl, nebo už je tomu jinak? Jsem zvědavý jak budou fungovat dva OS na jednom PC, ještě jsem to nezkoušel.
Jo, správný. Akorát ti to na tom notebooku s velikou pravděpodobností nebude fungovat.ADO píše:Asi by to bylo lepší ale nedávno jsem koupil nový notebook za (pro mě) celkem dost, protože starý odešel. Asi to nainstaluji na něj.
Předpokládaný postup- Stáhnu Ubuntu na nový oddíl disku, nainstaluji, resetuji, vyberu Ubuntu a můžu stáhnout LinuxCNC? Správný teoretický postup?