CNC USB Card pro Mach3

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Mex

21. 9. 2015, 7:37

RKal píše:ještě jedna informace která tady ohledně Ethernet Smoothstepru nezazněla. ESS nemé jenom pouze obyčejný konektor RJ45 jak by mohlo vypadat, ale je už s integrovaným oddělovacím trafem, čili PC a stroj jsou od sebe galvanicky odděleny. může to vypadat jako prkotina, ale zrovna pro homemade zařízení někdy dost důležité.
To snad má každé zařízení na Ethernetu.
Jestli je trafo integrováno do konektoru (tzv. MagJack) nebo je jako samostatná součástka, to je fuk. Ale vždycky tam je, na každé síťové kartě, switchi i nějakém samostaném zařízení. Mělo by mít zaručenou elektrickou odolnost 1.5 kV.
RKal
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2015, 7:44

ale ano to netvrdím že ne, jen to píši že neznalému věci při prvním pohledu může připadnout že tomu tak není. Podstata sdělení které jsem napsal je ale úplně jinde, a to v tom, že PC je tímto chráněn při USB, LPT a podobně ne
mirdin

21. 9. 2015, 9:00

Tak teda Pánove.

Na čem se teda shodneme ?? Asi je fakt že ten Smoothstepr bude asi lepší. Na druhou stranu. Mimo tohle forum jsem na tu desku AKZ205 zatím slyšel celkem dost pozitivních ohlasu. Jasně, že i nějaké špatné. Jen jsem myslel, že se tady optám co a jak a jestli tady na foru někdo má nějakou zkušenost s tou deskou AKZ250.

Pochopil jsem z Vaších článku , že Smoothstepr je dobrý. A ta AKZ250tka??
RKal
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2015, 9:55

Za sebe mohu napsat asi toto:

nemám s tou deskou zkušenost a tudíž nemohu tvrdit je li špatná a nebo dobrá. Ale principiálně mi na ní vadí USB rozhraní. ESS je asi o něco dražší, navíc je vhodné mít pro něj samostatnou síťovku v PC (200-300 CZK) pokud chceš mít počítač připojen i do jiné sítě např. pro přístup k internetu.
mirdin

21. 9. 2015, 10:06

RKal píše:Za sebe mohu napsat asi toto:

nemám s tou deskou zkušenost a tudíž nemohu tvrdit je li špatná a nebo dobrá. Ale principiálně mi na ní vadí USB rozhraní. ESS je asi o něco dražší, navíc je vhodné mít pro něj samostatnou síťovku v PC (200-300 CZK) pokud chceš mít počítač připojen i do jiné sítě např. pro přístup k internetu.
Dobře a jakou udělovací desku použít nasledovaně?? Pro čidla a tak dále. Vadí mi, že to jinak nebude opticky oddělené.
Mex

21. 9. 2015, 10:34

Měl jsem chvilku, tak jsem se na desku podíval. Je hodně sympatické, že k tomu dávají komplet dokumentaci, včetně schémat.
Zadarmo to teda není, ale ta deska vypadá fakt pěkně. Generování STEP/DIR asi dělají hradlovým polem, navíc tam je i slušný procesor. Takže těm 200 kHz věřím. Otázkou je, kde je dělicí rovina, co ještě generuje Mach a co už nechávají na tim interním procesoru a hradlovém poli. Škoda, že LinuxCNC taky není koncepčně takhle postavený.
Je to i hezky vybavené. Pro rychlé věci tam dali rychlé optrony, ne jako je to na jiných deskách často odfláknuté.
Jestli si to koupíš, tak se pak prosím poděl se zkušenostmi.
mirdin

21. 9. 2015, 10:54

Mex

Děkuji za tvůj komentář. Jseme z bratrem vlastně rozhodnuti. Jen jsem chtěl znát názor i jiných cncčkářku tady na foru. Dlouho jsem vybíral a procházel různé fóra i v cizině. V podstatě si ji dost pochvaluji samozřejmě, že jsou i takoví kteří to blbě zapojí a pak se diví. Je to v naších cenových možnostech a i tak si říkám, že 6000,- je celkem dost na to aby to byl nějaký brak.

