Súčiastky na stavbu CNC - Komplet

elbarto

18. 9. 2015, 2:59

... pokud je Matusimu 15 roku, tak tuto diskuzi chapu. Pokud nabizi nejake stavby lidem je spis asi legrace ...
matusy

18. 9. 2015, 3:44

elbarto píše:... pokud je Matusimu 15 roku, tak tuto diskuzi chapu. Pokud nabizi nejake stavby lidem je spis asi legrace ...
Dopytoval som prácu na skladanie strojov. Aj šimpanz dokáže poskladať stroj zo súčiastok a to bol dopyt zlatko...get it?
fupe

18. 9. 2015, 6:25

matusy píše:
elbarto píše:... pokud je Matusimu 15 roku, tak tuto diskuzi chapu. Pokud nabizi nejake stavby lidem je spis asi legrace ...
Dopytoval som prácu na skladanie strojov. Aj šimpanz dokáže poskladať stroj zo súčiastok a to bol dopyt zlatko...get it?
To máš pravdu, oba toho o cnc víte stejně. Ale šimpanz má tolik rozumu, že by se do něčeho takového nepouštěl. Na jedné straně nabízíš stavbu stroje a na druhé se ptáš na ty nejzákladnější věci.
O tom co je driver a že jeden z parametrů je maximální proud, o tom že by to mělo korespondovat s motorem a podobně nemáš ani tušení.
Takže jestli dobře rozumím tvojí nabidce práce, tak když si to všechno navrhnu, spočítám, nakoupím material, obrobím, spasuju a nakreslím ti odladěnej planek jako ma IKEA na skříňky do doupelny, tak ty pak přijedeš a tím IKEA zahnutým imbus klíčkem a celé mi to spontuješ?

Vůbec se nedivým lidem jako je RaS a jemu podobným lidem, který ví o čem to je, že je nebaví odpovídat na otázky typu "budou mi stačit 12ky nepodepřený tyče na rozjezdy půl hektaru" a "tady je seznam, mám tam všechno?" a když nedej bože řeknou svůj názor, pisatel se osočí co si to dovolujou, že on má pravdu.

Pročti si tohle forum, nauč se kreslit v nejakym softu, vymodeluj si tu masinu a už tam zjistiš, ze to fakt nejde stavet s tím co jsi hodil na papir. Pak ji tady vystav, vyslechni kritiku, přemaluj, vystav, vyslechni kritiku, takhle si dáš par kol a když tě to nepřestane bavit,k nečemu se dopracuješ. Pakmužeš něco koupit a začít.
Troufnu si tvrdit, že na první pulrok az rok najdeš na tomhle foru všechny odpovedi v několika vláknech. Ono je to furt dokola. Každej nejak začínal, myslel si že šuplikový pojezdy stačej, když chce dělat jenom dřeno a nechá chroupat tři dny obrobek velikosti krabičky cigaret vrtákem přidělaným izolepou na motorek z autička a řídit tobude programátorem z pračky. Není to tak a jestli nevěříš, postav to a uvidíš.
Na druhou stranu když přijdeš s konkrétní smysluplnou otázkou a dokážeš ji zformulovat, tim myslim popsat a dodat dostatek vstupních informaci, odpověd vetšinou dostaneš. A ještě k tomu zadarmo.
Ale jestli už dopředu neuneseš odpověd od lidí,který tomu rozuměj a maj za sebou svý léta vyzkumu, že to máš např blbě navržený a jsou to vyhozený peníze, tak se radši na nic neptej.

Martin
lapa
medaile za lepsi forum

18. 9. 2015, 7:14

matusy píše:
Chlapče či chlape,
ať chceš nebo ne, děláš si na fóru jméno jméno ničím jiným než svými příspěvky - stejně jako všichni ostatní.
Začal jsi tím, že máš seznam a má ti ho někdo zkontrolovat. Na připomínky jsi se naježil a z mého pohledu poněkud neadekvátně reagoval.
Dělej jak myslíš a jak ti tvé ego radí, ale nemůžeš se divit ...

