SU32, dělička, licní deska

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Odpovědět
rostato

22. 9. 2015, 12:22

Ahoj, prosím o radu, jak upnout licní desku k soustruhu a k děličce.
Dostal jsem k soustruhu SU32 licní desku, která má vnitřní závit M38x3. Zřejmě se ale jedná o desku, která k tomuto soustruhu nepatří.Také bych potřeboval tuto lícní desku připevnit k děličce, která má venkovní závit M45x4,5.
Uvažuji, že k děličce vyrobím redukci M38/M45, ale nevím jak se upevňují lícní desky k soustruhu. Také se používají nějaké redukce, nebo se upíná do univerzálky?
Díky moc za radu.
Přílohy
soustruh SU32.jpg
delicka M45.jpg
licni_deska_M38.jpg
RaS

22. 9. 2015, 1:00

normálně se lícní deska přidělá přímo na vřeteno.. žádná univerzálka tu desku nedrží.. normální ovšem je mít lícní desku od stejného soustruhu.. já osobně bych předělal závit z 38 na 45 (pokud je tam dostatek místa a konstrukce té malé lícní desky to umožní..) a nebo sháněl jinou
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
qwer

22. 9. 2015, 2:14

Dávať lícnu dosku na deličku nie je moc dobrý nápad, nikdy som to nevidel. Na upínanie nerotačných tvarov je zverák, prizm. zverák, otočný stôl a ich kombinácie. Na univerzálnej frézke s otočným stolom spravíš viac a bezpečnejšie ako na deličke s lícnou doskou. Na sústruh to sprav ako radí ten rýpal :D predomnou, alebo si zožeň origo prírubu na SU 32, a osaď na ňu dosku, ak to inak nevydá.
rostato

22. 9. 2015, 2:25

Moc děkuji za rady.
Prosím, ještě o info, jak mám přidělat univerzálku k děličce. Existuje k tomu nějaká redukce?
testone
Sponzor fora

22. 9. 2015, 3:08

mezi univerzálku a stroj (děličku nebo soustruh) se dává tzv mezipříruba
buď se závitem, to máš na děličce a bývá to na starších soustruzích, nebo s krátkým kuželem, to je to co máš na soustruhu
mezipříruby s krátkým kuželem koupíš tady
http://www.tossvitavy.com/pdf/zvlastni_ ... enstvi.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
se závitem si ji asi budeš muset udělat
ty samé mezipříruby se dávají i pod lícní desky a cokoli jiného
ta lícní deska co máš je určitě vyrobená jako příslušenství k něčemu, co má stejný závit, buď si ji musíš upravit k obrazu svému, nebo koupit jinou
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
rostato

22. 9. 2015, 7:41

Moc děkuji za info. Už mi to je jasné.
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“