Navíc plánujeme mít USB kabel tak max 15 cm.

Jen na okraj drivery pro krokové motory tam budou Leadshine EM806 - driver pro 2-fázové krokové motory, 80V, 8.2A a NEMY 34 12 Nm :D :D :D

Sice 12Nm je hoooodně přehnané. Ale uklikl jsem se na Ebay a UPS. :D už stín nic nenadělám jsou doma a budeme je tam muset dat. Ale jsou to opravdu Poootvory velké 150 mm dlouhé a váha 5 Kg

:D :D :D :D :D :D
Nooo přece to nehodím do koše neeeee??

http://www.ebay.com/itm/3PCS-High-Torqu ... 4d296570f2" onclick="window.open(this.href);return false;

Krátké video: https://www.youtube.com/watch?v=TwWdY1epbkg" onclick="window.open(this.href);return false;
chb

24. 9. 2015, 12:00

mirdin píše:Koukal jsem i na smoohstepper. Trochu mě zaráží, že to není opticky odělené
SS je v podstatě jen řídící deska - proto sám nemá opto oddělení. Drivery motorů mají na vstupu své optočleny - tam je to tedy vyřešeno
a co se týká ostatních vstupů/výstupů - pak SS má vlasně na sobě 3x paralelní port a k tomu se pak připojí klasické oddělovací desky pro paralelní porty.
Běžný paralelní port má málo vstupů - proto u SS jde nastavit, že druhý a třetí port má víc vstupů na úkor výstupů.

Osobně jsem dokoupil pro SS určenou vstup/výstupní desku - viz http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=24&t=14731
Provozuji k plné spokojenosti, i když pořizovací cena byla :-( Je to pěkně čisté řešení.

(nejsem příznivcem USB, stejně jako ostatní jej nepovažuji za vhodné rozhranní do rozvaděče, navíc zde mám jednu nefunkční USB desku, která má v sobě interpret G-kodu - a je to dle mého slepá nefunkční cesta)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
shaolin
dezinfo trol

27. 9. 2015, 6:02

Zdravim

Mam tuto dosku uz skoro 3 roky a fachci bez problemov. Kdesi som tu uz o nej pisal v mojom vlakne. Mam 3 fazove motory Yako od gravosu a lietaju s nou uplne super. Pohyb stroja je omeskany o cca 2 sekundy oproti tomu co zobrazuje mach, takze mam dojem ze si doska vopred nacitava data a potom az riadi stroj. Medzitym asi komunikuje spetne s pc.
Mam notebook Dell a W7.
Vyhodou je ze sa z nej daju vytiahnut dva potenciometre na ovladanie feedrate, jog alebo spindle speed co ulahcuje pracu. Taktiez koncove a home spinace vpohode. Jedine co nepodporuje je signal torche up a down pre plazmu.

Taktiez ma svoje makro pre urcenie vysky materialu pomocou sondy a automaticke znulovanie z-etka.
Kupil som rovno 4 vystupovu pretoze mam dva sruby na portali ale nakoniec to riadim jednym vystupom na dva drivery , takze mam rezervu na 4.os.

Ak by ta cokolvek viac zaujimalo, daj vediet.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll :)
mirdin

29. 9. 2015, 7:19

Tak nakonec jsme se rozhodli pro ESS. Jde spíš o to, že nechcem riskovat a je lepší jít na jistotu do něčeho co je ověřené.

Děkuji všem za názory a komentáře.
packa

29. 9. 2015, 7:48

možná by stála za zkoušku tahle deska , ty peníze nejsou tak hrozný : http://www.aliexpress.com/item/5-Axis-5 ... 5,201409_4" onclick="window.open(this.href);return false;
mirdin

30. 9. 2015, 4:38

No řeknu to asi takhle. Pokud jsem si nekoupil tu desku o které tu byla řeč. Tak tuhle uz určíte ne. Ja se rozhodl spravně. Doufám. No vyděl bych to tak, že ji koupíš a řekneš nám jak funguje. :D
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“