Pro ostatní: pořád mne fascinuje, kde se podobní týpci berou.
V mém (SW) oboru to obvykle bývají zaměstnanci či lépe externí kontraktoři konzultantských firem - kravata dominantně červená (to si někde přečetli)/obleček posledního střihu (pokud stíhají sledovat outfitové trendy), k nim obvykle u českých konzultantů zoufale nesedí boty (to se ještě nenaučili) a hlavně neuvěřitelné sebevědomí. A zejména cizí slovník ...
No, možná se to zklidní ...
matusy

20. 9. 2015, 9:25

fupe píše:
matusy píše:
To máš pravdu, oba toho o cnc víte stejně. Ale šimpanz má tolik rozumu, že by se do něčeho takového nepouštěl. Na jedné straně nabízíš stavbu stroje a na druhé se ptáš na ty nejzákladnější věci.
O tom co je driver a že jeden z parametrů je maximální proud, o tom že by to mělo korespondovat s motorem a podobně nemáš ani tušení.
Takže jestli dobře rozumím tvojí nabidce práce, tak když si to všechno navrhnu, spočítám, nakoupím material, obrobím, spasuju a nakreslím ti odladěnej planek jako ma IKEA na skříňky do doupelny, tak ty pak přijedeš a tím IKEA zahnutým imbus klíčkem a celé mi to spontuješ?

Vůbec se nedivým lidem jako je RaS a jemu podobným lidem, který ví o čem to je, že je nebaví odpovídat na otázky typu "budou mi stačit 12ky nepodepřený tyče na rozjezdy půl hektaru" a "tady je seznam, mám tam všechno?" a když nedej bože řeknou svůj názor, pisatel se osočí co si to dovolujou, že on má pravdu.

Pročti si tohle forum, nauč se kreslit v nejakym softu, vymodeluj si tu masinu a už tam zjistiš, ze to fakt nejde stavet s tím co jsi hodil na papir. Pak ji tady vystav, vyslechni kritiku, přemaluj, vystav, vyslechni kritiku, takhle si dáš par kol a když tě to nepřestane bavit,k nečemu se dopracuješ. Pakmužeš něco koupit a začít.
Troufnu si tvrdit, že na první pulrok az rok najdeš na tomhle foru všechny odpovedi v několika vláknech. Ono je to furt dokola. Každej nejak začínal, myslel si že šuplikový pojezdy stačej, když chce dělat jenom dřeno a nechá chroupat tři dny obrobek velikosti krabičky cigaret vrtákem přidělaným izolepou na motorek z autička a řídit tobude programátorem z pračky. Není to tak a jestli nevěříš, postav to a uvidíš.
Na druhou stranu když přijdeš s konkrétní smysluplnou otázkou a dokážeš ji zformulovat, tim myslim popsat a dodat dostatek vstupních informaci, odpověd vetšinou dostaneš. A ještě k tomu zadarmo.
Ale jestli už dopředu neuneseš odpověd od lidí,který tomu rozuměj a maj za sebou svý léta vyzkumu, že to máš např blbě navržený a jsou to vyhozený peníze, tak se radši na nic neptej.

Martin
Na RaS som nenapísal krivého slova. Chalan aj keď uštipačne, tak vždy aspoň ide k veci. Všetci chalani okrem kripla vyššie napísali niečo čo mi je k úžitku a ja si to cením ( čo už som napísal vyššie ).Narozdiel od kripla vyššie, ktorý ma len zhodí, nenapíše nič čo by mi k niečomu bolo a ešte sa zahrá na geroja.
Pýtam sa slušne, kto nemá nič k veci, nech sa zdrží komentára, alebo nech nečaká, že budem reagovať inak.... thats all
j-k

21. 9. 2015, 7:02

Chlapče uklidni se!!
Nikdo tě tu zas tak moc neuráží. Jen tu zazněla pravda. Přečti si nejdříve vlákna o stavbách různých strojů pro dobrou inspiraci. Poté se hodně zamysli co vlastně chceš. Poté to hoď na papír či do nějakého SW. Poté to několikrát přepracuj a hoď sem.
Tady ti to rozcupují :D , tak znova přepracuj a po mnoha úpravách z toho bude i použitelná mašina. Jestli si zde nabízel stavbu stroje CNC a nemáš páru o proudovém zatížení a jiných základech z elekra a mechaniky, tak se to rychle douč. Zde jsou odborníci, kteří se těmito obory živí a né cancalové z putiky na rohu co všude byli a všemu rozumí.
Takže se nauč kreslit pokud to neumíš, doplň si základy z mechaniky a elektrotechniky a trocha pokory by nebyla od věci. Pak sem pošli návrh modelu a pak se ptej na komponenty jestli máš všechno.
S pozdravem JK
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2015, 7:04

:-)
Přílohy
11050701_10200829773344271_7345599828687961233_n.jpg
11050701_10200829773344271_7345599828687961233_n.jpg (10.3 KiB) Zobrazeno 4940 x
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kratus

21. 9. 2015, 7:21

robokop píše::-)
výborně, teď mám kafe na monitoru a půlce stolu.. :lol:
Bendzo

21. 9. 2015, 12:29

Boze este pockaj! :D
On sa ponukal, ze chce "skladat" stroje, cize napln jeho prace by bola odnes hento, prines tamto, uprac toto, prisrutkuj, natri, namaz, pripoj, a pod. Myslim ze nemal v umysle nic profesionalne "navrhovat" iba skladat podla dokumentacie. Poznam presne takeho cloveka, co skladal vodne rezacky popri strednej, ked male este dokoncenu len zakladku...
Mozno MicroStep este robi nejake stroje aj na Slovensku, tam by mohol byt nejaky job.
sco_27

21. 9. 2015, 12:39

Bendzo píše:Mozno MicroStep este robi nejake stroje aj na Slovensku, tam by mohol byt nejaky job.
Nie nejaké, ale všetky. ;)
Josef
Sponzor fora

2. 10. 2015, 8:45

No tak chlapci klídek. Jsou i takové firmy, kde je ideální uchazeč a později i zaměstnanec ten, který o strojařině nic neví (např. kuchař, tesař - bez urážky k těmto řemeslům), jenom aby nebyl fundovanější, než vedoucí. Minimálně o jedné takové vím...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 10. 2015, 10:13

jo tak presne s timto jsem se setkal osobne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
mirdin

16. 10. 2015, 6:15

Já osobně se divim že máte na tohodle člověka sílu tu něco řešit. Já se do techto věci obvykle memicham. Ale nemůžu to prostě vydržet. A tady je muj postřeh.

Každý člověk má mít takovou tu zdravou stopku. Myšleno tak, že když mu 5 a více lidi řekne že tady píše blbosti a nemá to hlavu ani patu. Nesmyslně a přehnaně reaguje na to že jen on ví přesně o čem mluví a bráni se tim že pokud mu neni něco k jeho vůli aby ti co mu ubližují když pronesou věcnou poznámku radeji nepsali.

Tento člověk né že nemá tu zdravou stopku ale ani neví kdy je na čase přestat a stáhnout ocas mezi nohy.

Prostě nezaslouži si aby lidé kteří své vědomosti museli získat praxi a studiem plítvali čas u tohodle občana z SK ktery pořád mele to same dokola.

Mex: tve hlášky jsou opravdu moc a moc ftipné.

Klidně at mě ten člověk posle do háje. Mi to je fuk. Chleba kvůli němu levnější nebude. Tak že si z jeho poznámek nic nedělám.

Prostě to muselo ven.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“